مزاياى تحصيل پزشکى در آمريكا
از جمله مزاياى تحصيل پزشکى در آمريكا مى توان به موارد زير اشاره كرد:
- امکانات تحقیقاتی پیشرفته
- فناوری پزشکی پیشرو
- طیف وسیعی از تخصصها و محیطهای بالینی
- مدرک بین المللی
شرايط تحصيل پزشکى در آمريكا
تحصیل پزشکی در کشور آمریکا تقریباً با نظام تحصیل پزشکی در بیشتر کشور های جهان متفاوت می باشد. دانشجو براى تحصيل در آمريكا در رشته پزشکى، بایستی ابتدا یک لیسانس 4 ساله در رشته های علوم پایه پزشکی مانند شیمی، زیست شناسی و… را دریافت نماید. که به این دوره اصطلاحا pre-med گفته می شود تا پس آن بتواند با شرکت در آزمون ورودی کالج های پزشکی این کشور وارد دوره تحصیلی پزشکی گردد. علاقه مندان به خواندن پزشکى در آمريكا برای ورود به دوره های pre-med بایستی دارای دیپلم 12 ساله باشد و سطح زبان آنها در حد آیلتس 6 تا 6.5 باشد.
سطح زبان بسته به دانشگاه فرد و رشته او می تواند متغیر باشد. دانشجویان پس از اتمام دوره تحصیلی 4 ساله خود می توانند با قبولی در آزمون ورودی پزشکی آمريكا وارد دانشگاه های این کشور شوند. دانشجویان پس از اتمام تحصیل خود در دانشگاه مجدد در آزمون دیگری شرکت نموده و سپس فارغ التحصیل می شوند. در حال حاضر غیر از کشور آمریکا کشورهای کانادا و استرالیا نیز از این نظام (ابتدا شرکت در دوره کارشناسی) استفاده می نمایند.
شرایط سنی تحصیل پزشکی در امریکا
در رابطه با شرايط سنى تحصيل در آمريكا در رشته پزشکى، معمولاً متقاضیان باید در آغاز سال اول مقطع لیسانس 18 سال سن داشته باشند. و درصورت كلى، تا سن 22، 23 سال افراد فرصت بهترى در اخذ ويزا و پذيرش خواهند داشت. برای دوره دکترا هیچ محدودیت سنی تعیین نشده است.
مدارک مورد نیاز برای دریافت پذیرش از کالج های پزشکی
دانشجویان بایستی برای دریافت پذیرش در کالج های پزشکی کشور آمریکا ابتدا اقدام به ترجمه کلیه مدارک خود نمایند. سپس در آزمون MCAT شرکت نمایند، در صورتی که نمره آنها در این آزمون بالای 500 باشد می توانند برای دریافت پذیرش از دانشگاه مد نظر خود بسته به شرایط ورودی آن دانشگاه اقدام کنند. دانشجویان بایستی توجه داشته باشند در صورتی که دارای مدرک دیپلم هستند و یا مجوز قبولی در آزمون ورودی پزشکی را ندارند حتی اگر مدارک خود را برای دانشگاه ارسال کنند دانشگاه بدون توجه به آن مدارک روزمه دانشجو را بررسی نخواهد نمود. ورودی کالج های پزشکی در آمریکا در دو ترم ژانویه و سپتامبر می باشد. مدارک عمومی برای دریافت پذیرش تحصیلی از کالج های پزشکی کشور آمریکا به شرح ذیل است:
- گذرنامه
- مدرک دیپلم 12 ساله و گواهی فارغ التحصیلی در دوره کارشناسی
- مدرک قبولی در آزمون MCAT
- مدرک زبان برای ورود به کالج های پزشکی حدود آیلتس 6.0 – 7.5 می باشد البته این معیار در دانشگاه های مختلف متفاوت می باشد.
- انگیزه نامه
- توصیه نامه
- سوابق شغلی
تحصیل تخصص پزشکی در آمریکا
برای تحصیل تخصص پزشکی در آمریکا، مراحل زیر را طی کرده و شرایط مشخصی را برآورده نمایید:
- دریافت مدرک پزشکی (MD یا DO): ابتدا باید دارای مدرک پزشکی در سطح کارشناسی (MD: Doctor of Medicine یا DO: Doctor of Osteopathic Medicine) باشید. برای این منظور، باید در یک دانشگاه پزشکی معتبر در آمریکا یا کشور دیگری که توسط هیئت مرکزی آمریکا (ECFMG) تأیید شده است، تحصیل کنید.
