جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اقامت ترکیه 2024 ✔️ 7 روش + شرایط + هزینه ها

راه های اخذ اقامت ترکیه

راه های اقامت ترکیه به چند بخش تقسیم می شود که از قرار زیر است:

اقامت از طریق تحصیل
اقامت از طریق کار
اقامت از طریق تولد
اقامت از طریق سرمایه گذاری
اقامت توریستی
اقامت از طریق ازدواج
پناهندگی

ارتباط با ما
فهرست مطالب

روش های اقامت در ترکیه

روش های اقامت ترکیه عبارتند از: کوتاه مدت، بلند مدت و اقامت دائم ترکیه روش های عمومی اقامت ترکیه قابلیت تبدیل به اقامت دائم ترکیه را دارند، در صورتی که شرایط تبدیل رعایت شود. اگر یک مقیم ترکیه یک دوره ۸ ساله را به صورت متوالی و منظم طی کرده باشد، می تواند برای دریافت اقامت دائم درخواست دهد. البته شروط دیگری نیز وجود دارد که در این محتوا به بررسی نحوه تبدیل انواع اقامت به نوع دائمی پرداختیم. شما عزیزان می توانید جهت بالا بردن آگاهی خود در باب میزان خدمات موسسه در خصوص ترکیه با مشاوران موسسه MIE، تماس حاصل نموده و از مشاوره رایگان تلفنی بهره مند شوید.

راه های اقامت در ترکیه

شرایط اقامت در ترکیه برای ایرانیان

شرایط اقامت در ترکیه برای ایرانیان با توجه به روش های مهاجرتی متفاوت می باشد اما به صورت کلی می توان شرایط کلی را در تمکن مالی تامین هزینه های زندگی، شرایط سنی در برخی روشها، مدرک زبان در برخی روش ها و بیمه سلامت دسته بندی کرد. شروط خاص هر مسیر را در جدول ذیل بخوانید:

شروط خاص روش
داشتن پذیرش از موسسات آموزشی تحصیل
داشتن پیشنهاد شغلی کار
داشتن حداقل مبلغ با توجه به روش و در برخی موارد استخدام تبعه این کشور سرمایه گذاری
رابطه واقعی با تبعه ترک ازدواج
تولد از والدین با تابعیت ترکیه تولد

معرفی سریع ترین راه اقامت در ترکیه

بسیاری از افراد به دنبال سریع ترین راه اقامت در ترکیه هستند و دوست دارند بدون مشکل و صرف هزینه های گزاف، وارد این کشور اروپایی-آسیایی شوند. بهترین پیشنهاد برای این افراد، اقامت از طریق اجاره خانه یا همان اقامت یک ساله است که کمترین هزینه و زمان را به نسبت دیگر روش های مهاجرتی باید صرف کرد تا بتوان آن را اخذ کرد. این نوع اقامت کوتاه مدت که تا یک سال اعتبار دارد، زمینه ساز اقامت دائم و یا مهاجرت متقاضیان به دیگر کشورهای جهان نیز می شود. تنها کافیست افراد قرارداد اجاره خانه ای را در ترکیه منعقد و مدارک خواسته شده را ارسال نمایند. به همین سادگی و تنها در 30 روز، کارت اقامت به افراد داده خواهد شد. اگر درصدد کسب آگاهی از نوع زندگی مردم ترکیه و وضعیت این کشور در همه شرایط هستید و هنوز نتوانسته اید که بهترین تصمیم را برای مهاجرت خود بگیرید که آیا دوست دارید زندگی خود را در کشور ترکیه ادامه دهید یا کشوری دیگر، این نوع اقامت، بهترین فرصت است تا در کم ترین زمان، موجب تصمیم گیری نهایی شما شود.

<h2id=”g11″>ارزان ترین روش اقامت ترکیه

ترزان ترین روش های اقامت ترکیه با توجه به شرایط هر فرد بررسی می گردد در این بخش ارزان ترین روش های اخذ اقامت ترکیه را بازگو میکنیم:

  • اقامت توریستی: اقامت تورسیتی که یک ویزای 90 روزه است، از ارزان ترین روش های اقامتی ترکیه می باشد که نیاز به پرداخت هزینه ای ندارد.
  • اجاره یک ساله ملک: با اجاره ملک به ارزش 400 الی 700 لیر می توانید اقامت ترکیه را برای مدت 1 سال به دست آورید.
  • اقامت تحصیلی: یکی دیگه از روش های اقامت ارزان ترکیه اقامت تحصیلی می باشد، اگر امکان اخذ خوابگاه و بورسیه تحصیلی را داشته باشید در هزینه های اقامت شما بسیارصرفه جویی می شود.

اخذ اقامت دائم ترکیه

اخذ اقامت دائم ترکیه و در نهایت دریافت پاسپورت و تابعیت این کشور، از جمله مهم ترین مسائلی است که باید به آن پرداخت. متقاضیان جهت دریافت اقامت ترکیه برای ایرانیان می بایست از فرهنگ و قانون اساسی ترکیه آگاهی لازم را داشته باشند و هم چنین آشنایی با زبان ترکی یکی از الزامات اخذ اقامت و تابعیت این کشور است. از آنجا که کشور ترکیه خود با بحران اقتصادی رو به روست بنابراین نیاز به مهاجر نداشته و به همین دلیل شرایط اخذ اقامت به نسبت کشورهای اروپایی و هم چنین کانادا بسیار زمان بر می باشد. متقاضیان می توانند پس از ۸ الی ۱۰ سال کار در ترکیه اقامت این کشور را بدست بیاورند که این آمار در کشورهای اروپایی بین ۵ الی ۶ سال می باشد. نکته مهم در باب اقامت در ترکیه، توجه به سوددهی افراد مهاجر در این کشور می باشد به طور مثال اساتید دانشگاه که از بار علمی بالایی برخوردار می باشند، هم چنین هنرمندان، ورزشکاران و نخبگان با سرعت بیشتری روند پذیرش درخواست شهروندیشان انجام می شود.

