main logo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

لیست کالج های آلمان✔️معرفی انواع کالج در آلمان+شرایط اپلای

کالج های آلمان

شرایط مناسب اقتصادی، اجتماعی و کیفیت آموزش عالی در دانشگاه های این کشور سبب شده دانشجویان زیادی به پیگیری تحصیلات بین المللی در آلمان تمایل پیدا کنند. به طبع تفاوت سیستم آموزشی و فرهنگی دانشجویان بین المللی را ملزم به سپری کردن دوره ای مقدماتی در کالج های می کند. ما در موسسه مشاوره MIE برآن شدیم تا به بررسی هرچه بیشتر تحصیل در کالج های آلمان بپردازیم. در این نوشتار به واکاوی دقیقی از شرایط تحصیل در کالج های آلمان، نحوه پذیرش، تحصیل در کالج های آلمان و حتی شرایط پس از کالج و ورود به دانشگاه پرداخته خواهد شد.

جهت واجد شرایط بودن برای تحصیل در دانشگاهتان باید مدرک زبان آلمانی مشخصی را داشته باشید. راهکار این موضوع تحصیل دوره زبان در کالج های دانشگاه های آلمان است. در این روش نیازی به صرف هزینه و زمان برای گذراندن آزمون آیلتس ندارید. کانادا ام آی ای در بخش Apply mie به شما کمک می کند خودتان پذیرش بگیرید و در بخش Apply mie VIP مشاوره تحصیلی تخصصی در مواردی مانند پذیرش کاندیشنال در دانشگاه های آلمان صورت می گیرد.

ارتباط با ما
فهرست مطالب

دوره کالج یا Studienkolleg در آلمان

دانشجویان بین المللی که می خواهند به آلمان ورود کنند و در یک برنامه تحصیلی شرکت کنند، ممکن است در پروسه درخواست خود متوجه شوند که گواهی تحصیلی آنها از کشور مبدا به سیستم آموزش عالی آلمان منتقل نمی شود، این عدم تطابق به خاطر تفاوت سیستم های آموزشی در دو کشور مبدا و مقصد است. اما جای نگرانی نیست چرا که هنوز امکان تحصیل برای این دسته از متقاضیان بین المللی در آلمان وجود دارد. اگر دانشجویان برای شرکت در یک برنامه تحصیلی به زبان آلمانی برنامه‌ریزی می‌کنند و می‌خواهند مهارت‌ های زبانی خود را بهبود بخشند، دوره کالج یک فرصت عالی برای دانش ‌آموزان برای آماده شدن است. در حالی که اکثر دانشجویان بین المللی به زبان انگلیسی تحصیل می کنند، در صورت تمایل می توانند به زبان آلمانی نیز تحصیل کنند. به طور خلاصه، Studienkolleg مؤسسه‌ای است که پلی برای دانشجویان بین‌المللی برای تحصیل در آلمان فراهم می‌کند. هدف از این دوره های مقدماتی این است که دانشجویان را برای شرکت در امتحان نهایی (Feststellungsprüfung) یا آزمون FSP آماده کند. این دوره های مقدماتی به آنها اجازه می دهد تا در یک برنامه تحصیلی در یک دانشگاه آلمان شرکت کنند و عملا دوره هایی را برای دانشجویان بین المللی در آلمان ارائه می دهد تا آنها را برای تحصیل در دانشگاه آماده کند. آنها این فرصت را برای دانشجویان فراهم می کنند تا اصول اولیه آلمانی را بیاموزند یا مهارت های متوسط ​​زبان آلمانی خود را بهبود بخشند. علاوه بر این، دوره کالج دانشجویان را برای زندگی دانشگاهی و ساختار تحصیلی در دانشگاه های آلمان آماده می کند.

Loading...
در حال بارگذاری ویدئو. چند لحظه منتظر بمانید.

