جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

پناهندگی در اتریش 2024 ✔️ شرایط پناهندگی + مراحل و قوانین

پناهندگی در اتریش 2024

برای پناهندگی در اتریش افرادی می توانند این روش را انتخاب کنند که از نظر جانی در خظر باشند و دارای مشکلات سیاسی و یا اعتقادی باشند. بعد از اینکه درخواست پناهندگی خود را به کشور اتریش اعلام کردند فرد باید ثابت کند که جان او در خطر است و بازگشت به کشور مبدآ را ندارد و در مصاحبه ای که با افسر اتریش دارد باید افسر اتریش را برای پناهندگی در اتریش قانع کند. اگر متقاضی بتواند افسر اتریش را قانع کند به او کارت سفید پناهندگی داده می شود که این پروسه زیر نظر سازمان BFA مورد بررسی قرار می گیرد. در این مقاله سعی بر آن است که اساسی ترین و مهم ترین نکات پیرامون پناهندگی در کشور اتریش و خطرات آن را به صورت مدون، ساده و مفید خدمت شما متقاضیان گرامی ارائه دهیم. لازم به ذکر است موسسه مهاجرتی کانادا هیچ گونه خدماتی در خصوص پناهندگی ندارد.

ارتباط با ما
فهرست مطالب

شرایط پناهندگی در اتریش

کشور اتریش که یکی از بهترین کشورهای اروپایی برای زندگی می باشد، با عضویت در کنوانسیون ژنو، زمینه ساز مهاجرت پناهندگان و افراد واجد شرایط در این خصوص می باشد. همین امر باعث شده است که افراد بسیاری این روش را به عنوان تنها روش مهاجرت به اتریش در نظر گرفته و بدون در نظر گرفتن مزایا و معایب پناهندگی در اتریش، برای این روش اقدام نمایند. در وهله نخست باید گفت که این روش تنها برای افرادی امکان پذیر است که در لیست تعاریف قانونی ارائه شده پیرامون واژه پناهنده قرار گیرند؛ ضمن این که خطرات و دشواری های این روش مهاجرتی بسیار زیاد است و حتی ممکن است فرد را به مقصد و منظور مورد نظر خود نرساند. در حالی که کشور اتریش، علاوه بر پناهندگی، روش های متنوع دیگری را نیز برای مهاجرت به این کشور فراهم نموده است که دشواری ها و خطرات مهاجرت به اتریش از طریق پناهندگی را به دنبال نخواهد داشت.

Loading...
در حال بارگذاری ویدئو. چند لحظه منتظر بمانید.

در بحث پناهندگی اتریش در ابتدا به توضیح کوتاهی از ویژگی های کشور اتریش خواهیم پرداخت. اتریش دارای جمعیت کم، طبیعتی زیبا و اقتصادی پیشرفته است. وین، پایتخت اتریش و بزرگترین شهر آن می باشد. زبان رسمی اتریش، آلمانی بوده و جمعیت آن در حدود 8.9 میلیون نفر می باشد. رفاه بالای اجتماعی و کیفیت مطلوب زندگی در کشور اتریش سبب گردیده تا همواره افرادی که آگاهی کامل از خطرات و عواقب پناهندگی اتریش ندارند، این راه را برای مهاجرت انتخاب کنند. اتریش عضو اتحادیه اروپاست لذا قوانین و مراحل پناهندگی اتریش در اکثر موارد به قوانین پناهندگی سایر کشورهای اروپایی شباهت دارد. در حال حاضر اشخاصی که درخواست پناهندگی در اتریش می نمایند با کمبود امکانات وشرایط زندگی نامناسبی مواجه می شوند.

تعریف کنوانسیون ژنو (کنوانسیون پناهندگی)

پناهندگی اتریش به دلیل عضویت کشور اتریش در کنوانسیون پناهندگی سازمان ملل متحد (ژنو) مورد اقبال پناهندگان قرار گرفته چرا که به موجب این پیمان امتیازاتی برای متقاضیان پناهندگی در نظر گرفته می شود. البته در ماه های اخیر، اتریش اعلام نمود طرح خروج از کنوانسیون پناهندگی را کلید می زند. کنوانسیون ژنو پیمانی است که بین کشورهای امضا کننده منعقد شده است و پراهمیت ترین ماده حقوق بین الملل بشر دوستانه می باشد. از دید حقوقی پناهنده به کسی گفته می شود که کشور خود را از ترس شکنجه، آزار و اذیت و کشته شدن بخاطر نژاد، مذهب، باورهای سیاسی، ملیت یا آزار و اذیت های جسمی و یا جنسی ترک می کند.

