جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

پناهندگی ترکیه (پناهندگی در ترکیه از طریق UN)

پناهندگی ترکیه

پناهندگی ترکیه، چگونگی روند پناهندگی در کشور ترکیه، مهاجرت به ترکیه از طریق پناهندگی و همچنین پناهندگی در ترکیه از طریق UN در این مقاله به صورت علمی و دقیق مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. این مقاله توسط موسسه canadamie تهیه شده است تا اطلاعات جامع و کاملی را در خصوص مهاجرت به ترکیه از طریق پناهندگی در اختیار شما قرار دهد. برای دریافت راهنمایی ها و اطلاعات بیشتر راجع به خطرات پناهندگی ترکیه و یا سایر رو های مهاجرت، می توانید با مشاورین و کارشناسان موسسه canadamie تماس حاصل فرمایید.

ارتباط با ما
فهرست مطالب

ناهندگی ترکیه و مقدمه ای بر آن

!!! لازم به ذکر است موسسه canadamie در خصوص پناهندگی هیچ گونه خدماتی ندارد و این مقاله صرفاً در خصوص افزایش آگاهی شما نگاشته شده است.

جمهوری ترکیه کشوری در همسایگی ایران می باشد که بسیاری از افراد برای ورود به قاره اروپا از این کشور استفاده می کنند. بخش بزرگی از کشور ترکیه در شمال غرب آسیا و خاورمیانه است (آناتولی یا آسیای کوچک) و بخش کوچکی از آن نیز در منطقه بالکان در جنوب شرق اروپا قرار دارد که این کشور را دارای خصوصیات ویژه ای می کند. اغلب مردم کشورهای خاورمیانه، برای مهاجرت خود، پناهندگی ترکیه را انتخاب می کنند. اما آیا پناهندگی ترکیه روشی مناسب برای مهاجرت است؟ آیا می توان به قطعیت گفت که در صورت پذیرفته شدن کیس پناهندگی شما، از امتیاز خاصی در کشور ترکیه برخوردار هستید؟

پناهندگی ترکیه و شرایط عمومی آن

پناهندگی از روش های خطرناکیست که برخی افراد بی بضاعت بدون داشتن شرایط خاص پناهندگی به آن روی می آورند. لذا باید در ابتدا به این مقوله پرداخت که تعریف شخص پناهنده چیست؟ پناهنده کسی است که به جهت شرایط خود در موضوعات نژاد، مذهب، ملیت، عضویت در گروه های خاص اجتماعی و… ترس قریب الوقوع از آزارهای جسمانی و تحت تعقیب قرار گرفتن توسط دولت یا کشور خود را دارد و به جهت در امان ماندن از خطرات، به کشوری دیگر پناه می برد. اغلب افراد متقاضی مهاجرت از طریق پناهندگی ترکیه، به شرایط و ویژگی های مهاجرتی خود آگاه نیستند و بدون توجه به شرایط مهاجرت قانونی و پتانسیل های خود، تصمیمات اشتباه می گیرند. از نکات بارز منفی پناهندگی این است که حتی در صورت قبولی کیس دروغین پناهندگی، دید جامعه به شما مطلوب نیست. نگاه های سنگینی که می تواند به روحیات شما آسیب بزند. موسسه canadamie در این راستا راهنمای شما خواهد بود و اطلاعات کافی را خدمت شما ارائه می دهد. البته موسسه canadamie در خصوص پناهندگی ترکیه و یا سایر کشورها هیچ گونه خدماتی ارائه نمی دهد و این مقاله صرفاً در جهت افزایش اطلاعات شما در خصوص ریسک ها و خطرات پیش رو می باشد.

Loading...
در حال بارگذاری ویدئو. چند لحظه منتظر بمانید.

