بررسی شرایط عمومی مهاجرت به آمریکا از طریق خویشاوندی
کشور آمریکا یکی از کشورهای مهاجر پذیر بوده و بسیار مورد توجه مهاجران است. فرصت ها و موقعیت هایی که این کشور در اختیار مهاجران قرار می دهد، آمریکا را به کشور فرصت ها تبدیل کرده است. برای مهاجرت به این کشور روش های مختلفی اعم از سرمایه گذاری، کاری، تحصیلی، تولد، ازدواج، پناهندگی و روش افراد خاص وجود دارد. افراد که از طریق یکی از روش های مهاجرت به آمریکا می روند می توانند تحت شرایطی خانواده را نیز به خود ملحق کنند . شرایط الحاق مادر، پدر، همسر، فرزند و برادر و خواهر متفاوت است و برای هر مورد باید مدارک متفاوتی ارائه داد و در هر مورد برای اخذ گرین کارت نیز باید اقدامات متفاوتی داشت. در ادامه ما همه شرایط مهاجرت به آمریکا از طریق خویشاوندی را بیان نموده و مراحل اخذ گرین کارت را توضیح می دهیم.
انواع ویزاهای خانوادگی آمریکا
انواع ویزاهای خانوادگی آمریکا را در این قسمت مقاله بررسی می کنیم. از انجا که آمریکا کشوری است که به استحکام نظام خانواده اهمیت می دهد و در این زمینه قوانین محکمی دارد، لذا برای افرادی که این کشور را برای مهاجرت انتخاب کرده اند این شرایط را فراهم نموده است که بتوانند افراد درجه یک خانواده مانند همسر، فرزندان، والدین و خواهر و برادر را به خود ملحق نمایند. متقاضیان برای داشتن اقامت دائم در کشور آمریکا باید ویزای IV را دریافت نمایند و به طور کلی برای الحاق خانواده 2 نوع ویزا وجود دارد.
-
ویزای اقوام درجه یک (IMMEDIATE RELATIVE)
این ویزا مختص اقوام درجه یک و خانواده شخصی است که اقامت آمریکا را دریافت داشته باشد. به این صورت که نفر اصلی یعنی شخصی که شهروند آمریکاست می تواند والدین، همسر و فرزندان زیر 21 سال را به خود ملحق کند. این نوع ویزا بر اساس یک رابطه نزدیک با یک شهروند ایالات متحده است که به عنوان مهاجرت از طریق اقوام درجه یک می باشد انواع آن عبارتند از:
- IR-1: همسر یک شهروند ایالات متحده
- IR-2: فرزند مجرد زیر 21 سال یک شهروند ایالات متحده
- IR-3: یتیمی که توسط یک شهروند ایالات متحده در خارج از کشور به فرزندی پذیرفته شده باشد
- IR-4: فرزند یتیم در ایالات متحده توسط یک شهروند آمریکایی به فرزندی پذیرفته می شود
- IR-5: والدین یک شهروند ایالات متحده که حداقل 21 سال سن دارند
-
ویزای اقوام درجه دو (FAMILY PREFERENCE)
این ویزا شامل ویزهای نوع F1- F2- F3- F4 می شود و مختص اقوام درجه دو می باشد. لازم به ذکر است که این ویزا محدودیت هایی دارد.
- ویزای F1: این ویزا برای کسانی صادر می شود که پدر و مادرشان شهروند آمریکا هستند و سن شخص متقاضی باید زیر 21 سال باشد. این ویزا محدودیت صدور دارد و سالانه برای 23،400 نفر صادر می شود.
- ویزای F2: این ویزا برای همسر و فرزندان زیر 21 سال و همچنین فرزندان بالای 21 سال که مجرد باشند تعلق می گیرد. البته باید شخص گرین کارت آمریکا را داشته باشد تا از این طریق بتواند خانواده را به خود ملحق کند. این ویزا نیز محدودیت صدور دارد و در سال به 114,200 نفر تعلق می گیرد.
- ویزای F3: این ویزا برای اشخاصی است که تابعیت آمریکا را دارند و می خواهند همسر و فرزندان را به خود ملحق نمایند. این ویزا به 23،400 نفر تعلق می گیرد.
- ویزای F4: ویزای F4 برای کسانی است که شهروند آمریکا هستند و تابعیت این کشور را اخذ کرده اند و می خواهند خواهر یا برادرشان را به خود ملحق نمایند. این ویزا در سال برای 65،000 نفر صادر می شود.
این نکته در مورد دعوت نامه خویشاوندی آمریکا درخور توجه است که کسی که دعوت نامه خویشاوندی آمریکا را دارد راحت تر می تواند ویزای این کشور را دریافت نماید.
