معرفی دوره فوق لیسانس در ترکیه
همواره تحصیلات تکمیلی در خارج از کشور و تحصیل در یک دانشگاه که امکانات مدرن و پیشرفته ای داشته باشد، مورد توجه بسیاری از علاقه مندان به تحصیل قرار گرفته است. به همین جهت بسیاری از افراد قصد مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل را دارند که ما را بر ان داشت تا در این مقاله به معرفی دوره فوق لیسانس در ترکیه بپردازیم و شما عزیزان را با شرایط و امکانات تحصیل این دوره آشنا سازیم. موقعیت مکانی کشور ترکیه و بهره مندی از آب و هوای مدیترانه ای با معماری های زیبا در ترکیه مقصد تعدادی از دانشجویان از دنیا قرار دارد.
- دانلود
- 15 دقیقه
- 0
- ارسال
برای مشاهده ادامه این ویدئو باید در وب سایت عضو شوید و یا وارد حساب کاربری خود شوید.
عضویت در سایت تنها 30 ثانیه زمان نیاز دارد!
ورود یا ثبت نامساختار دوره تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه و تفاوت های آن
دانشجویان کارشناسی مستر در ترکیه باید ماژول های ارائه شده در ترم تحصیلی را پشت سر گذارند، یعنی در عمل باید حدود 120 واحد درسی را پاس نمایند. همینطور در اکثر برنامه های ارشد دانشجویان می بایست در نیمه دوم سال تحصیلی دوم خود پایان نامه تهیه کنند و در پایان دوره تحصیلی خود می بایست از پایان نامه خود دفاع کنند. حال بر اساس ساختار دوره تحصیلی کارشناسی ارشد و تفاوت های آن در برخی از دوره های تحصیلی الزام بر ارائه پایان نامه کتبی می باشد و در برخی از برنامه های تحصیلی نیاز به پایان نامه کتبی نیست و در ازای آن دانشجویان ملزم به تکمیل یک پروژه در حرفه و رشته خود می باشند.
مدت زمان تحصیل فوق لیسانس در ترکیه
سال تحصیلی در ترکیه به دو ترم اکتبر الی ژانویه و از فوریه الی جولای تفکیک می شود و دوره تعطیلات دو هفته ای معمولا بین دوره آموزشی قرار می گیرد. در ادامه تعطیلات تابستانی طولانی تر بین ماه جولای و اکتبر می باشد و بعد از ان نوبت دوباره فصل اعزام دانشجو به ترکیه است. اما مدت زمان تحصیل فوق لیسانس در ترکیه در بیشتر برنامه ها و دوره های تحصیلی تمام وقت بین 1 الی 2 سال بسته به رشته تحصیلی می باشد. لازم به ذکر است دوره کارشناسی ارشد در ترکیه (Yüksek Lisans Diplomasi) نام دارد.
آزمون های ورودی اپلای برای تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه
اکثر دانشجویان و متقاضیان تحصیل ارشد برای ورود به دانشگاه های این کشور علاوه بر ارائه مدارک لازم اعم از مدارک و سوابق تحصیلی، رزومه، مدرک زبان، توصیه نامه، نیاز به شرکت در آزمون ورود به دانشگاه قبل از اقامت ترکیه را خواهند داشت. البته آزمون های ورودی اپلای برای تحصیل کارشناسی ارشد ممکن است بیشتر برای دانشجویان بین المللی در ترکیه در نظر گرفته شود. آزمونی که در ترکیه برگزار می شود Entrance Examination for Academic Staff and Graduate Students (ALES) می باشد. که در بسیاری از برنامه های تحصیلی که نیاز به این آزمون می باشد. از دانشجویان می خواهند که حداقل نمره 55 الی 50 را در این آزمون کسب نمایند. حتی با کسب نتایج بهتر در این آزمون شانس متقاضیان برای تحصیل رایگان کارشناسی ارشد در ترکیه در دانشگاه هایی که رقابتی است بالا می رود و بر اساس اعتبار این آزمون حتی می توانند برای شایستگی دریافت بورسیه کارشناسی ارشد را افزایش دهند. در واقع آزمون ALES برای تائید این موضوع طراحی شده و دانشجویان آینده گر که دارای مهارت می باشند و بر اساس شایستگی در دوره کارشناسی ارشد شرکت کنند. البته برخی از دانشگاه ها به جای آزمون ALES، آزمون های بین المللی مانند GRE و یا GMAT را نیز قبول دارند.