قوانین جدید اقامت ترکیه از طریق سرمایه گذاری

برنامه شهروندی با سرمایه گذاری در ترکیه برای اولین بار در 12.01.2017 معرفی شد و در 18.09.2018 و 13.05.2022 به طور قابل توجهی اصلاح شد. در چارچوب این مقررات، ترکیه اکنون به خارجیانی که املاک و مستغلات را در ترکیه به ارزش حداقل 400.000 دلار خریداری می کنند، به شرط عدم فروش ملک به مدت حداقل 3 سال، تابعیت می دهد. با خرید ملکی به ارزش حداقل 400.000 دلار در هر نقطه از ترکیه یا سرمایه گذاری 500.000 دلار سرمایه گذاری، سرمایه گذار خارجی می تواند ظرف مدت 3 ماه تابعیت ترکیه را برای خود و خانواده دریافت کند.

هم چنین سرمایه گذاران می توان از سرمایه گذاری ۵۰۰ هزار دلاری ترکیه اقدام نمایند و در بانک های معتبر سپرده گذاری نمایند. همچنین شما با حداقل قیمت خرید ملک در ترکیه برای اقامت خرید ملک به ارزش حداقل 60،000 دلار نیز می توانید اقامت در ترکیه را کسب کنید. در این روش اقامت 3 ساله اعطا می شود که از نوع توریستی می باشد؛ بدین معنا که شما اجازه کار در ترکیه را ندارید. البته در صورتی که بتوانید در این کشور استخدام شوید و بیمه بپردازید، یا اینکه شرکتی تاسیس کنید و 5 نفر از شهروندان این کشور را استخدام کنید، اجازه کار در این کشور به شما اعطا می شود. این اقامت 3 ساله توریستی تا 10 سال قابل تمدید است. بیشترین نرخ خرید ملک در شهرهای ترکیه در جدول زیر نشان داده شده است:

هزینه های اجاره ملک قیمت ها به دلار
آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر 5,083.37
آپارتمان سه خوابه در مرکز شهر 8,832.93
آپارتمان یک خوابه در خارج از مرکز شهر 3,280.73
آپارتمان سه خوابه در خارج از مرکز شهر 6030.65

قانون جدید اقامت ترکیه برای سرمایه گذاری در املاک

اگر از هر فرد غیر ترکی در مورد خرید ملک در ترکیه سوال کنید معمولاً هدفش را دریافت شهروندی ترکیه میداند. از جمله تسهیلاتی که دولت ترکیه برای کسانی که مایل به خرید املاک و ملک هستند ارائه می دهد این است که اگر فرد ملک با قیمت مشخص شده خریداری کند، می‌تواند اقامت این کشور را دریافت کنند شرایط بسیار زیادی وجود دارد که مالک باید آنها را رعایت کنند که مهمترین این شرایط برای دریافت اقامت ترکیه از طریق خرید ملک به شرح زیر است:

  • ارزش ملک نباید کمتر از 400 هزار دلار باشد
  • قبل از این که سه سال از خرید آن نگذشته باشد فرد نمی تواند ملک را به فروش برساند
  • فروشنده باید ترک باشد
  • پرداخت قیمت ملک باید از طریق حواله بانکی به حساب خریدار واریز شود
  • استخراج سند ارزیابی ملک به دلیل کنترل قیمت ضروریست.
  • این ملک نباید زودتر از موعد برای اخذ تابعیت ترکیه مورد استفاده قرار گیرد

 با خرید ملک در ترکیه فرد به طور همزمان به دو هدف می رسد

  • سرمایه گذاری در املاک
  • بدست آوردن تابعیت ترکیه

هزینه اقامت ترکیه

از هزینه زندگی در ترکیه که بگذریم، برای قدم گذاشتن در این کشور با هر هدفی، باید هزینه هایی پرداخت شود تا اقامت و اجازه ورود به این کشور را بتوان دریافت نمود. خلاصه ای از مهم ترین هزینه اقامت ترکیه به شرح زیر است:

  • کارت اجازه اقامت 110 لیر
  • اقامت 605،46 لیر
  • ویزا 695،00 لیر
  • بیمه بین 500 تا 1700 لیر (به سن متقاضی وابسته است)
  • اسناد رسمی و ترجمه آن ها 500 لیر

هزینه های گفته شده برای کودکان تنها 50 درصد مبالغ خواهد بود و در این بین، هزینه اقامت دائم ترکیه نیز وجود دارد که مربوط به انجام مصاحبه می شود و نمی توان عددی ثابت را برای این نوع هزینه در نظر گرفت زیرا به عوامل مختلفی همچون نوع شرایط متقاضی دارد.

انواع اقامت ترکیه

در دسته بندی ذیل می توان انواع اقامت ترکیه را بخوانید.

