پناهندگی چیست؟
پناهندگی یکی از 7 روش مهاجرت می باشد. هفت روش مهاجرت عبارتند از تحصیل، کار، سرمایه گذاری، تولد، ازدواج، پناهندگی و شرایط خاص که به روش های دیگر مهاجرت نیز در بخش روش های جایگزین اشاره خواهیم کرد. پناهندگی یکی از روش های مهاجرت می باشد که شخص به علت خطر جانی و تهدیدی که در کشور خود متوجه شرایط و اوضاع و احوال اوست نمی تواند به کشور خود بازگردد و در صورت بازگشت به کشور خود از نظر جانی تهدید و محاکمه خواهد شد. شرایط پناهنده شرایط شخصی خاص با اوضاع و احوال خاص می باشد که در صورت بازگشت به کشور خود به علت هایی بر خلاف حقوق بشر مورد محاکمه قرار میگیرد و به همین جهت در کشوری که اعلام پناهندگی کرده است باید مورد حمایت قرار گیرد و از حقوق ابتدایی نظیر محل زندگی، غذا، لباس و درمان بهره مند شود.
آیا پناهندگی خوب است؟
به علت امکاناتی که کشورهای درجه یک دنیا به پناهندگان می دهند بسیاری از متقاضیان مهاجرت با وجود نداشتن شرایط اصلی پناهندگی با شرایطی ساختگی و به دروغ اعلام پناهندگی کرده و صرفاً به علت اخذ اقامت و حقوق پناهندگی دین خود را نیز تغییر می دهند و تمام این مراحل دروغین را جهت دریافت اقامت طی می کنند.
مزایا و معایب پناهندگی به علت تکمیل شدن اطلاعات شما عزیزان کمک بسیار زیادی در شناخت راه و مسیر مهاجرتی خواهد کرد و موارد بسیار زیادی دیده شده است که متقاضیان بدون اطلاعات کافی از روش های قانونی و بهتر مهاجرتی به علت ترغیب و تشویق سایر افراد که آنها نیز بی اطلاع هستند درخواست پناهندگی می دهند که همین موضوع موجب از بین رفتن سال های بسیار خوبی از زندگی شخص در کمپ ها خواهد شد. راه مهاجرت موفق و زندگی خوب از روش های دروغین و ساختگی امکان پذیر نیست و مهاجرت از روش های دروغین و ساختگی به جای آرامش و زندگی مطلوب دردسر و استرس خواهد داشت.
- دانلود
- 19 دقیقه
- 0
- ارسال
برای مشاهده ادامه این ویدئو باید در وب سایت عضو شوید و یا وارد حساب کاربری خود شوید.
عضویت در سایت تنها 30 ثانیه زمان نیاز دارد!
ورود یا ثبت نام
درخواست پناهندگی با ورود قانونی
پناهندگی با ورود قانونی بر خلاف برخی که بر این باورند کار اشتباهی نیست و خطراتی ندارد باز هم کار پر دردسر و اشتباهی می باشد. بر خلاف برخی با به صورت قاچاقی و از راه های مرزی و دریایی وارد یک کشور شده و درخواست پناهندگی می دهند برخی درخواست پناهندگی با ورود قانونی و نظیر دریافت ویزای توریستی و یا ویزاهای تحصیلی وارد یک کشور شده و درخواست پناهندگی می دهند. این روش نیز خطرات و ریسک های خاص خود را دارد و باز هم دروغ محسوب شده و ممکن است درخواست شخص مورد رد شدن قرار گیرد.
تفاوت پناهندگی و اقامت
واژه پناهندگی مدت ها و گاهی حتی امروزه نیز به جای واژه اقامت به کار می رود. این قدر میزان مهاجرت از پناهندگی در سال هایی زیاد بود که این واژه با واژه اقامت اشتباه برداشت میشده. پناهندگی یکی از روش های اقامت می باشد و اقامت در کنار پناهندگی روش های گسترده دیگری نیز دارد. پناهندگی یکی از سخت ترین و پر دردسر ترین روش های اقامت می باشد و مزایا و معایب پناهندگی را وقتی با سایر روش ها مقایسه می کنیم قطعاً افراد دارای اهداف بالا و پیشرفت و موفقیت در زندگی این مسیر را انتخاب نخواهند کرد.