مدارک مورد نیاز پذیرش برای تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه
دانشگاه های ترکیه در برنامه های تحصیلی کارشناسی ارشد از دانشجویان بین المللی مدارکی چون مدرک و سوابق تحصیلی، مدارک هویتی ، رزومه تحصیلی و مدرک زبان را جهت ثبت نام در دوره تحصیلی الزامی می دانند. این در حالی است که ممکن است مدارک مورد نیاز پذیرش برای تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه در برخی از برنامه های تحصیلی متفاوت باشد و در برخی از رشته ها از متقاضیان مدارکی چون GRE و یا GMAT ، مدارک تحصیلی و سوابق تحصیلی، مدرک زبان، توصیه نامه و انگیزنه بخواهند و یا برخی از دانشگاه آزمون های ورودی خود را برای بهره مندی از تحصیل رایگان کارشناسی ارشد در ترکیه داشته باشند. در این میان ممکن است برخی از دانشگاه با درخواست متقاضیان مبنی بر شرکت در یک دوره زبان برای ارشد مجدد ترکیه موافقت کنند و پس از یادگیری زبان در کشور ترکیه اقدام به ثبت نام در برنامه اصلی تحصیلی نمایند. این روند توانسته در جذب برخی از دانشجویان بین المللی و اخذ ویزای ترکیه از سمت انها، تاثیر گذار باشد.
- تکمیل فرم درخواست پذیرش
- ارائه مدارک تحصیلی به همراه ریز نمرات و ترجمه ان
- ارائه مدرک زبان انگلیسی معادل آیلتس 6.5 و یا ارائه مدرک زبان ترکی تومر
- 1 الی 2 توصیه نامه از اساتید
- ارائه روزمه تحصیلی
- ارائه انگیزنه نامه (SOP)
- ارائه نمرات آزمون های بین المللی مانند GRE، GMAT، SAT و ACT در برخی از رشته های تحصیلی
قبولی در آزمون ALES برای فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی در ترکیه
مدرک زبان مورد نیاز اپلای مستر در ترکیه
دانشجویان باید دقت داشته باشند در صورتی که برای یک برنامه تحصیلی به زبان انگلیسی درخواست داده اند یا می بایست مدرک زبان انگلیسی اعم از آیلتس 6.5 یا معادل آن تافل و یا PTE بسته به نظر دانشگاه ارائه دهند و یا می بایست در آزمون ورودی خود دانشگاه شرکت کنند. اما برای مدرک زبان مورد نیاز در دانشگاه های دولتی نیاز به ارائه مدرک زبان ترکی می باشد.
هزینه تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه در انواع دانشگاه ها
هزینه تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه می تواند بسته به دانشگاه و رشته تحصیلی متفاوت باشد. اما به صورت کلی می توان گفت هزینه دوره کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی در دانشگاه های خصوصی بین 7 الی 8 هزار دلار در سال است. این در حالی است که دانشجویان بین المللی می توانند با برآورد شرایط تحصیل رایگان در دانشگاه های دولتی ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد حدود 300 الی 1000 دلار در سال است. از این جهت باید گفت هزینه تحصیل در ترکیه برای دانشگاه های خصوصی به طور قابل توجهی در ترکیه بالا می باشد.
هزینه زندگی دانشجویان Master در ترکیه
اما در خصوص هزینه زندگی دانشجویان ارشد باید گفت این امر کاملا به سبک زندگی افراد در ترکیه و دانشجویان بستگی دارد. با این حال به طور کلی می توان بیان کرد که حداقل هزینه زندگی در ترکیه برای یک دانشجو حدود به 300 الی 500 دلار در ماه است. این هزینه شامل غذا، لباس، اسکان و پراخت قبوض، هزینه حمل و نقل به صورت ماهانه می باشد.
شرایط تحصیل رایگان کارشناسی ارشد در ترکیه
طبق قوانین آموزشی ترکیه تمامی افرادی که قصد دارند به زبان ترکی در این کشور تحصیل کنند می توانند از شرایط تحصیل رایگان کارشناسی ارشد در ترکیه نیز بهره مند شوند. کشور ترکیه دانشگاه های دولتی نسبتا کم هزینه ای دارد که دانشجویان بین المللی با پرداخت شهریه حدود 100 الی 4000 یورو در سال از امکان تحصیل رایگان در این کشور در مقایسه با دانشگاه های خصوصی آن بهره مند شوند. طبیعتا این هزینه در مقایسه با شهریه دانشگاه های آمریکا، استرالیا، کانادا و انگلیس بسیار کم است.