- USMLE یا COMLEX: برای دریافت مجوز تحصیل در تخصص پزشکی، باید موفق به قبولی در آزمون USMLE برای دارندگان مدرک MD یا آزمون COMLEX برای دارندگان مدرک DO دست یابید. این آزمونها شامل سه مرحله است و مهارت ها و دانش عمومی در حوزه های مختلف پزشکی را سنجیده و برای داشتن مجوز طبابت در امریکا الزامی است.
- رزیدنتی: پس از قبولی در آزمون USMLE یا COMLEX و دریافت مجوز تمرکز در تخصص پزشکی، باید برنامه رزیدنتی (Residency Program) را طی کنید. رزیدنتی یک دوره آموزشی تخصصی است که مدت زمان آن معمولاً بین 3 تا 7 سال است. در این دوره، شما در یک بیمارستان یا مرکز درمانی تحت نظارت پزشکان تخصصی فعالیت می کنید و تجربه عملی و تئوریکی خود را در زمینه تخصصی خاصی ارتقا می بخشید.
- فلوشیپ و بورد گذرانی: پس از اتمام برنامه رزیدنتی، می توانید به فلوشیپ (Fellowship) در زمینه خاصی اقدام کنید. فلوشیپ ها طولانی تر از رزیدنتی هستند و امکان تخصص بیشتر در یک حوزه خاص از پزشکی را فراهم می کنند. همچنین، برخی تخصص ها نیاز به گذراندن آزمون بورد (Board Certification) دارند که توسط سازمان های تخصصی مربوطه ارائه می شود و نشان می دهد که شما تخصصی خاص را به درستی اخذ کرده اید.
بهترين تخصص هاى پزشکى در آمريكا
بهترین تخصصهای پزشکی در ایالات متحده، ترکیبی از رشتههایی که به سرعت در حال پیشرفت هستند و رشتههایی که به دلیل نیازهای جمعیتی تقاضای بالایی دارند، برجسته میکنند. برخی از تخصص های برتر عبارتند از:
- رادیولوژی مداخله ای
- جراحی قفسه سینه و قلب
- بیهوشی
- عصب شناسی و جراحی مغز و اعصاب
آزمون ورودی پزشکی کشور آمریکا
به طور کلی دانشجویان برای تحصیل پزشکی در آمریکا دو آزمون پیش رو دارند:
- آزمون MCAT: این آزمون از سوی انجمن بین المللی کالج های پزشکی برگزار می شود، آزمون MCAT پیش نیاز ورود و دریافت پذیرش از کالج های پزشکی می باشد. این آزمون به صورت چهار گزینه ای بوده و در بخش های زبان، فیزیک، زیست و شیمی برگزار می گردد. دانشجویان حدود پنج ساعت فرصت دارند تا به سوالات مطرح شده در این آزمون پاسخ دهند. دانشجو پس از مشخص شدن امتیاز خود در صورتی که نمره او بالاتر 511 باشد قادر خواهد بود تا برای دریافت پذیرش از دانشگاه ها اقدام نماید. دانشجو برای دریافت پذیرش و شرکت در این آزمون بایستی فارغ التحصیل دوره های کارشناسی علوم پزشکی بوده و سطح آیلتس 7 الی 7.5 داشته باشد. هزینه شرکت در این آزمون حدود 335 دلار آمریکا می باشد. دانشجویان الزامی برای شرکت در این آزمون در خاک کشور آمریکا نخواهند داشت و این آزمون در کشورهایی مانند انگلستان، ترکیه و امارات نیز برگزار می گردد.
- آزمون USMLE: این آزمون موجب تایید مهارت پزشکی دانشجو از سوی انجمن کالج های پزشکی آمریکا می گردد. این آزمون در سه بخش متفاوت و در مرور زمان برگزار خواهد شد. مرحله اول این آزمون در سال دوم تحصیلی دانشجویان در کالج پزشکی برگزار می گردد. دانشجویان پزشکی در سال چهار مجدد در این آزمون و در بخش دوم آن شرکت خواهند نمود؛ و بخش آخر این آزمون پس گذشت یک سال از دوره کارآموزی (انترنی) برگزار خواهد شد. دانشجو در صورت عدم قبولی در این آزمون نمی تواند در رشته پزشکی فارغ التحصیل و وارد بازار کار شود. این آزمون همانطور که توضیح داده شد صرفاً در خاک آمریکا برگزار می گردد.