شرایط تحصیل در کالج های آلمان

دانشجویان بین المللی که مدرک تحصیلی آنها در کشوری غیر از آلمان اخذ شده است می بایست ابتدای امر یک دوره مقدماتی در یکی از کالج های این کشور را سپری کند تا آمادگی لازم جهت ورود به دانشگاه را کسب نماید. پس از سپری شدن موفقیت آمیز دوره های مقدماتی که شامل دوره زبان و دروس پایه مورد نیاز رشته هدف است؛ Studienkollegs خواهد بود که می تواند عمومی یا خصوصی باشد. مراکز و موسسات عمومی رایگان هستند و موضوعات دوره عمومی تری را ارائه می دهند. Studienkollegs خصوصی شهریه خواهند داشت اما ممکن است برای برخی از دانشجویانی که به دوره های دانشگاهی خاصی نیاز دارند مناسب باشد. برخی از دانشگاه ‌های آلمان ممکن است گواهینامه ‌های برخی از کالج های خصوصی را به رسمیت نشناسند، بنابراین حتماً قبل از درخواست برای دوره کالج این مسئله نیاز به بررسی خواهد داشت.

انواع کالج در آلمان

کالج های گروه پزشکی (M- Kurs)

متقاضیانی که به تحصیلات بین المللی در آلمان علاقه مند و رشته هایی مانند داروسازی، پزشکی، زیست شناسی، روانشناسی را برگزیده اند و یا به منظور آمادگی در آزمون ارزیابی (FSP) ملزم به شرکت در دوره های متناسب با رشته های انتخابی خود در کالج هستند. کالج های گروه پزشکی (M_Kurs) دوره های آمادگی لازم در موضوعات مرتبط مانند زبان آلمانی، فیزیک، شیمی، زیست شناسی را ارائه می نماید. پس از گذراندن موفقیت آمیز دوره M در کالج آزمون ارزیابی (FSP)، متقاضی گزینه های زیادی برای تحصیل پزشکی در آلمان و رشته های بیولوژیکی یا روانشناسی خواهد داشت. دوره تخصصی M آمادگی مطلوب را برای دوره های زیر به متقاضی ارائه می دهد:

  • پزشکی
  • دندانپزشکی
  • داروخانه
  • زیست شناسی
  • بیوشیمی
  • میکروبیولوژی

کالج های گروه مهندسی (T-Kurs)

T مخفف تکنولوژی است! متقاضیانی که می خواهند در یک رشته علمی، ریاضی یا فنی مانند انفورماتیک تجاری، ریاضیات یا مهندسی در آلمان تحصیل کنند. دوره T آماده سازی مناسب برای آزمون ارزیابی (FSP) را به آنها ارائه می دهد که به این دسته متقاضیان امکان تحصیل در یک دانشگاه یا کالج (فنی) آلمان را می دهد. متقاضیان بین المللی ملزم به تحصیل در یک کالج مقدماتی در آلمان خواهند بود. و آن دسته از متقاضیان که می خواهند مدرک علمی یا فنی را در آلمان کسب کنند باید دوره های T آمادگی لازم را در ریاضیات، فیزیک، شیمی و آلمانی برای این دروس کسب کنند. در صورت قبولی در آزمون ارزیابی (FSP)، همه درها برای مطالعه یک موضوع علمی یا فنی به روی متقاضی باز است. دوره های محبوب عبارتند از:

  • مهندسی مکانیک
  • مهندسی عمران
  • مهندسی خودرو
  • مهندسی برق
  • ریاضیات
  • فیزیک
  • انفورماتیک کسب و کار
  • مهندسی صنایع
  • فناوری فرآیند و مواد

کالج های گروه مدیریت (W-Kurs)

کالج ها در آلمان به متقاضیان بین المللی که باید در یک کالج مقدماتی در آلمان شرکت کنند و می خواهند در رشته های اقتصاد یا علوم اجتماعی تحصیل کنند، دوره های W آمادگی لازم را در موضوعات آلمانی، ریاضیات، اقتصاد و انگلیسی ارائه می دهد. متقاضیان ورود به کالج و موضوعات حوزه اقتصاد و علوم اجتماعی پس از گذراندن موفقیت آمیز دوره W و آزمون سنجش (FSP) امکان ورود به رشته های زیر را خواهند داشت.