پناهندگی ترکیه و کنوانسیون ژنو

کشور ترکیه در سال 1951 یکی از کشورهای اصلی امضاءکننده معاهده کنوانسیون ژنو می باشد. قانون پناهندگی کشور ترکیه در سال 2014 به عرصه اجرا درآمد و فقط در خصوص افراد با تبعه اروپایی، پناهندگی آن ها را مورد بررسی قرار می دهد. این مقاله توسط گروه موسسه canadamie تهیه شده است و هر گونه کپی و رونوشت از این مقاله شرعا حرام است. نکته ای که در مورد پناهندگی ترکیه دارای اهمیت است، این است که ترکیه این کنوانسیون را با محدودیت جغرافیایی پذیرفته است. بدین صورت که توضیح داده شد، تنها مسئولیت افرادی را در خصوص پناهندگی ترکیه قبول می کند که از ناحیه اتحادیه اروپا باشند. یعنی افرادی که از دیگر نقاط دنیا مثل قاره آسیا برای این کشور درخواست پناهندگی می دهند، به صورت موقت مورد بررسی قرار داده و جهت اخذ تصمیم نهایی، پرونده آن ها را به کشورهای دیگر ارجاع خواهد داد. این بدین معنیست که این افراد نمی توانند درخواست اقامت دائم و یا دریافت پاسپورت از کشور ترکیه داشته باشند. طبق نمودار زیر تعدا افراد پناهنده و آواره در خاک ترکیه به حد بالایی است. در نمودار زیر بالاترین مقدار مربوط به شاخص پناهنده داخل کشور، عدد 10 و کمترین مقدار عدد صفر می باشد که ترکیه با عدد 9.3 مقداربالایی را به خود اختصاص داده است.

پناهندگی ترکیه

پناهندگی ترکیه و خطرات آن

به طور کلی پناهندگی ترکیه خطرناک ترین و سخت ترین روش مهاجرت به ترکیه است. خطراتی که در این راه پیش بینی شده، بسیار زیاد است و فقط ما به عنوان کردن برخی از آن ها خواهیم پرداخت. عواملی از جمله سطح پایین امنیت کشور ترکیه برای پناهجویان، سطح پایین رفاه اجتماعی و بهداشتی، وجود قاچاقچیان انسان در بین راه و… می تواند از جمله خطرات این روش برای مهاجرت به ترکیه باشد. عموماً افرادی که در تعریف پناهنده طبق کنوانسیون ژنو نیستند، برای اثبات پرونده های پناهندگی خود، از ادعاهای دروغین استفاده می کنند. از این جهت برای خود ریسک  و خطراتی به ارمغان می آورند. چرا که در صورت اثبات ادعای دروغ افراد در خصوص پناهندگی، مجبور به ترک خاک کشور ترکیه خواهند شد و کشور مبدأ نیز با آنان برخورد خواهد کرد. همچنین به دلیل اینکه این کشور با محدودیت جغرافیایی عضو کنوانسیون ژنو شده است، افرادی که از کشور ایران قصد پناهندگی ترکیه را دارند، نمی توانند در این کشور بمانند و کشور دیگری باید درخواست پناهندگی آنها را قبول نماید و در این مدت ناچارند در کمپ ها با شرایط نامطلوب، مستقر شده تا تعیین تکلیف شوند.

طبق آمار در کشور ترکیه حدود دو میلیون نفر پناهنده وجود دارد که بسیاری از آن ها وضعیت مناسبی ندارند و در سطح بسیار پایینی از رفاه زندگی می کنند. بسیاری از پناهجویان به صورت غیر قانونی وارد کشور یونان یا قبرس می شوند تا از آنجا کشور های برتر و بزرگتر اروپا عزیمت کنند که بسیاری از آن ها از راه دریا وارد شده و خطر غرق شدن آنان را تهدید می کند. حتی ممکن است با راهزنان و قاچاقچیان اعضای بدن رو به رو شوند. همچنین عدم امکان بازگشت به کشور خود می تواند از معیارهای بازدارنده پناهندگی ترکیه باشد. در ادامه به بررسی آمار تعداد افراد پناهنده از کشور های مختلف به کشور ترکیه ارائه شده است.