-
ویزای نامزدی (FIANCE VISA)
این ویزا به افرادی تعلق می گیرد که تابعیت امریکا را اخذ کرده اند و تصمیم دارند نامزد خود را به این کشور وارد کنند. یک ویزا نیز به نام K2 وجود دارد که شخص می تواند فرزند همسرش را نیز از این طریق وارد آمریکا نماید.
مراحل مهاجرت از طریق اقوام درجه یک و دو به آمریکا
مراحل مهاجرت از طریق اقوام درجه یک و دو و آمریکا به صورت زیر می باشد:
- مرحله اول: ارسال درخواست
- مرحله دوم: پردازش درخواستNVC
- مرحله سوم: پرداخت هزینه ها
- مرحله چهارم: سوگندنامه پشتیبانی
- مرحله پنجم: اسناد مالی
- مرحله ششم: برنامه آنلاین
- مرحله هفتم: اسناد مدنی
- مرحله هشتم: اسکن اسناد
- مرحله نهم: ارسال مدارک
- مرحله دهم: آمادهی قبل ار مصاحبه
- مرحله یازدهم: مصاحبه با فرد متقاضی
- مرحله دوازدهم: مراحل بعد از مصاحبه
حال به شرح هر یک از این مراحل خواهیم پرداخت
- مرحله اول: ارسال یک درخواست شهروند ایالت متحده یا مقیم دائم آمریکا وی باید فرم دعوت نامه l-130 را برای خویشاوندان خود ارسال کنند که این ارسال می تواند به صورت الکترونیکی و کاغذی باشد. مرحله بعدی تصویر دارخواست می باشد درخواست شما برای مهاجرت باید توسط USCIS مورد تایید قرار گیرد.
- مرحله دوم: پس از اینکه دادخواست و شما توسط سازمان USCIS (خدمات شهروندی و مهاجرت آمریکا) تایید شد پرونده شما برای پیش پردازش به مرکز ملی ویزای وزارت امور خارجه منتقل می شود. اولین مرحله پردازش دریافت یک نامه خوشامدگویی از طریق ایمیل برای شما می باشد سپس بعد از اینکه هزینه ها و فرم ها و اسناد پشتیبانی را به انگلیسی ارسال کردید پرونده شما مورد بررسی قرار می گیرد.
- مرحله سوم: این مرحله پرداخت هزینه ها میباشد. اولین کاری که پس از دریافت نامه خوشامدگویی NVC انجام میدهید، پرداخت هزینه های پردازش می باشد که دو بخش دارد.
هزینه پردازش درخواست ویزای مهاجرت
ارائه حساب پشتیبانی: شما به یک شماره مسیریابی بانکی و یک شماره حساب چک و پس انداز از یک بانک مستقر در ایالت متحد نیاز دارید
- مرحله چهارم: سوگندنامه پشتیبانی را کامل می کنید که در واقع اسپانسر شخص باید سندی که مربوط به پشتیبانی مالی از فرد برای زندگی در ایالات متحده آمریکا می باشد را امضا کند.
- مرحله پنجم: جمع آوری مدارک و اسناد پشتیبانی مالی؛ در این مرحله شما باید اسناد و مدارکی که نشان دهنده تمکن مالی شما می باشد را جمع آوری کنید و به سازمان ارائه دهید.
- مرحله ششم: تکمیل درخواست ویزای آنلاین در این مرحله پس از پرداخت هزینه های خود و به روز رسانی خود در سایت شما واجد شرایط مهاجرت خواهید بود.
- مرحله هفتم: اسناد معدنی DS ۲۶۰ که توسط شما جمع آوری شده باید توسط یک مرجع رسمی مورد تایید قرار گیرد و توسط دفتر اسناد رسمی ثبت شده باشد. نکته مهم در این بخش این است که تمام مدارک باید توسط دارالترجمه های رسمی امضا شود.
- مرحله هشتم: باید تمام اسناد جمع آوری شده را توسط اسکنر گوشی و یا کامپیوتر اسکن کنید و از طریق اینترنت آنها را به مراکز ملی ویزا ارسال کنید. حجم فایل های اسکن شده نباید بیش از ۲ مگابایت باشد و به صورت فایل زیپ شده یا pdf بدون رمز می شود ارسال کرد.
- مرحله نهم: تمام مدارک اسکن شده را باید بارگذاری و ارسال کنید هیچ مدرکی از طریق پست به صورت فیزیکی به انگلیسی ارسال نکنید. همچنین زمان مراجعه برای مصاحبه باید مدارک را همراه خود داشته باشید.
- مرحله دهم: برای مراجعه مصاحبه NVC معمولا ایمیلی برای شما ارسال می شود که تاریخ و زمان مصاحبه برای شما در آن نوشته میشود. باید در تاریخ اعلام شده مراجعه فرمایید و تمامی مدارک از جمله مدارک پزشکی خود، معاینه پزشکی، بیمه واکسیناسیون و غیره را همراه خود داشته باشی همچنین عکس و کپی مدارک را همراه داشته باشید، در صورت نداشتن مدارک ویزای شما با تاخیر صادر خواهد شد.