  • اقتصاد
  • انفورماتیک کسب و کار
  • اقتصاد
  • علوم اجتماعی
  • جامعه شناسی
  • گردشگری
  • علوم سیاسی

کالج های گروه انسانی (G-Kurs)

(G-Kurs) برای علوم انسانی دوره G در کالج های آلمان افراد را برای آزمون سنجش دروس علوم انسانی، اجتماعی و هنر آماده می کند. این شامل دوره هایی مانند مطالعات آلمانی، روزنامه نگاری، حقوق، تاریخ، ادبیات و همچنین هنر و طراحی است. در دوره G متقاضی دقیقاً برای آزمون سنجش سخت در دو ترم آماده خواهد شد. آزمون ارزیابی (مخفف FSP) منطقه ای کلن برگزار می شود و شامل بخش کتبی و شفاهی است. دو بار در سال در ماه مه و نوامبر برگزار می شود.

مراحل اخذ پذیرش کالج های آلمان

پذیرش در یک Studienkolleg آلمان بستگی زیادی به تحصیلات قبلی متقاضی خواهد داشت. برای شرکت در Studienkolleg، متقاضی می بایست مدرک تحصیلی ورود به تحصیلات عالی از کشور خود داشته باشد. علاوه بر این، برای برخی از کشورها سال‌های بیشتر تحصیل در دانشگاه مورد نیاز خواهد بود. مراحل اخذ پذیرش کالج های آلمان 7 مرحله را در برخواهد گرفت که در اینجا به ذکر آنها خواهیم پرداخت.

  • نخستین مرحله

بررسی اینکه آیا گواهینامه پایان تحصیلات فرد متقاضی تحصیل در آلمان واجد شرایط تحصیل در این کشور هست یا خیر. اگر متقاضی واجد شرایط تحصیل در کشور خود باشند می توانند در آلمان هم تحصیل کنند.

  • مرحله دوم

در این مرحله متقاضی می بایست بررسی کند که آیا می تواند مسقیما تحصیل در آلمان را استارت بزند و یا ابتدا در یک studienkolleg شرکت کند. این موضوع طی بررسی و ارزیابی مدرک تحصیلی متقاضی مشخص می شود که می توان مستقیم وارد دانشگاه در آلمان شد و یا ملزم به سپری کردن یک دوره تخصصی 1 ساله در کالج خواهید بود.

  • مرحله سوم

در این مرحله پس از اینکه مشخص شد که متقاضی به سپری کردن دوره کالج نیاز دارد؛ نوبت به بررسی مدارک و الزامات studienkolleg مورد نظر خود می رسد. از آنجایی که کالج های متفاوت در آلمان شرایط پذیرش و مهلت های متفاوتی دارند بنابراین مهم است که متقاضیان به سرچ در وب سایت مورد نظر بپردازند.

  • مرحله چهارم

بررسی اینکه نحوه درخواست از چه روشی خواهد بود در این مرحله بررسی می شود.

  • مرحله پنچم

نوبت به درخواست ویزای آلمان از سفارت در کشور خود است.

  • مرحله ششم

در این مرحله نوبت به قسمت سرنوشت ساز ورود به studienkolleg می رسد مرحله ای که در آن دانشجو عملا درصدد آمادگی برای برای آزمون ورودی بر می آید.

  • مرحله هفتم

مربوط به شرکت در آزمون ورودی است. در صورت موفقیت متقاضی به کالج های آلمان ورود پیدا کند.

امتحان ورودی کالج در آلمان

دانشجویان مختلف با رشته های مختلف آزمون‌های ورودی متفاوتی دارند، بنابراین جستجوی اطلاعات و آزمون‌های آزمایشی در وب ‌سایت‌های Studienkollegs از اهمیت بالایی برخوردار است. برخی از آنها یک امتحان ریاضی و یک امتحان زبان آلمانی خواهند داشت، در حالی که از برخی دیگر فقط یک امتحان زبان آلمانی بعمل می آید. متقاضی برای ورود به کالج های آلمان می بایست حداقل 50٪ نمره آزمون را کسب کند. در وب سایت studienkolleg ها معمولا جایگاهی برای شرکت در آزمون وجود دارد. در صورت قبولی متقاضی در آزمون ورودی، در یک دوره تخصصی یک ساله در Studienkolleg مربوطه پذیرفته می شود. این دوره فرد را به خوبی برای نیازهای یک دوره تحصیلی در آلمان آماده می کند و متعاقباً می تواند در یک دانشگاه یا دانشگاه علمی کاربردی درخواست پذیرش دهد.