پناهندگی اتریش

خطرات پناهندگی در اتریش 

پناهندگی اتریش از همان ابتدای امر خطرات بسیار دارد و هر انسان فهیمی می بایست از این روش مهاجرت بر حذر باشد. پناهندگان خود را با پرداخت مبالغ هنگفت به دست قاچاقچیان آدم می سپارند و از راه دریا و کشتی به کشورهای دیگر روانه می شوند. افراد بسیاری در این راه جان خود را از دست داده اند و چه بسیار افرادی که در میان مرزهای کشورهای بیگانه آواره شده اند. خطرات پناهندگی در اتریش اتریش در کمپ ها پر رنگ تر می شود.

کمپ ها اتاق هایی کوچک و محقر هستند که وضعیت بهداشتی مناسبی ندارند و بیش از ده نفر در هر اتاق جای داده خواهد شد. پناهندگی اتریش علاوه بر خطرات جانی و مالی، ممکن است فرد را به خاطر اخذ رأی مثبت از دادگاه به دروغ و ناهنجارها متوسل نماید و ارزش واعتبار فرد هم در کشور مبدأ و هم در کشور مقصد زیر سوال برود.

امروزه اکثر کشورهای اروپایی به دلیل هجوم بی رویه پناهجویان، حقوق پناهندگان را محدود نموده و با سختگیری در پذیرش کیس ها، در اکثر موارد پناهجویان را برمی گردانند. پناهجویان عموماً از کشورهای جهان سوم به کشورهای سطح اول دنیا رجوع می نمایند. در نمودار زیر درصد ملیت پناهجویان در سال 2018 نمایش داده شده است.

تعریف قانون دوبلین  

در پناهندگی اتریش یکی از قوانین مهم، قانون دوبلین است که نسبت به پناهجویان اعمال می گردد. قانون دوبلین به این صورت است که اگر فرد قبل از ورود و اعلام پناهندگی در اتریش در کشور دیگری از اتحادیه اروپا که عضو کنوانسیون ژنو می باشد، انگشت نگاری نموده و وارد شده باشد، به همان کشور اول بازگردانده خواهد شد. اما اگر شخص تحت عنوان پناهنده اتریش به کشور اتریش ورود نماید و قبل از آن نیز در کشوری مانند یونان که عضو کنوانسیون پناهندگی نیستند انگشت نگاری نموده باشد، شامل دوبلین نبوده و بازگردانده نخواهد شد.

مراحل پناهندگی در اتریش 

پناهندگی اتریش طی مراحل و روال خاص انجام می شود. افراد متقاضی پناهندگی اتریش در لحظه ورود به اتریش می توانند درخواست پناهندگی خود را مطرح نمایند اما درخواست پناهندگی اتریش به معنای قبولی آن نیست. فرد پس از درخواست پناهندگی اتریش و زمانی که به ایستگاه پلیس وارد می شود، بازجویی شده و با وی مصاحبه انجام می شود و سوالات مهمی نظیر هدف از پناهندگی و مهاجرت پرسیده می شود. در مرحله بعد، پس از بازجویی اولیه، پناهندگان به اردوگاه ها و کمپ ها منتقل می شوند. وضعیت زندگی در این کمپ ها برای زندگی مخصوصاً برای خانواده ها اصلا مناسب نیست. در صورتی که پرونده متقاضی مورد قبول قرار گیرد به وی کارت سفید اعطا می شود، با داشتن کارت سفید در کشور اتریش امکان سفر دراتحادیه اروپا امکان پذیر است. یکی از سخت ترین مراحل اخذ اقامت از طریق پناهندگی اتریش، مصاحبه های پی در پی است که فرد می بایست در طول پروسه انجام دهد. سازمان BFA تمام نکات پرونده متقاضی را مورد بررسی قرار می دهد.