اجازه اقامت کوتاه مدت

  1. محققین علمی: این مجوز برای کسانی صادر می گردد که با هدف تحقیق و پژوهش میخواهند در ترکیه حضور داشته باشند. برای دریافت این مجوز فرد باید دارای جایزه های علمی بین المللی باشد.
  2. اتباع خارجی که دارای ملک و املاک می باشد: اتباع خارجی که در ترکیه ملک و املاک دارند، در صورتی می توانند اقامت بگیرند که ملک مورد نظر مسکونی باشد. همچنین اگر سایر اعضای خانواده نیز در ملک مورد نظر سهم داشته باشند، سایر اعضای خانواده نیز می توانند اجازه اقامت دریافت کنند.
  3. تجارت و ارتباط تجاری: نمایندگانی که از شرکت های تجاری برای مراودات تجاری به ترکیه سفر می کنند نهایتا برای مدت 3 ماه می توانند در این کشور حضور داشته باشند. اما اگر قصد دارند برای مدت طولانی تر در این کشور حضور داشته باشند باید نامه درخواست را شرکت مبدا تنظیم کند و به واسطه نامه مربوطه اقامت طولانی تری داشته باشند.
  4. ارتقا معلومات علمی کاری: اگر فردی از طرف شرکت های را سازمانی برای آموزش ضمن خدمت بخواهد به ترکیه سفر کند برایش ویزا صادر خواهد شد.
  5. فراگیری زبان بومی ترکیه: برای افرادی که میخواهند آموزش زبان ترکی را فرا گیرند برای مدت اقامت آموزش آنها صادر می شود.
  6. گذراندن دوره کارآموزی در ترکیه: افرادی که به منظور تحقیق آموزش و کارآموزی از طرف شرکت خود و یا نهاد دولتی به ترکیه سفر می کنند نمی توانند بیش از یک سال اقامت داشته باشند.
  7.  فارغ التحصیلان تحصیل در ترکیه: قبل از اینکه ۶ ماه از مدت فارغ التحصیلی آنها گذشته باشد می توانند به ترکیه مراجعه کرده و برای مدت حداکثر یکسال درخواست اقامت کنند.
  8. ویزای توریستی: این مجوز نیز برای کسانی که می خواهند به قصد گردشگری به ترکیه سفر کنند صادر می گردد.
  9. درخواست ویزای درمانی: در صورتی که فرد فاقد بیماری باشد، که سلامت عمومی جامعه را تهدید کند، این ویزا برای او صادر می گردد. اجازه مدت زمان اقامت با توجه به طول مدت درمان تنظیم می گردد.
  10. ویزا برای افرادی که بر اساس تصمیمات قضایی یا اداری باید در ترکیه اقامت کنند: مدت اقامتی که با این هدف تنظیم می گردد با توجه به مدت زمانی که از طرف مقامات قضایی و اداری تعیین شده می باشد.
  11. کسانی که صلاحیت اقامت خانوادگی آنها باطل شده باشد: کسانی که اقامت خانوادگی را از دست دادند، اقامت آنها به اقامت کوتاه مدت تبدیل می گردد.
  12. سرمایه گذاری در ترکیه بدون کار کردن: افرادی که می ‌خواهند در ترکیه سرمایه گذاری انجام دهند و مقدار سرمایه آنها حد نصابی که از سوی هیئت وزرا تعیین شده می باشد، برای آنها مجوز اقامت ۵ ساله تنظیم می گردد.
  13. اتباع قبرس شمالی: اتباع قبرس شمالی اگر درخواست ورود به ترکیه را داشته باشند برایشان اقامت ۵ ساله صادر می گردد.

اقامت بلند مدت

کسانی می توانند برای دریافت اقامت بلند مدت ترکیه اقدام کنند که حداقل 8 سال اقامت پشت سر هم را در ترکیه تجربه کرده باشند. شرایط اصلی اخذ اقامت بلند مدت:

  • اقامت قانونی در ترکیه حداقل 8 سال به صورت مستمر
  • داشتن تمکن مالی کافی بدون نیاز به دریافت کمک در 3 سال اخر اقامت
  • فرد اصلی باید قدرت تامین مخارج خود و خانواده را داشته باشد
  • داشتن بیمه بهداشت و درمان
  • اتباع خارجی نباید در مدت اقامت خود دچار جرم و جنایت شده باشند

اتباع خارجی که اقامت بلند مدت را دریافت میکنند به غیر از اینکه باید خدمت سربازی انجام دهند، حق اشتغال در سازمان های دولتی و ادارات مانند شهروندان شد ترکیه را خواهند داشت.

سایر روش های اخذ اقامت ترکیه

  • اقامت دانشجویی: برای دانشجویان کلیه مقاطع تحصیلی صادر می شود و متقاضیان می‌توانند در طول مدت تحصیل ادر این کشور اقامت داشته باشند.
  • اقامت خانوادگی: این نوع اقامت با ازدواج فرد با یکی از شهروندان ترکیه حاصل می شود که فرد غیر بومی می‌تواند برای خود و فرزندان زیر ۱۸ سال اقامت دریافت کند.
  • اقامت بشر دوستانه: این نوع اقامت برای افراد خارجی صادر می شود که به دایل برخی عقاید و یا گرایش های سیاسی اگر به کشور خود باز گردند جان آنها ها در خطر است.

جدول زیر خلاصه ای از راه های اقامت ترکیه می باشد.

نوع اقامت مدت زمان صدور هزینه شرایط تبدیل به اقامت دائم
اقامت دانشجویی یک ماه هزینه بیمه 200 تا 900 لیر در صورت پیدا کردن کار مناسب بعد از 8 الی 10 سال امکان دریافت اقامت را خواهند داشت
دفترخانه: 200 الی 300 لیر
ویزا: 760 لیر
اقامت از طریق کاریابی  یک ماه هزینه ویزا 458 لیر بعد از 8 الی 10 سال کار امکان دریافت اقامت را خواهند داشت
خرید ملک با قیمت 400 هزار دلار 45 روز تا 3 ماه 55 یورو با خرید ملک بعد از 3 سال و با حضور 11 ماه از هر سال اقامت دائم اعطا می گردد.
اجاره ملک در ترکیه  یک الی 3 ماهه 2000 الی 3000 لیر در صورت راه اندازی کسب و کار و یا کار در این کشور امکان تبدیل فراهم می گردد
سرمایه گذاری در ترکیه 30 روز 55 یورو بعد از60 روز تابعیت و بعد از 3 الی 6 ماه پاسپورت اعطا می گردد
اتباع قبرس شمالی نیاز به ویزا ندارند در صورت راه اندازی کسب و کار و یا کار در این کشور امکان تبدیل فراهم می گردد
توریستی نیاز به ویزا ندارد قابل تبدیل به اقامت دائم نیست مگر در صورت کاریابی یا سرمایه گذاری
کارآموزی یک هفته تا 30 روز  