پاسپورت پناهندگی
یکی دیگر از واژگان در خصوص پناهندگی که بسیاری از افراد در خصوص آن سوال میپرسند پاسپورت پناهندگی می باشد. این واژه پشتوانه علمی کافی شاید نداشته باشد. پاسپورت به هر شخصی که به مدت چند سال به عنوان مقیم در یک کشور زندگی می کند اعطا می شود و پاسپورت پناهندگی جدا از پاسپورت سایر افراد نیست. در برخی مواقع به پناهندگان کارت اقامتی موقت اعطا می شود که با آن کارت اقامت بتوانند شرایط موقت خود را در آن کشور نشان دهند و بتوانند تردد داشته باشند که آن کارت نیز پاسپورت پناهندگی نمی باشد، ولی برخی این را ممکن است پاسپورت پناهندگی معرفی کنند.
مشکلات پناهندگی
معایب و خطرات پناهندگی
پناهندگی همان طور که اشاره شد مسیری بسیار پر خطر و استرس می باشد و در مقایسه ی مزایا و معایب پناهندگی خطراتی که شخص در طول روند پناهندگی با آن ها مواجه می شود از بزرگترین معایب می باشد که به همین جهت اصلا انجام این روند توصیه نمی شود. برخی از خطرات پناهندگی موارد زیر می باشد:
- رسیدن به کشور مقصد به صورت قاچاق و از طریق قاچاقی و احتمال از بین رفتن سرمایه شخص و خطراتی بسیار زیادی که در سفر قاچاقی از طریق زمینی یا دریایی امکان پذیر است. (نمونه پناهندگانی که در قسمت های جنگی بین ترکیه و یونان گرفتار شده اند و جانشان در خطر است.)
- امکان رد شدن پرونده در صورت تشخیص دروغین بودن توسط دولت مقصد که این موضوع موجب اخراج شدن و دیپورت از آن کشور و عدم امکان مهاجرت حتی قانونی در آینده خواهد شد.
- هزینه هایی که برخی مواقع از مهاجرت قانونی برای شخص بیشتر خواهد شد.
- زندگی در کمپ ها به مدت طولانی که این کمپ ها شرایط مناسب زندگی ندارند.
- عدم دریافت برخی امتیازات اقامتی نظیر کار و تحصیل تا مدت مشخص
- برخورد بسیار نامناسب افراد بومی با پناهندگانی که غیر قانونی اقامت دریافت کرده اند.
ادامه تحصیل بعد از پناهندگی
از مشکلات و معایب پناهندگی که به آن اشاره شد عدم امکان تحصیل در زمان تصمیم گیری در خصوص پرونده خواهد بود. برخی افراد با توجه به تحصیلاتشان ممکن است برای پیشرفت و رشد در یک کشور نیاز به تحصیلات آن کشور داشته و بخواهند تحصیلات خود را به اتمام برسانند. شخص پناهنده ممکن است تا چند سال امکان ادامه تحصیل نداشته باشد و این فاصله ای که در تحصیل برای وی رخ می دهد موجب می شود از تحصیل فاصله گرفته و نتواند به آرزو ها و اهداف خود برسد.
چند سال بعد از پناهندگی می توان برگشت؟
برخی متقاضیان پناهندگی سوالاتی در باب زمان مجاز برای بازگشت به وطن مطرح می نمایند. یکی از معایب مهاجرت از طریق پناهندگی، عدم امکان بازگشت به وطن است. چرا که درخواست پناهندگی فرد در کشور مورد نظر به دلیل تهدید جانی وی و خطر آزار و شکنجه وی در وطن پذیرفته شده است. در پاسخ به سوال مدت زمان ممکن برای بازگشت به کشور خود باید گفت که حداقل تا 5 سال، این امکان فراهم نیست و ممکن است این مدت زمان بیشتر از 5 سال به طول انجامد.