دولت اتریش به پناهنده ممکن است چند کارت اهدا کند:

  • کارت سبز

این کارت در هنگام بررسی پرونده به متقاضی داده می شود و به منزله قبول وی نیست.

  •  کارت سفید

این کارت به منظور تردد متقاضی درکشور اتریش است و نشان دهنده قبولی وی نیست.

  •  کارت طوسی

این کارت با قبول شخص به عنوان پناهنده، به وی اعطا می شود.

  •  کارت زرد

نشان دهنده آن است که متقاضی پذیرش شده و همه چیز به اظهارات بعدی وی بستگی دارد.

قوانین پناهندگی در اتریش

در زیر یک بررسی کلی از قوانین پناهندگی در اتریش آورده شده است:

  • پروسه درخواست پناهندگی: افرادی که به دلیل تعقیب، اذیت و یا تهدیدات خطرناک در کشور خود به شکلی که امکان زندگی در آنجا برای آن‌ها غیرممکن شده، می‌توانند درخواست پناهندگی در اتریش دهند و همچنین درخواست‌ها به صورت شفاف و بر اساس اصول حقوق بشر بررسی می‌شوند.
  • پروسه ارزیابی درخواست: اتریش اطلاعات مربوط به پرونده‌های پناهندگی را با دقت بررسی می‌کند. این ارزیابی می تواند شامل بررسی احتمال تهدید جدی به زندگی یا آزار جسمی یا روحی فرد باشد.
  • حقوق پناهندگان: افرادی که درخواست پناهندگی آنها تایید می‌شود، حق محافظت و پناهندگی در اتریش را دارند.
  • تعهدات بین‌المللی: اتریش به تعهدات بین‌المللی خود نسبت به حقوق پناهندگان پایبند است، از جمله کنوانسیون ژنو و پروتکل‌های اضافی آن می باشد.

آیا اقامت اتریش از طریق پناهندگی امکان پذیر است؟

اتریش یکی از کشورهایی است که تاریخچه طولانی دریافت پناهندگان دارد و سیاست‌های مهاجرتی فعالی دارد. این کشور از دهه‌های گذشته تاکنون پناهندگان را از سراسر جهان پذیرفته است. همچنین این کشور عضو اتحادیه اروپا است و بر اساس قوانین اتحادیه اروپا، تعهد به پذیرش پناهندگان و افرادی که در خطرناکی قرار دارند و احقاق حقوق انسانی را دارند. همچنین، اتریش به عنوان یکی از کشورهای متعهد به کمک به پناهندگان و مهاجران در سطح بین‌المللی شناخته می‌شود.

به عنوان یکی از پایگاه‌های پناهندگی در اتریش، افراد می‌توانند درخواست پناهندگی خود را ارائه دهند و پس از بررسی موارد، اگر وضعیت پناهندگی آنها تأیید شود، می‌توانند در اتریش اقامت پیدا کنند.

کیس های پناهندگی در اتریش 

قبل از پذیرش پناهندگی اتریش، کیس پناهندگی توسط اداره مهاجرت اتریش بررسی می شود. کیس پناهندگی، مجموعه ای از گفته ها و ادعاهایی است که پناهنده قصد دارد به مراجع ذیربط ارائه دهد. کیس های پناهندگی اتریش عموماً در قالب سیاسی، اجتماعی و مذهبی هستند. براساس کنوانسیون ژنو، پناهنده به شخصی گفته می شود که به دلیل مذهب، نژاد، عقاید سیاسی و یا عضویت در گروه های خاص، در کشور خود ترس از کشته شدن، آزار و شکنجه دارد. در زیر به بررسی انواع کیس های پناهندگی اتریش می پردازیم:

 پناهندگی اتریش براساس نژاد

در این کیس، شخص بخاطر نژاد خاص خود در کشورش مورد آزار و اذیت قرار گرفته و به کشوری دیگر پناهنده می شود. نمونه این نوع پناهندگی، افراد با نژادهای گوناگون در رژیم نژاد پرست آپارات آفریقای جنوبی بودند که به کشورهای دیگر پناهنده می شدند.