مدارک لازم برای اپلای در کالج های آلمان

همانگونه که گفته شد اولین مرحله برای اپلای در کالج های آلمان بررسی این است که مدارک تحصیلی قبلی دانشجو در آلمان به رسمیت شناخته می شود و مقبولیت کافی را دارد یا خیر. در ادامه متقاضی می بایست به بخش شرایط ورود دانشگاه مورد نظر خود برود چرا که دانشگاه ها در این بخش به طور واضح ذکر می کنند که چه مدارکی را می پذیرند. چنانچه مدارک تحصیلی پیشین متقاضی در لیست مدارک قابل قبول دانشگاه مورد نظر نباشد متقاضی ملزم به سپری کردن دوره مقدماتی یا Studienkolleg خواهد بود. حال نوبت به یافتن یک دوره مناسب تحصیل در کالج های المان خواهد بود. حال این موضوع پیش می آید که آیا دوره مقدماتی در همان دانشگاه مورد نظر متقاضی است؟ این موضوع به دانشگاه بستگی دارد بیشتر دانشگاه های آلمان این دوره های مقدماتی را اجرا می کنند و برخی دیگر این دوره ها را اجرا نمی کنند. برخی از دانشگاه‌ها مانند دانشگاه اشتوتگارت از دانشجویان خارجی ورودی خود می‌خواهند در یک دوره مقدماتی در مؤسسه فناوری کارلسروهه (KIT) یا دانشگاه روپرشت کارلز هایدلبرگ شرکت کنند. علاوه بر این، سازمان های خصوصی وجود دارند که دوره های Studienkolleg را جدا از هر دانشگاهی سازماندهی می کنند. مدارک مورد نیاز برای اپلای به کالج های آمادگی مختلف برای دانشجویان بین المللی در آلمان بسیار متفاوت است. به همین دلیل پیش از اپلای بررسی مدارک مورد نیاز الزام بیشتری می یابد. مدارک زیر معمولا برای درخواست Studienkolleg  مورد توجه عنوان شده:

  • گواهی پایان تحصیلات پیشین متقاضی اپلای
  • نمرات تحصیلات پیشین متقاضی
  • مهارت زبانی در سطح قابل قبول کالج مورد نظر
  • رزومه علمی مورد توجه
  • کپی های ترجمه شده از مدارک فوق توسط مترجم معتبر

تفاوت دوره‌ های کالج و دانشگاه‌ های علمی کاربردی در آلمان

دانشگاه‌ های علمی کاربردی در آلمان به موسسه آموزش عالی آلمانی اطلاق می شود که در یک علم کاربردی خاص یا هنر کاربردی، مانند مهندسی، فناوری یا تجارت تخصص دارد. حال اگر بخواهیم به تفاوت دوره‌های کالج و دانشگاه‌ های علمی کاربردی در آلمان بپردازیم، تمرکز دانشگاه های علمی کاربردی بر دانش عملی و آموزش کارهای عملی برای ورود دانشجو به بازار کار است این در حالی است که کالج های آلمان دوره های مقدماتی و آموزشی تئوری محوری را سرلوحه فعالیت خود قرار داده اند که دانشجویان را برای مقاطع بالاتری از تحصیل آماده می کند. کالج ها در آلمان تمام تمرکز خود را بر روی تحقیقات پایه قرار داده اند در حالی که دانشگاه های علمی کاربردی در زمینه پایه گذاری یک شغل موفق برای آینده دانشجو فعالیت دارند. در کالج ها اندازه کلاس های کوچک و محیطی آکادمیک و شرایط مدرن تحت آموزش قرار می گیرند؛ در حالی که دانشگاه های علمی کاربردی دانشجویان عملا در محیط های کارگاهی و آزمایشگاهی مشغول کارهای گروهی پروژه محور هستند.

کالج‌های خصوصی و دولتی آلمان

تحصیل در کالج های آلمان در دو نوع خصوصی و دولتی امکان پذیر است و دانشجویان بین المللی می توانند از این کالج ها پذیرش بگیرند. ما در اینجا به منظور بررسی تفاوت های کالج های دولتی و خصوصی به نکاتی مهم اشاره می کنیم.