انواع کیس پناهندگی
در بحث مزایا و معایب پناهندگی از معایب پناهندگی می توان به کیس های دروغین و ساختگی نیز اشاره کرد. البته برخی افراد همانطور که اشاره شد شرایط آن ها خاص و واقعی می باشد و این افراد شرایطشان متفاوت است. این مقاله توسط ملک پور تهیه و تنظیم شده است و در صورت هرگونه کپی برداری بدون منبع شرعاً و قانوناً حرام است و قابل پیگیری قانونی است. کیس های پناهندگی متفاوت است و کیس ها بر اساس کنوانسیون پناهندگی ژنو مشخص شده است. برخی از کیس های پناهندگی به صورت زیر است:
پناهندگی از طریق تغییر دین
در روش مهاجرت از طریق تغییر دین، شخص با ادعای تغییر دین و یا اعلام بی دینی درخواست اقامت می دهد. در این بخش شخص ممکن است واقعا به دین خود اعتقاد داشته باشد ولی به جهت دریافت اقامت دین خود را تغییر داده و یا به بی دینی اظهار کند. این موضوع نیز کاری دروغ و اشتباه جهت اخذ اقامت می باشد که با شرافت انسانی در تضاد است که شخص آینده خویش را بر پایه دروغ استوار سازد.
پناهندگی اجتماعی چیست؟
پناهندگی اجتماعی به مجموع شرایطی می گویند که شخص ممکن است دچار آن باشد و از آن طریق درخواست اقامت بدهد. در معرفی نمونه کیس پناهندگی اجتماعی می توان به شهروندان برخی کشورهای جنگ زده اشاره کرد که شرایط مناسب برای زندگی را ندارند و در صورت بازگشت به کشور خود ممکن است دچار مشکل شوند و جان آن ها نیز در خطر است. چنین افرادی می توانند از این طریق درخواست مهاجرت بدهند. برخی مواقع در کشورهایی که تعصب در قوانین حاکم است والدین در جستجوی ازدواج اجباری دختران و توسل به زور و شکنجه برای این کار هستند که قانون نیز این اجازه را به والدین داده است. در این شرایط، شخص شرایط پناهندگی را خواهد داشت و نمونه کیس پناهندگی اجتماعی محسوب می شود.
پناهندگی سیاسی:
افرادی که با ارائه پرونده سیاسی درخواست پناهندگی در کشور های مختلف میدهند.
پناهندگی جنسیتی:
شخص با ادعای گرایش به جنسیت خاصی و یا همجنسگرایی درخواست اقامت میدهد.
قوانین کنوانسیون ژنو پیرامون پناهندگی
پناهنده در حقوق بین الملل در کنوانسیون مربوط به پناهندگان ژنو در سل 1951 مشخص و تعریف شد. طبق تعریف سازمان ملل متحد پناهنده به شخصی گفته می شود که شخص یه یکی از دلایل زیر در کشور خود مورد آزار و اذیت جدی قرار گرفته است و در صورت بازگشت محاکمه خواهند شد:
- نژاد
- مذهب
- ملیت
- گرایش جنسی
- تعلق به یک گروه اجتماعی معین
- عقاید سیاسی
قطعا برخی افراد هستند که شامل کنوانسیون پناهندگی میشوند و با توجه به این شرایط نمی توانند به کشور خود بازگردند ولی متاسفانه بسیاری افراد دیگر با تظاهر به داشتن شرایط فوق نظیر تغییر دروغین دین ادعای پناهندگی میکنند. مزایا و معایب پناهندگی در مقایسه با هم باید قرار گیرند. برخی مزایای این روش دریافت اقامت، دریافت برخی حمایت های دولتی و زندگی در این کشور می باشد ولی ادعای پناهندگی دروغین معایب بسیار زیادی نظیر زندگی در کمپ هایی با شرایط بهداشت و امنیت بسیار پایین، دریافت حقوق کمتر از نیاز جهت زندگی مناسب، عدم امکان بازگشت به کشور خود را دارد.
شرایط پناهندگی در کانادا
کشور کانادا یکی از پرتقاضاترین کشورهای برای پناهندگی می باشد. مزایای پناهندگی در کانادا و معایب پناهندگی در کانادا از جمله عباراتی هستند که بیشترین جستجو را در گوگل در زمینه پناهندگی کانادا به خود اختصاص داده اند. علت این امر را می توان در تفاوت اندک شرایط پناهندگی در کانادا جستجو کرد. چرا که عموماً درخواست های پناهندگی از سایر کشورها به کانادا ارائه می شود و در خاک کشور کانادا مورد بررسی قرار می گیرد. درخواست پناهندگی کانادا برای افراد واجد شرایط که درستی ادعای آن ها در خصوص تهدید و آزار و اذیت آنان در وطن اثبات شده است، مورد پذیرش قرار گرفته و آنان می توانند وارد خاک کشور کانادا شده و از حقوق مختلفی مانند کار، حق مسکن و حق دریافت اقامت و تابعیت برخوردار باشند. همین موارد را می توان به عنوان مزایای پناهندگی در کانادا برشمرد. با مراجعه به مقاله زیر می توانید اطلاعات بیشتری در خصوص پناهندگی کانادا به دست آورید.