 پناهندگی اتریش براساس مذهب

در این نوع کیس، دین و مذهب فرد در کشور مبدأ مورد قبول نیست و به کشور دیگر پناه می آورد. نمونه های بارز این نوع کیس، اقلیت بهائی در ایران و مسلمانان روهینگیا در میانمار هستند.

 پناهندگی اتریش براساس عضویت در گروه خاص اجتماعی

در این پناهندگی، شخصی که در یک گروه اجتماعی خاص فعالیت می‌کند و این فعالیت برای وی خطرساز است، به کشور اتریش پناهنده می‌ شود. برای مثال دگرباشان جنسی ایرانی می توانند به کشورهای دیگر پناهنده شوند.

 پناهندگی اتریش براساس عقاید سیاسی

اشخاصی که دارای عقاید سیاسی خاصی هستند و یا در گروه های سیاسی فعالیت دارند و بخاطر این فعالیت ها جانشان در خطر است می توانند به کشور اتریش درخواست پناهندگی دهند.

 پناهندگی اتریش به دلیل جنگ

افرادی که در کشورشان درگیر جنگ می باشند می توانند به کشور اتریش پناهنده شوند. نمونه بارز این نوع کیس، سوری ها هستند.

 پناهندگی اتریش به دلایل اجتماعی

در این نوع پناهندگی، شخص بخاطر شرایط سخت زندگی در کشورش به قصد داشتن زندگی بهتر به کشور اتریش پناهنده می شود.

پناهندگی اتریش با ویزای توریستی

در پاسخ به این سوال که آیا می توان با داشتن ویزای توریستی اتریش وارد این کشور شد و تقاضای پناهندگی کرد؟ پاسخ به این سوال مثبت است. شما می توانید به محض ورود به خاک کشور اتریش به پلیس فرودگاه و یا پس از ورود به شهرهای اتریش به پلیس محلی درخواست خود را برای پناهندگی اعلام نمایید.

روش های جایگزین پناهندگی در اتریش 

پناهندگی اتریش پیچیدگی های بسیاری داشته و گاهی سال ها به طول می انجامد. بسیاری از متقاضیان پناهندگی اتریش دارای شرایط مهاجرت از راه قانونی هستند ولی به دلیل عدم آگاهی، روش های غیرقانونی مهاجرت را انتخاب می کنند به همین دلیل اشخاصی که قصد مهاجرت به اتریش دارند باید قبل از هر اقدامی، طرق مهاجرت به اتریش را بررسی نمایند تا بتوانند تصمیم درستی اتخاذ نمایند. مقاله اقامت در اتریش می تواند شما را با انواع روش های اخذ اقامت اتریش آشنت نماید، در ادامه به بررسی سایر روش های جایگزین پناهندگی اتریش بطور مختصر می پردازیم:

• پناهندگی اتریش و روش جایگزین آن از طریق تحصیل

تحصیل در اتریش با توجه به آن که نظام آموزشی عالی و دانشگاه های قوی و ممتاز دارد همواره مورد توجه افراد بسیاری بوده است. تحصیل در دانشگاه های دولتی اتریش به زبان آلمانی تقریباً رایگان است. لازم به ذکر می باشد که مدرک زبان آلمانی درسطح A2 برای پذیرش کفایت می کند و دانشگاه به فرد حدود دو سال فرصت می دهد تا زبان آلمانی خود را به سطح مطلوب برساند. تحصیل در دانشگاه های خصوصی به زبان انگلیسی نیز امکان پذیر است و مدرک زبان آیلتس نیاز دارد. برای اخذ پذیرش در مقطع دکترا، فرد نیازمند داشتن سوپروایزر (استاد راهنما) و مدرک زبان است. لازم به ذکر است محصل در این مقطع، حقوق دریافت می نماید. جهت اطلاع از شرایط تحصیل در اتریش با ذکر جزئیات آن می توانید به مقاله تحصیل در اتریش مراجعه فرمایید.