هزینه ویزا 760 لیر

در صورت راه اندازی کسب و کار و یا پیدا کردن کار در این کشور امکان تبدیل فراهم می گردد
شرکت در دوره های آموزشی یک هفته تا 30 روز  

هزینه ویزا 760 لیر

در صورت راه اندازی کسب و کار و یا پیدا کردن کار در این کشور امکان تبدیل فراهم می گردد
قربانیان قاچاق انسان حداقل یک سال  

در صورت اثبات صداقت اقامت اقامت دائم تعلق می گیرد

کیملیک ترکیه چیست؟

کارت اقامتی در ترکیه با نام دیگری یعنی کیملیک کارت شناخته می شود که پس از تکمیل مدارک و شرایط به متقاضی داده می شود. اعطای این کارت به متقاضی منوط به بررسی های کامل اداره مهاجرت ترکیه است. یکی از مشخصه های اصلی کیملیک کارت، حک شدن یک کد 11 رقمی روی آن است که دو رقم اول آن 99 به معنای t.c نامبر شخص می باشد و این عبارت مخفف جمهوری ترکیه است. اطلاعات دیگری که روی کیملیک کارت درج می شود، متعلق به اطلاعات شخصی و هویتی متقاضی همچون: نام و نام خانوادگی، محل زندگی و… می باشد. اعتبار کیملیک کارت ترکیه منطبق بر مدت زمات اقامت فرد در این کشور است. یعنی تا زمانی که متقاضی به صورت قانونی در ترکیه مجوز اقامت داشته باشد، به صورت خودکار کیملیک کارت وی نیز دارای اعتبار است.

گرفتن اقامت ترکیه از طریق کار

متقاضیان می توانند با یافتن و هم چنین اشتغال به کار، اقامت ترکیه از طریق کار را دریافت نمایند. نکته بسیار مهم در این باب، شرایط اقامت در ترکیه از طریق کار می باشد که متقاضیان کار در ترکیه می توانند پس از ۸ الی ۱۰ سال کار در ترکیه، اقامت دائم ترکیه را دریافت نمایند. جهت دریافت ویزای کار در ترکیه، متقاضیان می بایست پیشنهاد کاری (جاب آفر) از یک کارفرمای ترک داشته باشند. پس از دریافت جاب آفر متقاضی می تواند با مراجعه به اداره مهاجرت، اجازه کار و مجوز اقامتش را دریافت نماید. مجوز کار ابتدا به مدت یکسال و پس از آن به مدت ۲ سال تمدید می گردد. در نهایت پس از ۸ الی ۱۰ سال کار در این کشور می توان اقامت دائم ترکیه را دریافت نمود. کشور ترکیه با درصد بیکاری حدود 14٪ که دارد کشور مناسبی برای مهاجرت کاری نمی باشد و متقاضیان با تخصص های مختلف می توانند برای کار کشورهایی با اقتصاد قوی و نرخ بیکاری پایین، مانند آلمان، اتریش، کانادا و غیره را مدنظر قرار داده و ویزا و اقامت کاری دریافت نمایند.

نمودار نرخ بیکاری ترکیه

جهت اخذ اقامت ترکیه برای متقاضیان جویای کار در ترکیه، برخی از آژانس های کاریابی معتبر در ترکیه، برای شما عزیزان ارائه شده است:

  • TÜTEV İstihdam İnsan Kaynakları
  • Detam Özel İstihdam Aracılık Hizmetleri
  • Kariyerim Özel İstihdam Bürosu
  • Türkiye İş Kurumu
  • Detam Özel İstihdam Aracılık Hizmetleri

شرایط اقامت در ترکیه از طریق تحصیل برای ایرانیان

از جمله راه هایی که می تواند راهی جهت اخذ اقامت ترکیه از طریق تحصیل محسوب می شود. کشور ترکیه به دلیل پایین بودن هزینه های تحصیل و زندگی، سالانه متقاضیان بسیاری را از ایران به خود جذب می کند. تحصیل در ترکیه و هم چنین در رشته های متفاوت از جمله رشته های پزشکی، مهندسی و غیره امکان پذیر می باشد و هزینه های متفاوتی دارد. متقاضیان در شرایط سنی متفاوتی می توانند جهت تحصیل در ترکیه اقدام نمایند و جهت اخذ اقامت پس از تحصیل درخواست دهند. بیشترین رشته هایی که اخیراً توسط متقاضیان درخواست داده شده است رشته های پزشکی و پیراپزشکی است. در صورتی که افراد پس از تحصیل وارد بازار کار شوند می توانند در نهایت اقامت را دریافت نمایند، بنابراین تحصیل در ترکیه پس از ورود به کار می تواند منجر به اخذ اقامت دائم ترکیه گردد. در ادامه به بررسی دوره های تحصیلی ترکیه و هزینه دوره ها می پردازیم:

تحصیل یکی از راه های رسیدن به اقامت در ترکیه و کشورهای دیگر می باشد. متقاضیان جهت تحصیل در رشته های پزشکی در کشور ترکیه می بایست آزمون های SAT و یوس را به زبان ترکی یا انگلیسی پشت سر بگذارند. از آنجا که سالانه متقاضیان بسیار زیادی به منظور ورود به رشته های پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی خود را برای این آزمون آماده می سازند، رقابت بسیار شدید می باشد. تحصیل در این کشور در تمامی رشته ها در دانشگاه های دولتی و خصوصی امکان پذیر می باشد و هزینه های متفاوتی دارد. در مجموع از مهم ترین شرایط اخذ اقامت، ورود به بازار کار است و به دلیل مهاجرپذیر نبودن ترکیه و درصد بیکاری بالای شهروندان، مسیر دستیابی به اقامت در ترکیه، راهی آسان نمی باشد. متقاضیان می توانند جهت تحصیل رایگان در رشته های پزشکی و مهندسی در کشورهای عالی اروپا اعم از آلمان، اتریش، چک و … اقدام نمایند و در نهایت به راحتی اقامت اروپا را دریافت نمایند.