کشور تعداد افراد
عراق 68117
افغانستان 37854
ایران 5036
سومالی 1723
پاکستان 227
فلسطین 183
ترکمنستان 168
یمن 138
ازبکستان 96
آمار کلی 114537

شما می توانید با آگاهی از راه های مهاجرت قانونی به ترکیه، روش های قانونی و بی خطری جهت مهاجرت خود به عنوان جایگزین پناهندگی ترکیه، انتخاب نمایید. البته موسسه canadamie به شما پیشنهاد می نماید قبل از انتخاب ترکیه به عنوان کشور مقصد، دانش مهاجرتی خود را بالا برده و کشورهای سطح اول اروپا و آمریکا را مقصد خود قرار دهید.

پناهندگی ترکیه و مراحل آن

پناهندگی ترکیه پیچیده ترین روش اقدام برای مهاجرت می باشد که هر فرد می تواند برای خود در نظر بگیرد. روش هایی که می توان برای اقدام در جهت پناهندگی ترکیه در نظر گرفت، در سه حالت بررسی عادی، بررسی مرزی و بررسی سریع می توان نام برد. در این بخش به بررسی مختصر روش سریع که پرکاربرد ترین آن هاست می پردازیم.

متقاضیان پناهندگی ترکیه باید در ابتدا در دفاتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد درخواست خود را ثبت کنند. پرونده بعد از ثبت، به یکی از استان های کشور ترکیه ارجاع داده می شود. متقاضی به یکی از دفاتر پلیس مهاجرت مراجعه کرده و ادامه روند را از آنجا پیگیری می کند. در پرونده های پناهندگی سریع در کشور ترکیه، عموما بعد از 3 روز از ثبت درخواست افراد، باید از آن ها مصاحبه گرفته شود. تصمیم گیری در خصوص پرونده باید ظرف 5 روز بعد از دریافت مصاحبه از فرد، اتخاذ شود. البته پرونده افراد ممکن است از حالت سریع خارج شده و به حالت منظم و عادی بازگردد.

برای مصاحبه یک فرم به متقاضی تحویل داده می شود تا اطلاعات خود را در آن ثبت کند. اطلاعاتی همچون اطلاعات هویتی، دلایل درخواست پناهندگی ترکیه و علت های ترس و عدم قصد بازگشت به کشور متبوع و… در این فرم درج می شود. روند بررسی پناهندگی ترکیه در حالت عادی و منظم ممکن است 6 ماه یا بیشتر به طول بیانجامد. در حالت سریع و اولویت دار ممکن است تا 15 روز این روند بررسی شود. این حالت برای افرادیست که عموماً شرایط خاص تری نسبت به دیگر افراد دارند. مثل کودکان بدون همراه یا زنان باردار. نتایج بررسی تصمیم از طرف دولت ترکیه، به صورت رسمی با ذکر دلیل اعلام می شود. اگر درخواست شخصی رد شود، می تواند به دادگاه ها و یا مراجع ذی صلاح اعتراض کرده و درخواست تجدید نظر کند.

پناهندگی ترکیه

پناهندگی ترکیه و کیس های پناهندگی ترکیه

در این بخش به تعاریف لازم در بحث پناهندگی پرداخته می شود:

پناهنده: فردی است که به علت ترس قریب الوقوع ناشی از آزار و اذیت جسمی و روحی بخاطر نژاد، مذهب، ملیت، عضویت در یک گروه اجتماعی خاص یا عقاید سیاسی، خارج از کشور متبوع خود است و امکان بازگشت به کشور خود را ندارد و ازحفاظت کشور خود بهره مند نیست.

پناهندگی مشروط: اگر شخصی با مشخصات بالا، در خارج از کشور خود باشد و به ترکیه عزیمت کند به جهت اینکه پناهندگی ترکیه از لحاظ جغرافیایی پذیرش مشروط دارد، این افراد به صورت موقت مجاز به اقامت در کشور ترکیه می باشند. پس پناهنده مشروط، فردی است که شرایطی را که در تعریف پناهندگی مطرح می شود داراست و برای حمایت بین المللی در ترکیه درخواست می دهد و تا زمانی که به کشور سوم منتقل شود در ترکیه اقامت دارد.