آیا کانادا کمپ پناهندگی دارد؟
در کشور کانادا بر خلاف کشورهای اروپایی کمپ پناهندگی وجود ندارد و شخص پس از پذیرفته شدن پرونده می تواند در کشور کانادا مسکن تهیه کند. تهیه مسکن لیست دارد و شخص باید در لیست انتظار قرار گیرد. کمک دولت کانادا در پیدا کردن و تهیه مسکن از مزایای پناهندگی در کانادا می باشد.
تغییر دین در کانادا
یکی دیگر از روش های پناهندگی در کانادا از روش تغییر دین می باشد. همانطور که اشاره شد تغییر دین یکی از روش های پناهندگی می باشد. یکی از سوالات بزرگ این است که چگونه پناهنده کانادا شویم؟ بسیاری فکر میکنند باید از طریق تغییر دین و به راحتی این کار را انجام دهند در صورتی که تغییر دین به این سادگی نیست و با ادعای ساده این موضوع اثبات نمی شود. باید مدارکی از اینکه این تغییر دین واقعی می باشد ارائه شود.
مزایا و معایب پناهندگی در کانادا
مزایای پناهندگی در کانادا و معایب پناهندگی در کانادا باید در کنار یک دیگر بررسی شوند. پناهندگی در کل معایب بسیار زیادی نظیر عدم امکان بازگشت به کشور خود و ریسک های بسیار زیاد خود را دارد. در کشور کانادا معمولا متقاضیان پناهندگی از سایر کشورها درخواست می دهند و جزو معایب نیز می باشد که ممکن است شخص پناهنده سال ها در کشورهایی نظیر ترکیه و یونان منتظر جواب سازمان ملل بماند. همینطور از مزایای پناهندگی در کانادا می توان به امکانات استاندارد دولت اشاره کرد.
وضعیت پناهندگان در کانادا
وضعیت پناهندگان در کانادا تا حدودی نظیر سایر کشورها می باشد. پناهنده به صورت شهروند پس از قبولی درخواستش می تواند کار و یا تحصیل کند. پناهندگی با ورود قانونی نیز مشکلاتی دارد که از جمله می توان به ذهنیت بد و منفی شهروندان کشور در خصوص پناهندگان اشاره کرد. به علت اینکه هزینه های پناهندگان از طرف دولت و با مالیات های مردم تامین می شود مردم تمایل به پذیرفتن پناهندگان دروغین ندارند. ولی عده ای به علت امکاناتی که به پناهندگان اعطا می شود از مهاجرت قانونی و پرداخت هزینه های آن صرفه نظر میکنند. سوال برخی نیز این می باشد که آیا با ویزای توریستی کانادا می توان درخواست پناهندگی داد یا خیر که پاسخ به این سوال نیز مثبت است.
بازگشت به ایران بعد از پناهندگی کانادا
پس از اتمام مراحل پناهندگی نیز و دریافت اقامت تا سال ها شخص نمی تواند به ایران بازگردد. پناهندگی مذهبی در کانادا و یا پناهندگی اجتماعی در کانادا و یا سایر روش های پناهندگی شخص را به علت اعلام وجود تهدید و خطر جهت بازگشت به ایران ممنوع میکند. شخص در صورت بازگشت به ایران دچار مشکلات اقامتی خواهد شد و در کنار لغو اقامت ممکن است جریمه هایی نیز شمال شرایط وی بشود. از دلایلی که پناهندگی جزو روش هایی می باشد که توسط موسسه ملک پور توصیه نمی شود عدم وجود اطلاعات کافی بسیاری از عزیزان در خصوص همین مسائل و مشکلات می باشد. بسیاری از جوانان با عدم اطلاع از چنین موانعی درخواست پناهندگی داده و در آینده برای دیدار والدین و اقوام و نزدیکان به مشکلات مختلفی برمیخورند در صورتی که با ویزاهایی نظیر و کار و تحصیل می توانند حتی برای اقامت و ورود خانواده نیز اقدام کنند.