شرایط گرفتن اقامت ترکیه از طریق تحصیل و بررسی بورسیه تحصیلی

اخذ اقامت ترکیه از طریق تحصیل به همراه بورسیه موضوعی است که توجه بسیاری از متقاضیان را به خود جلب کرده است. اصولا در تمامی رشته ها امکان بورسیه شدن به وسیله سازمان ها و مؤسسات آمریکایی و اروپایی وجود دارد. دانشگاه های معتبر ترکیه شرایطی را فراهم نموده اند تا افراد در صورت داشتن شرایط خاصی از جمله داشتن معدل بالا و مدرک زبان بالا بورسیه تحصیلی ترکیه دریافت نمایند.

نام دانشگاه رتبه ملی  رتبه جهانی 
دانشگاه آنادولی

(Anadolu Üniversitesi)

1 210
دانشگاه استانبول

(Istanbul Üniversitesi)

2 446
دانشگاه بوگازچی

(Bogaziçi Üniversitesi)

3 527
دانشگاه آنکارا

(Ankara Üniversitesi)

4 551
دانشگاه فنی اورتا دوگا

(Orta Dogu Teknik Üniversitesi)

5 565
دانشگاه فنی استانبول

(Istanbul Teknik Üniversitesi)

6 690
دانشگاه حاجت تپه ترکیه

(Hacettepe Üniversitesi)

7 914
دانشگاه دوکوز ایلول

(Dokuz Eylül Üniversitesi)

8 961
دانشگاه مرمره استانبول

(Marmara Üniversitesi)

9 1021
دانشگاه آتاتورک

(Atatürk Üniversitesi)

10 1082

بررسی شرایط اقامت ترکیه از طریق اجاره خانه

این روش مهاجرتی مناسب متقاضیانی است که به منظور سکونت در ترکیه برای بیش از 90 روز، قدم به این کشور می گذارند. بی شک این دسته از افراد قصد زندگی در کشور ترکیه نداشته و با هدف های تفریحی و گردشگری به ترکیه می آیند، به همین دلیل این روش مهاجرتی با نام اقامت توریستی ترکیه نیز معروف گشته است. این نوع اقامت موجب می شود تا همه مزایای زندگی در ترکیه به گیرنده کارت اقامت، داده شود و می توان این روش مهاجرتی را در گروه راه های آسان، ارزان و بدون ریسک برای اخذ اقامت ترکیه با اجاره خانه قرار داد. هزینه ای که افراد برای پرداخت اجاره بهای خانه در ترکیه باید بپردازند، از 700 لیر به بالا می باشد و مدارک مورد نیاز برای این اقامت یک ساله، در ادامه بیان شده است:

  • اجاره نامه محضری که در ترکیه باید انجام شود
  • بیمه درمانی یک ساله برای افراد بالای 18 سال تا 65 سال
  • تکمیل فرم راندوو
  • گذرنامه به همراه کپی آن
  • 4 قطعه عکس
  • سند ازدواج(در صورت تاهل)
  • ارائه مدارک هویتی فرزندان به همراه ترجمه
  • پرداخت هزینه های مربوطه

مزایای اقامت یک ساله ترکیه

این نوع اقامت ترکیه بسیار پرطرفدار می باشد و علت این محبوبیت هم عواملی همچون موارد زیر می باشد:

  • گرفتن وقت ملاقات آسانِ دیگر کشورهای اروپایی
  • آسان گرفتن اداره مهاجرت برای اعطای اقامت
  • کم هزینه بودن
  • امکان اخذ اقامت کاری ترکیه
  • بهترین فرصت برای حضور در ترکیه و بررسی جوانب برای اخذ اقامت دائم از طریق دیگر راه های مهاجرتی

حال که از دلایل محبوبیت و مزایای اقامت یک ساله ترکیه سخن به میان آوردیم، باید این را هم اضافه کنیم که افراد با اخذ این نوع اقامت، اجازه تحصیل در ترکیه را پیدا نخواهند کرد اما می توانند درخواست تحصیل در این کشور را ارائه و اقامت تحصیلی دریافت نمایند. در واقع بزرگترین مزیت اقامت یک ساله را می توان این دانست که بهترین شرایط برای متقاضیان مهاجرت فراهم است تا با یک سال زندگی در ترکیه، همه شرایط را سنجیده و در نهایت تصمیم بگیرند که می خواهند برای ادامه زندگی این کشور را انتخاب و یا از طریق واسط قرار دادن ترکیه، به دیگر کشورهای سطح اول جهان که اخذ اقامتشان از طریق کشور ایران مشکل بوده، برسند.

شرایط اقامت در ترکیه از طریق ازدواج

از جمله راه هایی که می تواند به اقامت دائم ترکیه منجر شود ازدواج می باشد. متقاضیان در صورتی از طریق ازدواج می توانند اقامت دائم ترکیه را دریافت نمایند که با تبعه ترکیه ازدواج نمایند. جهت ازدواج با یک تبعه ترکیه متقاضی باید مدارک ازدواج که شامل فرم درخواست ثبت شده، گذرنامه معتبر، گواهی تجرد و یا انحلال ازدواج های قبلی و یا فوت همسر می باشد را ارائه نماید. یکی از مهم ترین قوانین در باب ازدواج ترکیه سن قانونی متقاضیان می باشد. سن قانونی ازدواج در ترکیه برای پسران ۱۷ سال و برای دختران ۱۵ سال می باشد و البته نکته بسیار مهم داشتن رضایت پدر و مادر برای متقاضیان زیر ۱۸ سال می باشد. بنابراین دریافتیم که متقاضیان خارجی می توانند در صورت ازدواج با تبعه ترکیه، طبق قانون، اقامت ترکیه را دریافت نموده و در نهایت با رعایت شروطی پاسپورت ترکیه را اخذ نمایند.