- مرحله یازدهم: قبل از مراجعه برای مصاحبه ویزا مطمئن شوید که تمام مدارک خود را همراه دارید، برای مصاحبه یک افسر با شما مصاحبه میکند و تعیین میکند که شما واجد دریافت ویزای مهاجرت هستید یا خیر. بخشی از فرآیند این مصاحبه اسکن اثر انگشت بدون جوهر میباشد.
- مرحله دوازدهم: نکته مهم بعد از محاسبه این است که تا زمانی که ویزای مهاجرت خود را دریافت نکرده اید، هرگز اقدام به فروش خانه ملک یا ماشین نکنید و از شغل خود استعفا ندهید و بلیط پروازی که غیر قابل تغییر باشد را تهیه نفرمایید.
دعوت نامه آمریکا از نوع خویشاوندی و شرایط آن
گاهی برخی از افراد می خواهند که برای مدت طولانی در کشور آمریکا اقامت داشته باشند و یا به دیدار خویشاوندان خود به آمریکا بروند برای این موارد می توانند از طریق دعوت نامه خویشاوندی اقدام کنند که برای این دعوت نامه مراحل دعوت نامه آمریکا از نوع خویشاوندی و شرایط آن را بدانند. یکی از اصلی ترین شروط این است که از اعضا خانواده آنها ساکن و مقیم آمریکا باشد و برای او دعوتنامه ارسال کند تا بتواند به آمریکا مهاجرت کند. در سالهای اخیر کشور آمریکا برای درخواست نامه خویشاوندی تا حدود سختگیرانه ویزا صادر می کند. در واقع باید شرایط شما قابل قبول باشد و تمامی مدارکتان حاضر باشد تا بتوانید برای این ویزا اقدام کنید و شما با داشتن یک نامه ساده نمیتوانید ویزای آمریکا را دریافت کنید زیرا باید ادله شما محکم و قانع کننده باشد.
شرایط اخذ گرین کارت آمریکا از طریق خانواده و مدت زمان آن
در مبحث اخذ گرین کارت آمریکا از طریق خویشاوندی یکی از مهم ترین ظرایط پروسه نحوه تکمیل فرم I-130 می باشد. این فرم توسط شخصی که تابعیت آمریکا را دارد به عنوان اسپانسر مالی بایستی تکمیل شود و تقاضای الحاق خانواده را داشته باشد. پس از تکمیل فرم اداره مهاجرت آمریکا افراد را در صف پذیرش قرار می دهد و بر اساس ظرفیتی که دارد می تواند متقاضیان را پذیرش کند. البته والدین و همسر و فرزندان در لیست انتظار قرار نمی گیرند و می توانند همزمان با تکمیل فرم و ارائه درخواست وارد آمریکا شوند و پروسه اخذ گرین کارت را از داخل آمریکا پیگیری کنند. این نکته درخور توجه است افرادی که قصد الحاق خانواده را به خود دارند باید شرایط مالی خوبی داشته باشند و فرم I-864 را به طور دقیق و صادقانه تکمیل نمایند.
شرایط اخذ پاسپورت آمریکا از طریق خویشاوندی
به طور معمول شخصی که اقامت آمریکا را دارد می تواند برای اخذ پاسپورت آمریکا اقدام نماید. اگر شخصی به مدت 5 سال در آمریکا اقامت دائم داشته باشد، باید 6 ماه قبل از اینکه کارت اقامتش منقضی شود اقدام به اخذ پاسپورت نماید. یکی از شرایط اخذ تابعیت آمریکا شرط سنی است. به این صورت که متقاضی باید حداقل 18 سال داشته باشد و مدرک زبان B1 هم داشته باشد. مورد دیگر گواهی عدم سوء است و متقاضی باید مراحل زیر را بگذراند:
- شخص باید بتواند ثابت کند که قبلاً شهروند آمریکا بوده یا خیر.
- متقاضی باید ثابت کند شرایط لازم برای اخذ تابعیت آمریکا را دارد.
- فرم های مربوطه (N-400) فرم را با دقت و صداقت تکمیل نماید و مدارک را ارائه کند.
- متقاضی پس از تکمیل فرم آنها را به اداره سفارت ارسال می نماید.
- شخص باید برای انگشت نگاری اقدام نماید.
- متقاضی باید برای مصاحبه به سفارت تعیین شده برود.
- اعلام نظر نهایی اداره مهاجرت در مورد فرم درخواست
- در صورتیکه تأیید شخص باید در مکان و زمان مشخص برای سوگند شهروندی حاضر شود.
- شخص حتماً باید با شرایط و حقوق شهروندی آشنا باشد.
افزودن دیدگاه