روش های قانونی جایگزین پناهندگی
پناهندگی یک مسیر پر خطر، پر دردسر، پر هزینه و اشتباه می باشد و امکاناتی که در اختیار پناهنده است در مقایسه با افرادی که از سایر روش های قانونی مهاجرت می کنند، قابل مقایسه نیست. به همین جهت در مقاله مزایا و معایب پناهندگی باید روش های جایگزین نیز بررسی شود زیرا بسیاری از افراد با داشتن شرایط مناسب نظیر سن، تحصیلات مناسب، سطح زبان خوب، اوضاع مالی مناسب با راهنمایی و مشاوره نادرست و یا ناقص و عدم اطلاع از روش های قانونی روش پناهندگی را انتخاب می کنند و از سایر امکانات و روش های مناسب که برای این افراد وجود دارد، اطلاع ندارند. روش های قانونی مهاجرت به قدری گسترده می باشند که نیازی به تجربه مشکلات پناهندگی وجود ندارد. شما با مطالعه مقاله زیر به کلیاتی راجع به روش های اقدام و آسان ترین مسیرهای ممکن دست خواهید یافت:
مهاجرت از طریق کار:
در این روش افرادی که در رشته خود سوابق کاری موفق و سطح زبان مناسبی دارند می توانند با استخدام و کار در خارج از کشور، اقامت دریافت کنند. در شرایط فعلی، کشورهای بسیاری شرایط کاری بسیار مناسبی دارند که با مدرک زبان یا بدون آن و حتی گاهاً بدون مدرک تحصیلی نیز امکان پذیر هست که با داشتن تخصص های فنی اقدام کرد. البته تحصیلات دانشگاه امکان اقدام برای کشورهای متنوع تری را برای شخص فراهم می سازد. مهاجرت کاری یکی از بهترین روش های مهاجرت و امن ترین روش ها می باشد و مشکلات پناهندگی را ندارد. در مقاله زیر با وش های ممکن برای مهاجرت کاری آشنا می شویم:
مهاجرت از طریق تحصیل:
در این روش فرد با تحصیل در کشور مقصد و فراگیری یک دوره آموزشی و دریافت مدرک تحصیلی از کشور مقصد وارد بازار کار می شود و این روش موجب یادگیری یک حرفه و پیشرفت شخص در حرفه شغلی و دریافت درآمد بالا می گردد. مهاجرت تحصیلی نیز امکان تحصیل در بسیاری از کشورهای درجه اول دنیا، رایگان و یا با بورسیه می باشد و در بسیاری از کشورها نیز امکان اخذ ویزا حتی با دوره های زبان نیز وجود دارد.
مهاجرت از طریق سرمایه گذاری و تمکن:
روش سرمایه گذاری یا سرمایه داری مناسب کسانی است که از لحاظ مالی، شرایط مناسبی دارند و از طریق مختلف خودحمایتی، خرید ملک، ثبت شرکت، کارآفرینی، خرید سهام و یا خرید پاسپورت اقدام به اخذ اقامت سایر کشورها می نمایند.
مهاجرت از طریق ازدواج:
در این روش شخص با یک تبعه کشور مقصد ازدواج می کند و اقامت دریافت می کند. این روش برای افراد خاصی که کیس حقیقی ازدواج در کشور مقصد دارند، امکان پذیر است. چرا که ازدواج صوری عواقب نامطلوبی برای افراد در پی دارد.
مهاجرت از طریق تولد:
این روش مختص به افرادی می باشد که در کشور مقصد متولد شده اند و از طریق قانون خاک و یا متولد والدین کشوری دیگر هستند و از طریق قانون خون اقامت دریافت می کنند.
مهاجرت از طریق روش های خاص:
این روش نیز برای افرادی است که امتیازات خاص دارند و می توانند ویزای هنرمندان اتریش دریافت کنند. نظیر اقامت هنرمندان و ورزشکاران.
افزودن دیدگاه