مدارک لازم جهت ثبت ازدواج در ترکیه

  • اصل شناسنامه و مدارک شناسایی (پاسپورت و …) طرفین
  • ۴ قطعه عکس
  • برگه و گواهی مبنی بر مجرد بودن طرفین ازدواج (افرادی که طلاق گرفته اند باید از زمان طلاقشان ۳۰۰ روز گذشته باشد.)
  • متقاضی ازدواج می بایست سن قانونی ازدواج در این کشور را داشته باشند و اگر زیر سن قانونی می باشند رضایت کتبی پدر و مادر الزامی است.

شرایط اقامت در ترکیه و اخذ تابعیت از طریق تولد

تولد از جمله راه هایی است که در صورت شرایط خاصی می تواند بنا بر قوانین کشورها منجر به اخذ اقامت شود. اقامت ترکیه از طریق تولد از ۲ اصل پیروی می کند و متقاضیان می توانند طبق اصل خاک و خون تابعیت ترکیه را دریافت نمایند. پیروی از قانون خون در تمامی دولت ها و کشورها امکان پذیر است و این قانون امکان اخذ اقامت دائم ترکیه و تابعیت این کشور را به کودکی می دهد که پدر یا مادرش تبعه ترکیه باشند. پیروی از قانون خاک مختص به کشورهای محدودی است و کشور ترکیه از قانون خاک در باب تولد فرزند مگر در شرایط خاص، پیروی نمی کند. قانون خاک به متقاضیان این امکان را می دهد تا با تولد فرزند در کشور مربوطه، کودک و در شرایطی والدین، اقامت دریافت نمایند. البته کشور ترکیه با توجه به شرایط خاصی قانون خاک را در جهت اعطای تابعیت ترکیه اعمال می کند. قانون خاک در ترکیه شامل:

  • کودک متولد شده در خاک ترکیه که بدون سرپرست رها شده باشد.
  • کودک از والدینی باشد که اقامت کشور ترکیه را داشته باشند و تا سن ۱۱ الی ۱۴ سالگی فرزند در ترکیه اقامت داشته باشند.

شرایط اقامت توریستی ترکیه

از آسان ترین روش هایی که از طریق آن می توانید برای دریافت اقامت ترکیه اقدام کنید به کمک ویزای توریستی است. ترکیه مقصد مسافرتی و تفریحی بسیاری از ایرانی هاست. ویزای توریستی ترکیه ۹۰ روزه است، متقاضیانی که قصد دارند در ترکیه اقامت داشته باشند می توانند از راه ویزای توریسیتی به ازای هر 6 ماه 3 ماه آن را در ترکیه بمانند اما بشتر از 3 ماه اجازه ماندن در ترکیه را ندارند. البته نکته مهم در این خصوص این است که امکان هیچ گونه فعالیتی در مدت ویزای توریستی ندارند. ممکن است برای شما نیز شرایط اقامت توریستی ترکیه و بررسی امکان تبدیل به اقامت دائم سوال باشد. از چه راه هایی می توان اقامت توریستی را به اقامت یکساله تبدیل کرد؟ در برخی شرایط می توان اقامت توریستی را به اقامت یک ساله تبدیل کرد، این شرایط عبارتند از:

  • اقامت توریسیتی با اجاره نامه ملک در این کشور
  • راه اندازی کسب و کار مناسب و طبق قوانین ترکیه
  • شرکت در دوره های زبان ترکی و دریافت اقامت
  • اخذ اقامت با خرید ملک به ارزش حداقل ۷۵ هزار دلار
  • اقامت به واسطه شرکت در دوره های آموزشی
  • اخذ اقامت به وسیله ازدواج

متاسفانه این باور غلط در بین مردم رواج پیدا کرده که با تمدید اقامت کوتاه مدت بعد از سه سال امکان تبدیل آن به اقامت دائم وجود دارد و حتی شما می توانید برای دریافت شهروندی ترکیه اقدام کنید. متاسفانه واقعیت مساله به این شکل نیست و نمی توانید با داشتن اقامت توریستی و تمدید آن به مدت ۵ سال به اقامت دائم این کشور دست پیدا کنید. تنها در صورتی می توانید اقامت توریستی خود را به اقامت دائم تبدیل کنید که یا خرید ملک به ارزش 400 هزار دلار بپردازید و یا اقامت کاری داشته باشید، و به مدت ۵ سال در این کشور به کار مشغول شوید در این صورت بعد از گذشت ۵ سال می تواند جهت دریافت اقامت دائم اقدام نمایید.

اقامت در ترکیه از طریق پناهندگی

!!! لازم به ذکر است موسسه ملک پور هیچگونه خدماتی در خصوص پناهندگی ندارد و این مسیر به دلیل خطرات بسیار، توصیه نمی شود. 

پناهندگی از جمله راه های غیر قانونی است که می تواند منجر به اخذ اقامت ترکیه گردد. کشور ترکیه از جمله کشورهایی است که متقاضیان پناهندگی بسیاری دارد در صورتی که راهی نادرست برای ورود به این کشور می باشد. ترکیه از جمله کشورهایی است که علیرغم محدودیت های جغرافیایی که دارد عضو کنوانسیون ژنو می باشد و تعهدات این کنوانسیون را امضا نموده است. بنابراین ترکیه طبق قوانین این کنوانسیون عمل می کند. طبق قوانین در صورتی که مشخص شود پناهجو به دلیل در خطر بودن جانش به ترکیه پناه آورده است و در صورت بازگشت به کشور مبدأ مورد شکنجه و آزار قرار می گیرد می تواند در ترکیه سکونت داشته و طی زمان اقامت را دریافت نماید. از آنجا که ترکیه افراد را به صورت موقت می پذیرد، بنابراین تعهدی به آنها ندارد و خدمات قابل ملاحظه ای به پناهجویان ارائه نخواهد داد. همین امر موجب شده است تا این کشور برای پناهجویان پناهگاه امنی نبوده و مناسب جهت پناهندگی در ترکیه نباشد. لازم به ذکر است موسسه ملک پور هیچگونه خدماتی در خصوص پناهندگی ندارد و این مسیر به دلیل خطرات بسیار، توصیه نمی شود. متقاضیان می توانند از طرق قانونی جهت اخذ اقامت دائم ترکیه اقدام نمایند.