مدت زمان تحصیل پزشکی در آمریکا
پزشکى در آمريكا چند سال طول مى کشد؟ دوره تحصیل پزشکی در کشور آمریکا با توجه به عنوان رشته فرد که پزشکی ، دندان پزشکی و … خواهد بود متفاوت است. ولیکن به طور کلی دانشجو بایستی ابتدا 4 سال مشغول به تحصیل در دوره های کارشناسی علوم پایه شود. دانشجو پس از آن و در صورت قبولی در آزمون ورودی وارد دوره های اصلی و تخصصی پزشکی خواهد شد که آن نیز به مدت 4 سال خواهد بود. در این مقطع دانشجو در بخش تئوری تحصیلات خود را به پایان رسانده است؛ بسیاری از افراد به اشتباه تصور می کنند که پزشکی در آمریکا هشت سال به طول می انجامد. ولیکن بایستی بیان نمود دانشجو برای مهاجرت به آمریکا و تحصیل پزشکی پس از دوره تحصیلی تئوری خود حدود 3 الی 7 سال دوره انترنی یا کارآموزی پیش رو خواهد داشت فلذا مدت زمان تحصیل پزشکی حدود 11 ساله به طول می انجامد.
برترین دانشگاه های پزشکی آمریکا
آمریکا همواره مهد دانشگاه های برتر جهان بوده است و به دلیل وسعت و سرمایه بسیار زیاد تعداد دانشگاه های معتبر این کشور بسیار زیاد می باشد. در حال حاضر کشور آمریکا بیش از 170 کالج آموزش پزشکی دارد. در ادامه برترين دانشگاه هاى آمریکا از نظر رشته های پزشکی را ذکر خواهیم نمود:
رتبه QS | دانشگاه |
4 | دانشگاه هاروارد |
32 | دانشگاه جان هاپکینز |
11 | دانشگاه پنسیلوانیا |
6 | دانشگاه استنفورد |
34 | دانشگاه کلمبیا |
71 | دانشکده پزشکی Alix کلینیک مایو |
8 | دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو |
61 | دانشگاه دوک |
43 | دانشگاه نیویورک |
76 | دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس |
هزینه تحصیل پزشکی در آمریکا
هزینه تحصیل پزشکی در آمریکا، از جمله متداول ترین سوالاتیست که در خصوص تحصیل در خارج از کشور مطرح می شود. گر چه هزینه پزشکى خواندن در آمريكا بالاست؛ اما با توجه به شرایط کاری و کیفیت بالای زندگی در این کشور، افراد بسیاری ادامه تحصیل پزشکی در آمریکا را به عنوان یک سرمایه گذاری سودده شناخته و برای تحصیل تخصص یا فوق تخصص پزشکی اقدام می نمایند. البته با اطلاع از هزینه و شرایط بورسیه پزشکی در آمریکا و در صورت داشتن شرایط بورسیه شدن در رشته پزشکی می توان بخشی از هزینه های تحصیل و زندگی در آمریکا را تأمین کرد. هزينه تحصيل در آمريكا در گرايش پزشکى به نحو زير است:
هزینه تحصیل پزشکی | ساليانه از 50 هزار دلار به بالا شروع مى شود. |
هزینه تحصیل علوم پايه | ساليانه بين 20-30 هزار دلار |
هزینه های زندگی دانشجویی در آمریکا
هزینه زندگی در آمریکا که دارای حدود 50 ایالت با سطح زندگی و موقعیت جغرافیایی متفاوتی می باشد بسیار متغیر است. بایستی توجه نمایید که هزینه های زندگی را سبک زندگی دانشجو مشخص می نماید اما برای یک دانشجوی پزشکی، هزینه های زندگی سالانه (به استثنای شهریه) معمولا بین 20,000 تا 30,000 دلار است. این شامل اجاره، آب و برق، غذا، حمل و نقل و سایر هزینه های شخصی می شود.
به عنوان مثال، اگر در شهرهایی مانند نیویورک یا سانفرانسیسکو تحصیل می کنید، هزینه های زندگی شما ممکن است بالاتر باشد، حدود 30,000 دلار در سال است. براى شهرهای کوچکتر یا شهرکها این مبلغ به 20,000 دلار در سال کاهش مى شود. فراتر از اجاره و خواربار، دانشجویان همچنین باید بیمه درمانی، مواد تحصیلی و هزینه های سفر را در نظر بگیرند.