کالج های دولتی

به طبع تحصیل به کالج های دولتی با هزینه کمتری رو به رو است. دانشجویان به منظور ورود به یک کالج دولتی می بایست در یک آزمون ورودی شرکت کنند. جایگاه ها در کالج های دولتی بر اساس امتیاز ها و نمراتی که در آزمون ورودی کسب می کنند به دانشجویان اختصاص داده می شود. دانشجویان دو مرتبه در سال می توانند برای تحصیل در کالج های دولتی آلمان درخواست پذیرش دهند. ترم زمستان در کالج های دولتی سپتامبر – اکتبر است و دانشجویان برای پذیرش در کالج های دولتی ترم تابستان می بایست ماه های مارس – آوریل درخواست خود را مطرح نمایند. متقاضیان برای پذیرش در Public Studienkolleg به زبان آلمانی در سطح A2 نیاز خواهند داشت. علاوه بر داشتن مدرک باید بتوانند به این زبان صحبت کنند.

کالج ها خصوصی

دانشجویان بین المللی زیادی در کالج های خصوصی آلمان مشغول به تحصیلند. از آنجایی که ورود به کالج های خصوصی آلمان به آزمون ورودی نیاز نخواهد داشت دانشجویان راحت تر در این دسته از کالج ها پذیرفته می شوند. علاوه بر این تفاوت بارز که میان کالج های خصوصی با کالج های دولتی وجود دارد دانشجویان می توانند با دارا بودن حداقل دانش زبان آلمانی برای ورود به این دانشگاه ها درخواست دهند. هزینه تحصیل در کالج های خصوصی به نسبت بالاتر از نوع دولتی آنهاست. دانشجویان پیش از ورود کافی است در حد A1 یا A2 زبان آلمانی را بلد باشند ادامه این دانش مهم در کالج های خصوصی امکان پذیر خواهد بود. کالج های خصوصی در آلمان از انعطاف بیشتری برای پذیرش دانشجو برخوردارند و بیش از دو مرتبه در طول سال تحصیلی پروسه پذیرش در دسترس است. زمان های مناسب ارسال درخواست در کالج های خصوصی ماه های ژانویه، آوریل، آگوست و سپتامبر است. دانشجویان پیش از ورود لازم است از شرایط ورود به کالج های خصوصی مطلع شوند تا بتوانند شرایط را برای سپری کردن studienkolleg خود محیا کنند.

هزینه تحصیل در کالج های آلمان

از دانشجویان به منظور تحصیل به کالج های دولتی عملا شهریه ای اخد نمی شود اما به طبع هزینه های وجود دارد که فارغ از شهریه دانشجو ملزم به پرداخت آنهاست این هزینه ها که مربوط به موارد آموزشی، کتاب و بیمه دانشجویی در آلمان است در هر ترم در حدود 100 تا 400 یورو تخمین زده شده است. آلمان از جمله کشورهای است که هزینه زندگی در آنها حدودا بالاست و دانشجویان برای پرداخت اجاره مسکن، لباس و غذا هزینه ای در حدود 850 یورو در ماه را متحمل می شوند.

بورسیه های تحصیلی در کالج های آلمان

در مطالب پیشین به این نکته اشاره شد که دانشجویان پذیرفته شده در کالج های دولتی متحمل هیچ شهریه ای نمی شوند با این وجود هزینه های جزئی برای برآورده کردن نیاز هایی شامل مواد آموزشی همچنان برقرار است. دانشجویان بین المللی که با هدف گذاراندن دوره studienkolleg خود در کالج های خصوصی به این کشور وارد شده اند به طبع می بایست شهریه ای در حدود 10 هزار یورو را پرداخت کنند. با وجود رایگان بودن تحصیل و عدم دریافت شهریه در کالج های دولتی بورسیه هایی برای رفاه حال دانشجویان بین المللی وجود دارد معمولا اختصاص این بورسیه ها نیازمند الزامات خاصی از سمت ارائه دهنده آنها است؛ یک مورد که می توان از آن تحت عنوان مثال یاد کرد این است که بورسیه ای مانند DAAD که به عنوان بهترین سرویس دهنده بورسیه تحصیلی در آلمان برای دانشجویان بین المللی شناخته می شود به دانشجویانی تعلق می گیرد که کمتر از 6 سال گپ تحصیلی داشته باشند و همچنین دارای سابقه کاری برابر با 2 سال را در رزومه خود باشند. شایستگی هم یکی دیگر از شروط اختصاص بورسیه در کالج های آلمان است.