Loading...
در حال بارگذاری ویدئو. چند لحظه منتظر بمانید.

شاخص پناهندگان و افراد آواره به طور میانگین برای ترکیه حدود 8 با حداقل 6 در سال 2011 و حداکثر 9.3 در سال 2018 می باشد که با توجه به اینکه بالاترین عدد 10 و کمترین عدد 1 می باشد، طبق نمودار مقادیر زیادیست.

پناهندگی ترکیه2022

چگونه اقامت ترکیه بگیریم؟

شرایط اقامت در ترکیه قابل دستیابی است به شرطی که از مراحل مورد نیاز برای رسیدن به این هدف، با موفقیت عبور کنید. این مراحل یکی پس از دیگری آمده و پیش نیاز همدیگر می باشد. اگر شما خواننده گرامی نیز مدام در فکر این هستید که چگونه اقامت ترکیه بگیریم، دو پیشنهاد برایتان داریم. اول خواندن کامل این مقاله، زیرا جواب بیشتر سوالهایتان را خواهید گرفت و پیشنهاد دوم ما این است که درصورت باقی ماندن ابهامی، از مشاوره رایگان موسسه ملک پور در امر مهاجرت با سالها تجربه، بهره مند شوید. به صورت کلی مهم ترین مراحل شرایط اقامت در ترکیه شامل موارد زیر است:

  • کسب اطلاعات از انواع روش های مهاجرتی ترکیه و بررسی وضعیت خود
  • انتخاب روش اخذ اقامت
  • ارائه درخواست
  • تکمیل مدارک و ارسال آنها
  • پرداخت هزینه های موردنظر
  • انجام آزمایش های مورد نیاز
  • شرکت در مصاحبه(در صورت نیاز)

مدارک لازم برای اقامت ترکیه

هر کدام از روش هایی که راه رسیده به ترکیه را هموار می کند، نیازمند مدارکی برای ارائه به کشور ترکیه می باشد. برای آگاهی کامل از این مدارک، ابتدا باید روش مهاجرتی خود را انتخاب و سپس به کسب اطلاعات پیرامون مدارک و شرایط خواسته شده در آن روش مهاجرتی بپردازید. اما به طور کلی مدارکی وجود دارد که فرقی ندارد متقاضی چه راهی را برای مهاجرت به ترکیه انتخاب کرده است، در هر صورت ارائه آنها ضروری است. مدارک لازم برای اقامت ترکیه به تفصیل در ادامه بیان شده است:

  • چهار قطعه عکس با زمینه سفید
  • کپی پاسپورت و اصل آن
  • بیمه یک ساله
  • اجاره نامه معتبر
  • تکمیل فرم راندوو برای تعیین وقت ملاقات (این فرم در سایت اداره مهاجرت ترکیه وجود دارد)
  • فیش پرداختی مربوط به کارت اقامت

نقص در هر کدام از این مدارک و یا مجهول بودن آنها، به منزله عدم بررسی اداره مهاجرت ترکیه و یا متقاعد نشدن افسر مهاجرتی این کشور می باشد. مزایا و معایب مهاجرت به ترکیه بر کسی نباید پوشیده باشد.

مدت زمان دریافت کارت اقامت ترکیه چقدر است؟

بعد از تکمیل مدارک مورد نیاز و ارسال آنها، افراد باید منتظر تایید کشور ترکیه باشند. پس از گرفتن راندوو درخواست اقامت، متقاضی باید طی یک بازه زمانی 10 الی 15 روزه، مدارک خواسته شده را به ترکیه تحویل دهد و پس از این مرحله است که 10 روز باید زمان سپری شود تا کارت اقامت فرد صادر گردد. پس می توان به این نتیجه رسید که فرایند اخذ کارت اقامت ترکیه از زمان ارسال تا صدور آن، یک پروسه یک ماهه را طی می کند. اعطای کارت اقامت در کمتر از 30 روز امکان پذیر نبوده و همه افراد باید این روند را برای اخذ کارت اقامت طی کنند. همچنین برای به تعویق نیفتادن صدور کارت اقامت، عدم تعلل در ارائه مدارک و یا نقص در آنها و رعایت دیگر شرایط و قوانینی که کشور ترکیه طرح کرده است، بسیار مهم و ضروری می باشد.

مدت اعتبار انواع اقامت ترکیه

انواع اجازه اقامت بسته به نوع ویزای شما و هدف شما، مدت اعتبار انواع اقامت ترکیه متفاوت میباشد. برای دریافت مجوز اقامت یکی از راه های زیر را باید انتخاب کنید

  • اجازه اقامت کوتاه مدت: این مجور اصولا برای اهداف زیر صادر می شود:
    1. تحقیقات علمی و یا شرکت در همایش های علمی تحقیقانی
    2. گسترش فعالیت های تجاری اقتصادی
    3. ارتقا سطح علمی و شرکت در همایش ها و سمینار ها برای آموزش ضمن خدمت
    4. اهداف آموزشی یا مشابه در چارچوب برنامه های تبادل دانشجو
    5. تقویت صنعت توریسم و گردشگری
  • اجازه اقامت خانواده: به عنوان مثال شما با یک فرد ترک زبان وصلت می کنید در این صورت همسر می تواند برای همسرش و فرزندان ویزا دریافت کند
  • مجوز اقامت دانشجویی: اگر قصد تحصیل در یکی از مقاطع دبیرستان، کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا یا پزشکی و تخصص را دارید واجد دریافت اقامت تحصیلی در ترکیه هستید که میتوانید از طریق اقامت تحصیلی تا ۸ سال و حتی بیشتر اقامت این کشور را دریافت کنید.
  •  اقامت کاری: تا زمانی که مشغول به کار در این کشور می باشید میتوانید اقامت این کشور را داشته باشید و بعد از ۵ سال درخواست اقامت دائم و بلندمدت نیز بدهید.