پناهندگی فرعی: یک فرد خارج از منطقه مورد پذیرش پناهندگی ترکیه (خارج از اروپا) یا یک فرد بدون سرپرست که نمی تواند به عنوان پناهنده و یا پناهنده مشروط، واجد شرایط باشد، با توجه به تعیین وضعیت خود، به حمایت های متقابل از طرف دولت ترکیه معطوف می شود، زیرا اگر به کشور مبدا بازگردد:

    • به مجازات اعدام محکوم شود
    • با شکنجه یا رفتارهای غیرانسانی و یا تحقیرآمیز مواجه می شود.
    • به دلیل خشونت بی اندازه به خطرات جدی تهدید شود.

حفاظت موقت: به خارجیانی که مجبور به ترک خاک کشور خود شده اند، و قادر به بازگشت به کشور های خود نیستند، و از مرز های کشور ترکیه عبور کرده اند تا به صورت موقت مورد حمایت دولت کشور ترکیه قرار گیرند تا پرونده آنان مورد بررسی قرار گیرد.

حال که با تعاریف پناهندگی ترکیه آشنا شدیم به بررسی انواع کیس های پناهندگی می پردازیم:

کیس سیاسی: در این حالت فرد ادعا می کند که به دلیل عضویت در گروه سیاسی خاصی مورد تعقیب و یا اذیت و آزار از سوی دولت کشور متبوع خود بوده و چنانچه به کشور خود باز گردد مورد شکنجه و یا حبس قرار خواهد گرفت.

کیس اجتماعی: طرح این کیس از سوی اتباع کشورهایی مطرح می شود که کشورشان در حال جنگ و نا امنی و یا قحطی و موارد دیگری ست که زندگی و جان آنها در مخاطره است.

کیس مذهبی: درخصوص افرادی مطرح می شود که به دلیل گرایش و یا مذهب خاصی مورد شکنجه و یا اذیت و آزار قرار می گیرند و یا اینکه بدلیل تغییر دین احتمال از دست دادن جان شخص پناهجو وجود داشته باشد.

پناهندگی ترکیه و روش های جایگزین

با توجه به مواردی که عرض شد، در خصوص پناهندگی ترکیه باید کمی تأمل کرد. چرا که از بدو ورود به کشور ترکیه، خطرات و ریسک هایی وجود دارد. فارغ از ریسک ها و خطرات مسیر، این ریسک وجود دارد که اگر شما یک بار درخواست پناهندگی در کشوری ثبت کنید، نمی توانید از طرق دیگر در همان کشور درخواست اقامت بلند مدت یا دائم ارائه دهید. در این قسمت ما شما را به صورت مختصر با روش های قانونی مهاجرت به ترکیه که جایگزین پناهندگی ترکیه می باشند، آشنا می نماییم.

پناهندگی ترکیه و روش قانونی جایگزین، تحصیل:

تحصیل در ترکیه می تواند روش مناسب جایگزینی پناهندگی ترکیه باشد. عموماً افرادی که جهت پناهندگی ترکیه اقدام می نمایند، اگر از پتانسیل خود اطلاع داشته باشند و همچنین شرایط مهاجرت تحصیلی به کشور ترکیه را بررسی نمایند، تصمیمات دیگری برای مهاجرت خود اخذ می نمایند. هرچند که رده بندی دانشگاه های ترکیه به دانشگاه های برتر کشور های اروپایی نمی رسد، اما در مقایسه با پناهندگی ترکیه، بسیار مناسب تر است.

پناهندگی ترکیه و روش قانونی جایگزین، کار:

کار در ترکیه برای بسیاری افراد می تواند جایگزین پناهندگی ترکیه شود. با دریافت یک پیشنهاد شغلی می توان مهاجرت کاری به ترکیه داشت. این پیشنهاد شغلی بایست از طرف کارفرمای رسمی برای فرد خارجی صادر شود. بعد از مدت 8 سال اقامت قانونی و مستمر در این کشور می توان برای اقامت دائم ترکیه درخواست داد. البته جهت کار در ترکیه باید به نرخ بیکاری در این کشور توجه نمود که مقادیر بالایی داشته و نشان از این است که در خود تبعه ترکیه، نیروی کار بدون شغل زیادی وجود دارد.