البته دانشجویانی که علاقه مند به تحصیل در کشور های اروپایی باشند تقریبا با همین هزینه می توانند در دانشگاه های آلمان، اتریش، فرانسه، نروژ و … نیز تحصیل کنند. هرچند شما می توانید با کار در ترکیه، بخشی از این هزینه ها را پوشش دهید.
معرفی بورسیه کارشناسی ارشد در ترکیه
در حال حاضر کشور ترکیه بورسیه کارشناسی ارشد در ترکیه در سال 2022 در اختیار دانشجویان بین المللی قرار داده است که افراد واجد شرایط می توانند با ارائه درخواست خود و بر اساس شایستگی این بورسیه ها را دریافت کنند. که در ادامه به معرفی بورسیه کارشناسی ارشد در این کشور می پردازیم.
بورسیه دولتی ترکیه بدون آیلتس در سال 2023
این بورسیه در از بورسیه های تحصیلی ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری برای عموم می باشد. در واقع این بورسیه یک برنامه مبادله دانشجویان بین اراسموس می باشد و دانشجویان می توانند به مدت 1 الی 2 ترم در دانشگاه های ترکیه تحصیل نمایند.
لیست دانشگاه های ارائه دهند بورسیه بدون آیلتس
- دانشگاه بیلکنت
- دانشگاه آنکارا
- دانشگاه غازی
- دانشگاه استانبول
- دانشگاه کانکایا
- دانشگاه فنی استانبول
- دانشگاه آتاتورک
- دانشگاه فاتح سلطان محمت
- دانشگاه باسکنت
- دانشگاه سابانجی
Turkey Success Scholarships
بورسیه ذکر شده، فقط در 50 موسسه آموزشی عالی ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می شود که شامل کمک مالی همراه با یک دوره آموزش زبان ترکی می باشد. لازم به ذکر است این بورسیه شامل برنامه های تحصیل مهندسی در ترکیه، علوم اجتماعی، علوم انسانی و علوم بهداشتی می شود. برگزیدگان این بورسیه ماهانه 1100 لیر کمک هزینه تحصیل دریافت خواهند کرد.
شرایط دریافت این بورسیه
- رتبه علمی دانشجویان باید بالای 75 درصد باشد.
- متقاضیان باید زیر 30 سال باشند.
- دانشجویان از همه ملیت ها می توانند برای این بورسیه درخواست دهند.
انواع موسسات آموزشی برای اپلای فوق لیسانس در ترکیه
همانطور که در سراسر دنیا معمول می باشد، ارائه دهندگان آموزش عالی در ترکیه نیز دارای انواع موسسات آموزشی برای اپلای فوق لیسانس در ترکیه اعم از دولتی و خصوصی هستند. بدین ترتیب دانشگاه های دولتی (Devlet Üniversiteleri ) در ترکیه توسط دولت همین کشور تاسیس و اداره می گردد و به شکل گسترده برنامه های تحصیلی کارشناسی ارشد را ارائه می دهد. همینطور دانشجویان امکان دریافت بورسیه کارشناسی ارشد در ترکیه را خواهند داشت.
اما در ادامه موسسات آموزشی عالی به صورت مستقل و به صورت خصوصی (Özel Üniversiteleri) تاسیس شده اند و توسط گروه هایی خارجی تاسیس و اداره می شوند و با دانشگاه های متعدد خارجی مشارکت می کنند.
با این حال دانشجویانی که آینده نگر هستند و قصد تحصیل کارشناسی ارشد را دارند، بسته به فرصت های موجود در موضوع مورد نظر در دانشگاه دولتی و یا خصوصی ترکیه تحصیل نمایند. اما به شکل معمول دانشگاه های خصوصی در ترکیه دارای شهریه بوده و در مجموع هزینه های آن نسبت به دانشگاه های دولتی در این کشور بیشتر است.