آزمون نهایی کالج در آلمان

همانگونه که برای ورود به کالج های آلمان از دانشجویان امتحان ورودی بعمل می آید و دانش آنها را ارزیابی می کند؛ هنگامی که آموزش ها سپری شد و دانشجو studienkolleg را به پایان رساند از او یک امتحان نهایی به عمل می آید این آزمون نهایی که تحت عنوان Feststellungsprüfung (FSP) شناخته می شود. این آزمون متشکل از سوالاتی است که در طی دوره آموزش آنها به دانشجو ارایه شده است و بعلاوه دانش زبانی نیز در قالب این امتحان نهایی مورد ارزیابی قرار می گیرد. این آزمون مشخص کننده صلاحیت دانشجویان برای ورود به دانشگاه های آلمان است و دانشجویان با سپری کردن این مرحله می توانند وارد دانشگاه در آلمان شوند.

کالج های رایگان آلمان

در طول مقاله به این نکته بارها اشاره شده که تحصیل در Public studienkolleg در آلمان رایگان است. دانشگاه های زیادی در آلمان که دولتی هستند این امکان را برای دانشجویان فراهم کرده اند که دوره های مقدماتی را به صورت رایگان سپری کنند. ما در اینجا به لیستی از این کالج های رایگان اشاره می کنیم.

نام کالج های رایگان در آلمان دوره های مقدماتی که ارائه می دهند
Studienkolleg an der Universität Heidelberg (M، T، W، G، S)
Studienkolleg des KIT (Institut für Technologie)  (T)
Studienkolleg an der HTWG Konstanz (T, W)
Studienkolleg bei den Universitäten des Freistaates Bayern (در مونیخ) (M، T، W، G)
Studienkolleg bei den Fachhochschulen des Freistaates Bayern (در کوبورگ) (TI، WW)
Studienkolleg an der TU Berlin  (T, TI, WW, W)
Studienkolleg an der FU Berlin  (T، M، W، G، S)
Studienkolleg Hamburg  (M, T, W, G)
Studienkolleg an der Goethe-Universität (M، T، W، (G
Studienkolleg an der TU-Darmstadt  (T, G, DSH)
Studienkolleg an der Universität Kassel  (T, W)

لیست کالج های آلمان

کالج ها در آلمان به دو دسته دولتی و خصوصی قرار می گیرند ما در این بخش به لیستی تلفیقی از این دو نوع کالج در آلمان اشاره کرده‌ایم.

لیست کالج های آلمان دوره هایی که ارائه می دهند
TU برلین دوره های M، T، TI، WW، و W
دانشگاه هامبورگ دوره های G، M، T و W
دانشگاه هانوفر دوره های T، M، W، G و S
دانشگاه لایپزیگ دوره های T، M، W، G و S
دانشگاه علوم کاربردی نورداوزن دوره های M، T، TI، WW، و W
دانشگاه هایدلبرگ دوره های G، M، S، T و W
لودویگ-ماکسیمیلیانس-دانشگاه مونیخ دوره های T، M، G، و W
دانشگاه فنی مونیخ دوره های T، M، G، و W
دانشگاه یوهانس گوتنبرگ ماینز دوره های S، G، T، M و W
موسسه فناوری کارلسروهه دوره های T
دانشگاه اشتوتگارت دوره های T
Fachhochschule Kiel – دانشگاه علوم کاربردی دوره های T و WW
دانشگاه ارنست موریتز آرنت دوره های T، M، S و G
Hochschule Wismar دوره های TI، W، و WW
دانشگاه آزاد برلین دوره های M، W، G و T
مارتین-لوتر-دانشگاه هال دوره های M ، T، S، G و W
Hochschule Zittau/Görlitz دوره های TI و WW
دانشگاه علوم کاربردی نورهاوزن دوره های T، M، S، W و G
Hochschule Anhalt دوره های T ، W، و G
دانشگاه ماربورگ دوره های G ، M، T و W