• پناهندگی اتریش و روش جایگزین آن از طریق کار

ویزای کار اتریش یکی از راه های پرطرفدار مهاجرت و دریافت اقامت اتریش است. اخذ ویزای کار اتریش به دو طریق امکان پذیر است:

پیشنهاد شغلی:

در این روش فرد یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرما در اتریش دارد که البته دریافت پیشنهاد شغلی بسیار دشوار است و کارفرما می بایست به مدت سه ماه آن شغل را در کشور اتریش آگهی کرده و سه ماه نیز علاوه بر آن در کل اتحادیه اروپا آگهی را منتشر کند و در صورتی که هیچ شخصی واجد شرایط کار مورد نظر موجود نبود، جایگاه شغلی به متقاضی خارجی می رسد.

ویزای جستجوی کار:

این ویزا امتیازبندی است و در صورتی که فرد امتیاز لازم را کسب نماید، به وی فرصت شش ماهه ای داده می شود که در کشور اتریش به دنبال کار در اتریش گشته و در صورتی که کار مناسب و مرتبط با رشته خود را پیدا نماید می تواند کارت قرمز سفید قرمز دریافت نماید.

جهت اطلاعات بیشتر در این زمینه، مقاله کار در اتریش جهت مطالعه شما عزیزان قرار داده شده است:

• پناهندگی اتریش و روش جایگزین آن از طریق سرمایه گذاری

اتریش به دلیل دارا بودن سیستم اقتصادی قوی و ثبات سیاسی، کشوری مناسب برای سرمایه گذارانی است که به دنبال انتقال سرمایه خود هستند. سرمایه گذاری در کشور اتریش از طریق خرید ملک، ثبت شرکت و کارآفرینی امکان پذیر است. همچنین در صورتی که فرد توانایی مالی بالایی داشته باشد، می تواند از طریق خود حمایتی بدون نیاز به انتقال سرمایه به این کشور مهاجرت نماید. سرمایه گذاری در اتریش در تخصص موسسه ملک پور است و اطلاعات جامع در این باب در مقاله زیر گردآوری شده است. علاوه بر مطالعه مقاله و اقدام به صورت شخصی، می توانید با اقدام از طریق موسسه، از راهنمایی بهترین متخصصان اتریشی در امور سرمایه گذاری در اتریش و اخذ اقامت از این طریق بهره مند شده و همراهی و حمایت آنان را تا انتهای مسیر داشته باشید.

• پناهندگی اتریش و روش جایگزین آن از طریق ازدواج و تولد

اخذ اقامت از طریق تولد به دو صورت خاک و خون می باشد. در کشور اتریش اعطای تابعیت براساس قانون خون است، بدین معنی که طفلی که از پدر یا مادر اتریشی متولد می شود صرف نظر از محل تولد تابعیت کشور اتریش را اخذ می نماید. در نتیجه شما نمی توانید با تولد فرزند در این کشور، اقامت و تابعیت دریافت کنید.

مهاجرت و اخذ اقامت و تابعیت اتریش از طریق ازدواج نیز امکان پذیر است. فرد در صورت ازدواج با مرد یا زن اتریشی و رعایت شرایط لازم می تواند اقامت و تابعیت کشور اتریش را اخذ نماید. البته اثبات ازدواج یکی از مهم ترین نکاتی است که فرد باید انجام دهد چرا که در سال های اخیر ازدواج های صوری برای اخذ اقامت افزایش یافته و موجب حساسیت هایی برای سفارت شده است.

Picture of الناز دادخواه
الناز دادخواه
همه پست ها
ارتباط با ما
مشاوره رایگان

جهت تماس از داخل ایران با موسسه از طریق شماره زیر با پشتیبانی و مشاورین رسمی MIEcanadaتماس حاصل فرمایید

تماس تصویری

شما می توانید جهت تماس تصویری با مشاوران ما از این دکمه استفاده کنید. مجوز های لازم برای میکروفون و دوربین را در صورت نیاز به مرورگر دستگاه خود بدهید ساعات پاسخگویی به تماس تصویری: ۱۱ لغایت ۱۶

نویسنده :
الناز دادخواه
الف دادخواه دانش آموخته مترجمی زبان و نویسنده. نویسنده محتوای امور مهاجرت با گذراندن دوره ها و کلاس های مهاجرتی دکتر امیرمحمد ملک پور.
افزودن دیدگاه
Custom Image

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

main logo
canada passport