شرایط تمدید اقامت ترکیه

متقاضیان برای تمدید اقامت ترکیه خود باید در مدت اعتبار اقامتشان اقدام به تمدید آنلاین آن نمایند و در غیر این صورت باید تا 10 روز بعد از اتمام اقامت متقاضی باید درخواست خود را به اداره مهاجرت ارائه نماید تا شرایط بررسی گردد اما در صورتی که در مدت اعتبار اقدام به تمدید نماید با طی مراحل زیر اقامت ترکیه متقاضی تمدید خواهد شد.

  • گام اول: ایجاد اپلیکیشن روی سایت e-ikamet.goc.gov.tr (تمام اطلاعات شخص باید به درستی در فرم مربوطه وارد شود.)
  • گام دوم: مدارک مورد نیاز را جمع آوری کنید.
    • کپی پاسپورت متقاضی
    • فتوکپی تمبر آخرین ورودی
    • فتوکپی مجوز اقامت قبلی
    • 4 عکس بیومتریک
    • بیمه سلامت
    • رسید پرداخت کارت اقامت
    • تکمیل فرم آدرس
    • اعلامیه SGK
    • سند اعلان
    • صورتحساب درآمد
    • در صورتی که زیر 18 سال سن دارید، مدارک اضافی زیر باید به درخواست شما ضمیمه شود.
      • رضایت نامه امضا شده توسط والدین شما
      • شناسنامه با مهر سفارت
  • گام سوم: فایل درخواست خود را ارسال نمایید.
    • شما می توانید پرونده خود را به دفتر بین المللی یا مستقیماً به اداره مهاجرت ارسال کنید.
  • گام چهارم: اجاره اقامت خود را دریافت کنید.

مزایای اقامت ترکیه

اقامت در ترکیه برای ایرانیان می‌تواند مزایای زیادی داشته باشد. در زیر تعدادی از این مزایا آورده شده است:

  • اخذ آسان ویزا: ترکیه به عنوان مقصد توریستی بسیار محبوب برای ایرانیان است و به شهروندان ایرانی ویزای توریستی 90 روزه به راحتی اعطا می کند
  • وجود تنوع جغرافیایی: ترکیه دارای طبیعت‌های متنوع و زیبا، اما همچنین شهرهای تاریخی و فرهنگی بسیاری مانند استانبول و کاپادوکیا است. این تنوع گردشگران را به تجربه‌ی متنوعی از فرهنگ و طبیعت ترکیه ترغیب می‌کند.
  • وجود مراکز خرید متنوع: ترکیه معروف به بازارهای متنوع و شلوغ خود است. از بازارهای بزرگ مانند بازار گراند بازار تا بازارهای محلی در شهرهای کوچک‌تر، می‌توانید انواع کالاها، صنایع دستی و غذاهای محلی را تجربه کنید.
  • اقتصاد رو به رشد: ترکیه از نظر اقتصادی به سرعت رشد کرده است و این کشور به یک بازار بزرگ برای تجارت و سرمایه‌گذاری تبدیل شده است. این می‌تواند فرصت‌های شغلی و تجاری جذابی برای ایرانیان فراهم کند.
  • جاذبه های تاریخی و گردشگری: ترکیه دارای میراث فرهنگی و تاریخی غنی است که شامل مساجد، کاخ‌ها، موزه‌ها و سازه‌های تاریخی مانند آیا صوفیا و کاخ تاپکاپی می‌شود. این معماری و تاریخ تجربه‌ی فرهنگ ترکیه را برای ایرانیان جذاب می‌کند.
  • فرهنگ نزدیک به ایران: از آنجایی که ترکیه همسایه کشور ایران است، از نظر فرهنگی شباهت های بسیاری با ایران دارد.

به طور کلی، اقامت در ترکیه برای ایرانیان می‌تواند به عنوان یک فرصت برای تجربه فرهنگ و طبیعت متنوع، تجارت و سرمایه‌گذاری، و آموزش عالی در نظر گرفته شود. اما قبل از تصمیم‌گیری برای اقامت در ترکیه، بهتر است مقررات مهاجرتی و ویزای مورد نیاز را با دقت مطالعه کرده و به مشاوره‌ای متخصص در این زمینه مراجعه کنید.

Picture of الناز دادخواه
الناز دادخواه
همه پست ها
ارتباط با ما
مشاوره رایگان

جهت تماس از داخل ایران با موسسه از طریق شماره زیر با پشتیبانی و مشاورین رسمی MIEcanadaتماس حاصل فرمایید

تماس تصویری

شما می توانید جهت تماس تصویری با مشاوران ما از این دکمه استفاده کنید. مجوز های لازم برای میکروفون و دوربین را در صورت نیاز به مرورگر دستگاه خود بدهید ساعات پاسخگویی به تماس تصویری: ۱۱ لغایت ۱۶

نویسنده :
الناز دادخواه
الف دادخواه دانش آموخته مترجمی زبان و نویسنده. نویسنده محتوای امور مهاجرت با گذراندن دوره ها و کلاس های مهاجرتی دکتر امیرمحمد ملک پور.
افزودن دیدگاه
Custom Image

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

main logo
canada passport