پناهندگی ترکیه

پناهندگی ترکیه و روش قانونی جایگزین، سرمایه گذاری:

با خرید ملک و یا ثبت شرکت و دیگر روش های سرمایه گذاری در ترکیه می توان به اقامت بلند مدت و در نهایت اقامت دائم این کشور رسید. خرید ملک در کشور ترکیه می تواند با 250000 دلار منجر به دریافت پاسپورت ترکیه شود. با مراجعه به لینک زیر می توانید اطلاعات خود را راجه به سرمایه گذاری در ترکیه به عنوان جایگزینی برای پناهندگی ترکیه، افزایش دهید.

پناهندگی ترکیه و روش قانونی جایگزین، ازدواج:

عموماً افراد خارجی با ازدواج با اتباع ترک، می توانند اقامت دائم و یا پاسپورت ترکیه را دریافت کنند که می تواند جایگزین روش پناهندگی ترکیه باشد، در صورتی که واقعا ازدواج حقیقی بین شخص و تبعه ترک صورت گرفته باشد و ازدواج صوری نباشد. این امر نسبی است. چرا که شخص اصلی می تواند به همسر خود همان نوع از وضعیت (اقامت یا تابعیت ترکیه) را منتقل کند. عموما ازدواج با افراد خارجی در سه حالت می تواند شکل بگیرد. اول اینکه در ابتدا در کشور مبدا ازدواج شکل بگیرد که در این حالت ممکن است شرایط پیچیده ای برای تبعه کشور مقصد به همراه داشته باشد. دوم اینکه ازدواج در کشور ثالث شکل بگیرد. این بهترین حالت ثبت ازدواج با افراد خارجی است. چرا که نتایج یکسانی برای هردو به همراه خواهد داشت. سوم اینکه ازدواج در کشور مقصد شکل بگیرد که برای وقوع این امر در ترکیه، نیاز به دریافت ویزا نیست و می توان به راحتی اقدام کرد.

پناهندگی ترکیه و روش قانونی جایگزین، تولد:

روش آخر دریافت اقامت ترکیه که به عنوان جایگزین پناهندگی در اینجا ذکر شده، تولد می باشد. البته نوزادانی که در ترکیه از پدر و مادر خارجی متولد می شوند، تابعیت ترکیه را دریافت نمی کنند. مگر آن دسته از والدین که یکی از آن ها ترک تبار بوده و یا به طور کل بی تابعیت باشند. عموماً روش تولد فرزند در کشور های خارجی حتی کشورهایی که از قاعده خاک پیروی می کنند و به فرزند متولد شده در خاک آن کشور تابعیت اعطا می کنند، روش مناسبی جهت دریافت اقامت محسوب نمی شود چرا که یا برای والدین آثار اقامتی به دنبال ندارد یا پروسه بسیار طولانی تا زمان رسیدن فرزند به یک سن خاص می طلبد.

ارتباط با ما
مشاوره رایگان

جهت تماس از داخل ایران با موسسه از طریق شماره زیر با پشتیبانی و مشاورین رسمی MIEcanadaتماس حاصل فرمایید

تماس تصویری

شما می توانید جهت تماس تصویری با مشاوران ما از این دکمه استفاده کنید. مجوز های لازم برای میکروفون و دوربین را در صورت نیاز به مرورگر دستگاه خود بدهید ساعات پاسخگویی به تماس تصویری: ۱۱ لغایت ۱۶

نویسنده :
m.amareh
منى اماره فارغ التحصیل رشته مترجمى زبان انگليسى مى باشد. با توجه به علاقمندى در زمينه قوانين مهاجرتى و همچنين نويسندگى ، ايشان در حال حاضر در موسسه Canadamie در حوزه نوشتن مقالات و توليد محتوا سايت مشغول به كار هستند.
افزودن دیدگاه
Custom Image

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

main logo
canada passport