بهترین دانشگاه ها برای تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه
چندین دانشگاه ترکیه که به عنوان بهترین دانشگاه ها برای تحصیل master در ترکیه شناخته شده می باشد و در بین 600 دانشگاه برتر جهان، بر اساس رتبه بندی QS قرار دارد را به شما عزیزان معرفی خواهیم کرد.
دانشگاه | 2022 | QS 2022 | ARWU 2021 |
دانشگاه کانکایا | 401-500 | – | – |
دانشگاه کوچ | 501-600 | 511-520 | – |
دانشگاه سابانجی | 501-600 | 541-550 | – |
دانشگاه بیلکنت | 601-800 | 591-600 | – |
دانشگاه فنی استانبول | 601-800 | 701-750 | 901-1000 |
دانشگاه فنی خاورمیانه | 601-800 | 551-660 | 901-1000 |
شرایط ویزای تحصیلی برای پذیرش فوق لیسانس در ترکیه و اخذ ویزای همراه
کشور ترکیه در حال حاضر کاندیدای عضویت در اتحادیه اروپا می باشد اما همچنان عضوی از این اتحادیه نیست. به همین جهت دانشجویانی که از اتحادیه اروپا قصد تحصیل ارشد مجدد ترکیه را دارند، باید برای دریافت ویزای تحصیلی در ترکیه درخواست نمایند. همینطور دانشجویانی که از خاورمیانه و آسیا نیز قصد تحصیل در ترکیه را دارند می بایست فرم ویزا را تکمیل نمایند و درخواست خود را ثبت نمایند. به طور کلی برای بررسی شرایط ویزای تحصیلی ترکیه برای پذیرش فوق لیسانس در ترکیه و اخذ ویزای همراه باید به وب سایت رسمی کنسولگری ترکیه مراجعه کنید و ضمن بررسی های لازم اقدام به دریافت فرم درخواست ویزا و تکمیل آن نمایید. در ادامه فرایند درخواست ویزای تحصیلی ارائه مدارک:
- نامه پذیرش از یک دانشگاه ترکیه
- ارائه مدارک تحصیلی و سوابق تحصیلی
- اثبات تمکن مالی برای تامین هزینه های زندگی
- ارائه پاسپورت معتبر و مدارک هویتی
- عکس
شرایط کار دانشجویی برای تحصیل فوق لیسانس در ترکیه
طبق قوانین مهاجرتی ترکیه دانشجویان خارجی اغلب می توانند با توجه به دوره تحصیلی خود و دستور العمل های دانشگاه از فرصت های کاری به صورت پاره وقت در زمان تحصیل در ترکیه بهره مند شوند. اما شرایط کار دانشجویی برای تحصیل مستر در ترکیه این اجازه را به دانشجویان خارجی می دهد که بتوانند از مقطع کارشناسی ارشد به بالا به مدت 30 الی 35 ساعت کار دانشجویی به صورت پاره وقت داشته باشند. در این راستا بیشتر دانشجویان بین المللی تمایل به کار دانشجویی در همان محیط دانشگاه را دارند چرا که موضوع زبان یک مانع اصلی برای یافتن شغل پاره وقت می باشد. مدارک لازم جهت دریافت مجوز کار دانشجویی در ترکیه عبارت است از:
- فرم درخواست مجوز کار دانشجویی
- ارائه مدارک هویتی و پاسپورت
- تائیدیه دانشگاه و مبنی بر اجازه کار پاره وقت
- ارائه ویزا دانشجویی
شرایط اخذ اقامت دائم ترکیه پس از تحصیل کارشناسی ارشد
فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه باید دقت داشته باشند که با اشتغال و یا فعالیت در هر زمینه شغلی نمی توانند در خواست اقامت کاری در ترکیه نمایند. بنابراین توجه نماییم که از شرایط اخذ اقامت دائم ترکیه پس از تحصیل کارشناسی ارشد، اشتغال و فعالیت مرتبط به حوزه تحصیلات خود می تواند زمینه ساز اقامت کاری در ترکیه شود. بر این اساس اداره مهاجرت ترکیه به فارغ التحصیلان خارجی اجازه می دهد و به مدت 6 ماه پس از اتمام تحصیلات در ترکیه حضور یابند و اگر قصد کار دارند، ابتدا اقامت خود را در ابتدا تبدیل به اقامت کاری نمایند و در صورتی که این اقامت کاری به مدت 5 سال تداوم داشته باشد می توانند درخواست اقامت دائم دهند.
افزودن دیدگاه