لیست کالج های پزشکی آلمان

به طبع دانشجویان بین المللی که قصد ورود به دانشگاه های آلمان در رشته های پزشکی را دارند در صورت همسو نبودن مدارک تحصیلشان ملزم به سپری کردن (M- Kurs) می باشند. کالج هایی در آلمان وجود دارد که این دوره ها را ارایه می نمایند. در ادامه به لیستی از کالج های پزشکی آلمان خواهیم پرداخت: از آنجایی که اکثر کالج هی آلمان در کنار دوره های مقدماتی دیگر (M- Kurs) را هم ارائه می دهند اکثر لیست های ارائه شده در مورد کالج های آلمان مشترکند.

لیست کالج های پزشکی آلمان
TU برلین
دانشگاه هامبورگ
دانشگاه هانوفر
دانشگاه لایپزیگ
دانشگاه علوم کاربردی نورداوزن
دانشگاه هایدلبرگ
لودویگ-ماکسیمیلیانس-دانشگاه مونیخ
دانشگاه ماربورگ
Studienkolleg an der FU Berlin
Studienkolleg an der Universität Heidelberg

مهارت زبان در کالج های آلمان

تعداد کمی از کالج های آلمان تدریس را به زبان انگلیسی ارایه می کنند؛ چرا که ماهیت studienkolleg به منظور آماده سازی دانشجویان جهت تحصیل در آلمان طراحی شده است بنابراین زبان تحصیل در کالج های آلمان، زبان آلمانی است. دانشجویان متقاضی تحصیل در کالج های آلمان می بایست جهت پذیرش در این دوره ای مقدماتی ابتدای امر مهارت زبان آلمانی را در سطح B2 (این سطح طبق مرجع مشترک زبان های اروپایی معادل سطح متوسط به بالاست) را به اثبات برسانند. در برخی مورد پذیرش studienkolleg به سطح B1 زبان المانی هم بسنده می کنند. اثبات سطح زبان آلمانی با ارائه مدرک انجام می شود؛ مدارک زبان آلمانی که برای studienkolleg قابل قبول است شامل TestDaF، DSH، TELC و Goethe می شود. کالج هایی که به زبان انگلیسی آموزش خود را ارایه می دهند هم به آموزش زبان آلمانی، برای تحصیل و زندگی در آلمان می پردازند حتی اگر برنامه های آنها به زبان انگلیسی ارائه شود. در برخی studienkolleg ها این روند تنها پس از تکمیل دوره کالج و اخذ FSP و ورود به دانشگاه ارایه می شود.

شرایط پذیرش دانشگاه پس از تحصیل در کالج های آلمان

دانشجویان بین المللی برای همسو کردن مدرک خود ابتدای امر پذیرش یکی از کالج های المان را اخذ می کنند و پس از سپری کردن یک سال و بهره مندی از دوره ای مرتبط با رشته دانشگاهی مورد درخواست و آموزش زبان آلمانی در یک امتحان جامع که شامل سوالاتی از دوره سپری شده می باشد شرکت می کنند و پس از کسب قبولی در این آزمون نهایی که تحت عنوان FSP شناخته می‌شود راه برای ورود به دانشگاه های آلمان هموار می شود .شرایط زبان در پذیرش دانشگاه ها در آلمان از اهمیت خاصی برخوردار است چرا که تسلط به زبان آلمانی می تواند در پذیرش تاثیر گذار باشد. برای دانشجویانی که به دانشگاه های آلمانی زبان وارد می شوند مدارک تسلط به زبان آلمانی و برای دانشگاه هایی که تحصیل در آنها به زبان انگلیسی است مدارک آزمون های تافل و آیلتس قابل قبول است. دانشجو پس از ارسال مدارک مورد نیاز دانشگاه که معمولا شامل فرم کامل شده درخواست پذیرش، مدارک تحصیلی قبلی، کپی از دیپلم متوسطه همراه ترجمه، نمرات دوره های تحصیلی پیشین محصل، عکس و گواهینامه آزمون زبان و در مرحله بعد درخواست ویزا و اثبات تمکن مالی ویزا تحصیلی آلمان همراه بیمه دانشجویی در آلمان مورد نیاز خواهد بود. دانشجو پس از اخذ ویزای دانشجویی و تعیین تکلیف مسئله اسکان دانشجو مرحله نهایی ثبت نام دانشگاه خواهد بود.