مدارک و شرایط دریافت ویزای تحصیلی کشور آمریکا
کشور آمریکا با توجه به شرایطی که بر سر راه مهاجران اعمال نموده است. مشکلات بسیاری را برای دریافت ویزا به وجود آورده است. به همین علت در حال حاضر تنها ویزایی که ایرانیان شانس دریافت بالایی در آن را دارند ویزای تحصیلی و یا F1 می باشد. این پروسه بسیار تخصصی است و بایستی در این راه از مشاوره مشاوران متخصص بهره مند گردید. موسسه ملک پور با بیش از 16 سال سابقه در این خصوص افتخار آن را داشته باشد و تا رسیدن به خواسته هایتان شما را یاری نماید. به طور کلی مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا به شرح ذیل می باشد:
- مدارک تحصیلی دیپلم و کارشناسی
- مدارک کاری(در صورت وجود مخصوصا کار های داوطلبانه)
- مدرک قبولی در آزمون MCAT
- فرم تکمیل شده I-20 صادره از دانشگاه
- تکمیل فرم ویزای غیر مهاجرت DS-160
- گواهی عدم سوء پیشینه
- گواهی سلامت
- گذرنامه داره اعتبار
- مدارک اثبات تمکن مالی
- بیمه درمانی برای سال اول
- مدرک زبان مطابق با رشته تحصیلی و مقطع
- انگیزه نامه و توصیه نامه
درآمد پزشکان در آمريكا
نكته مهم درآمد پزشکان در کشور آمریکا اين است اين شغل جزو مشاغل با درآمد بالا محسوب مى شود. درآمد پزشکان به طور کلی حدود 200,590 الی 261,290 دلار آمریکا در سال در آمد دارند و میانگین این امر سالانه حدود 187,065 دلار خواهد بود.
بازار کار پزشکی در آمریکا
بازار کار در آمریکا، برای افرادی که قصد دارند پس از تحصیل در این کشور وارد بازار کار شوند را می تواند بهشت کاری تلقی نمود. دانشجویان دوره پزشکی که فارغ التحصیل می شوند بایستی بدانند نرخ بیکاری در کشور آمریکا 4.20 درصد می باشد و این عدد نشان از بازار کاری فوق العاده برای کشوری است که بیش از 300 میلیون نفر جمعیت دارد. دانشجو در صورت ورود به بازار کار و تبدیل ویزای خود به کاری می تواند پس از گذشت 5 سال درخواست اقامت دائم یا گرین کارت آمریکا را نماید. در نمودار زیر تغییرات نرخ بیکاری در کشور آمریکا نمایش داده شده است:
اقامت پس از تحصيل پزشکى در آمريكا
بعد اتمام تحصیل رشته پزشکى در آمريكا، دانشجویان مى توانند و از طريق post study work visa يا همان اقامت پس از تحصيل در آمریکا به مدت 12 ماه در كشور مانده و در صورت دريافت جاب آفر و شاغل شدن مى توانند ويزاى تحصيلى خود را به ويزاى كار آمريكا تبديل كرده و در نهايت به اقامت دائم و تابعيت و پاسپورت آمریکا برسند. مطمئنا افراد جهت رسيدن به اين مرحله مى بايست در آزمون شهروندى قبول شده و در جامعه ادغام شوند.
سوالات متداول
هزينه تحصيل پزشکى در آمريكا ساليانه چقدر است؟
هزينه تحصيل ساليانه از 50 هزار دلار به بالا شروع مى شود.
آيا مى توان براى تحصيل دوره پزشکى در آمريكا به صورت مستقيم وارد شد؟
خير، داوطلبان بايد دوره pre-med يا ليسانس علوم پايه داشته باشند و سپس وارد رشته پزشکى شوند.
سطح زبان لازم براى اقدام و تحصیل پزشکى در آمريكا چيست؟
حداقل آيلتس 6.0
پزشکى در آمريكا چند سال است؟
مدت تحصيل پزشکى شامل دوره علوم پايه و تخصصى و دوره انترنى، يعنى مدت تحصيل تقريباً 11 سال است.
نتیجه گيرى
تحصيل پزشکى در آمريكا نيازمند فراهم شرايطى از قبيل تمكن مالى، رزومه تحصيلى خوب، سطح زبان مورد نياز و سن مناسب مى باشد. تحصيل پزشکى در آمريكا براى دانشجويان بين المللى مستلزم قبول شدن در آزمون هاى استاندارد و ارائه ليسانس در علوم پايه مى باشد. تحصيل پزشکى در برترين دانشگاه هاى جهان در كشور آمريكا يک فرصت استثنايى محسوب مى شود و شما جهت بررسى شرايط خود مى توانيد مشاوره تلفنى با مشاورین زبده موسسه Canadamie حاصل كنيد و راهنمايى هاى لازم را دريافت كنيد.
افزودن دیدگاه