شرایط اخذ ویزای تحصیلی آلمان برای تحصیل در کالج

از آنجایی در کل سه نوع ویزا به منظور تحصیل در آلمان صادر می شود که شامل:

ویزایی دانشجویی استاندارد که دانشجوی بین المللی که در دانشگاهی در آلمان پذیرفته شده و به منظور آمادگی برای یک تحصیل تمام وقت راهی آلمان است. نوع بعدی ویزای دانشجویی آلمان است که دانشجویانی که می بایست درخواست حضوری پذیرش در دانشگاه را ارائه نمایند آن را اخذ می نمایند. ویزای که به منظور سپری کردن دوره زبان آلمانی اخذ می شود. مراحل اخذ ویزای تحصیلی آلمان برای studienkolleg به تاییدیه پذیرش از کالجی آلمانی نیاز خواهد داشت.

  • تایید پذیرش در دوره مقدماتی دانشگاه “Studienkolleg”
  • مدرک پذیرش مشروط دانشگاه
  • نامه ای از “uni-assist”
  • تایید پذیرش به عنوان متقاضی
  • ارتباط با دانشگاه در خصوص شرایط پذیرش نهایی
  • مدرکی دال بر تایید شرکت کننده در دوره

مزایای تحصیل در کالج های آلمان

کشور آلمان تحت عنوان مقصدی پرطرفدار و جذاب برای تحصیل شناخته می شود. دانشجویان بین المللی که هر کدام از فرهنگ های مختلف و تحت تعلیم سیستم های آموزشی مختلف بوده اند برای همسو شدن با سیستم آموزشی آلمان به یک دوره مقدماتی نیاز دارند که مزایای زیادی دارد. بارزترین مزایای تحصیل در کالج های آلمان آمادگی برای ورود به دانشگاه است. دانشجویان در کالج ها دروس مرتبط با رشته انتخابی خود را سپری می کنند و در کنار آن دانشجویان دانش زبان آلمانی که یکی دیگر از مزایای دوره های کالج هم محسوب می شود ارتقا می دهند تا برای ورود به دانشگاه از این نظر مشکلی وجود نداشته باشند. امکان بهره مندی از دانشگاه های رایگان در آلمان برای محصلانی که دوره کالج را سپری کرده اند بیشتر است چرا که به طبع سطح بالایی از زبان آلمانی را فرا می گیرند و می توانند در دانشگاه های دولتی هم پذیرفته شوند. پس از تحصیل در کالج و دانشگاه دانشجویان فرصت های خوبی برای ورود به بازار کار در آلمان را بدست می آورند. این مسئله نقطه عطفی است برای تحصیل دانشجویان بین المللی مشتاق تحصیل در کالج های آلمان و پس از آن دانشگاه و یافتن شغل در این کشور.

ارتباط با ما
مشاوره رایگان

جهت تماس از داخل ایران با موسسه از طریق شماره زیر با پشتیبانی و مشاورین رسمی MIEcanadaتماس حاصل فرمایید

تماس تصویری

شما می توانید جهت تماس تصویری با مشاوران ما از این دکمه استفاده کنید. مجوز های لازم برای میکروفون و دوربین را در صورت نیاز به مرورگر دستگاه خود بدهید ساعات پاسخگویی به تماس تصویری: ۱۱ لغایت ۱۶

نویسنده :
m.amareh
منى اماره فارغ التحصیل رشته مترجمى زبان انگليسى مى باشد. با توجه به علاقمندى در زمينه قوانين مهاجرتى و همچنين نويسندگى ، ايشان در حال حاضر در موسسه Canadamie در حوزه نوشتن مقالات و توليد محتوا سايت مشغول به كار هستند.
افزودن دیدگاه
Custom Image

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

main logo
canada passport