مهاجرت تحصیلی رشته حقوق
در صورتی که در نظر دارید مهاجرت تحصیلی رشته حقوق را تجربه کنید بهتر است حداقل یکبار محیط دادگستری را مشاهده کنید و همچنین از یک وکیل مجرب در باب مهاجرت تحصیلی رشته حقوق حتما در باب این رشته سوال کنید. باید به این مهم دقت داشته باشید که تحصیل در بهترین گرایش حقوق برای مهاجرت کار بسیار سختی بوده و نیازمند تلاش فراوانی می باشد. در ادامه به مهاجرت از طریق رشته حقوق می پردازیم.
آیا با رشته حقوق می توان مهاجرت کرد؟
در پاسخ به این سوال می توان بیان داشت که از آنجایی که قانون کشور ایران مشابه قانون کشورهایی چون فرانسه و بلژیک نگارش شده است. پس فارغ التحصیلان رشته حقوق در ایران می توانند در این کشور ها شغل مناسب و متناسب با رشته خود را داشته باشند. در زیر عنوان های بعدی به صورت جامع و کامل به بررسی شرایط مهاجرت برای فارغ التحصیلان رشته حقوق پرداختیم.
مهاجرت برای رشته حقوق از طریق تحصیل
در این زیر عنوان به بررسی برخی از برترین مقاصد اپلای رشته حقوق و مهاجرت از طریق ادامه تحصیل رشته حقوق و مهاجرت با رشته حقوق در خارج از کشور خواهیم پرداخت. برخی از برترین مقاصد جهت ادامه تحصیل رشته حقوق در خارج از کشور، کشورهای آمریکا، انگلستان، سوئیس، نروژ، کانادا، نروژ و دیگر کشورها می باشند که شرایط هر یک را بررسی خواهیم کرد. بسیاری از افراد این سوال را مطرح می سازند که چگونه در رشته حقوق بورسیه شویم؟ در پاسخ به این سوال و دیگر سوالات مطرح شده در زمینه انتخاب بهترین کشور برای رشته حقوق باید گفت که در کشورهای مختلف نظام حقوقی کشورها با یکدیگر متفاوت است و این تفاوت ها تاثیر بسیاری در مسیر تحصیل حقوق و دروس و قواعد در رشته حقوق آن کشور خواهد بود. به صورت کلی چهار نظام حقوقی در جهان وجود دارد. نظام حقوقی سیویل لا (Civil law) که به عنوان رومی–ژرمنی نیز شناخته میشود و نظام حقوقی دوم نظام کامن لا (common law). دو نظام حقوقی دیگر که استفاده کمتری دارند قانون مجلس یا قانون مصوبه (statutory law) (توسط نمایندگان انتخاب شده) و آخرین نظام حقوقی احکام دینی می باشد. با این حال، سیستم حقوقی هر کشور با تاریخ منحصر به فرد خود شکل میگیرد و تغییراتی را در بر میگیرد. از این چهار نظام حقوقی، نظام حقوقی کامن لا و سیویل لا رایجترین نظامهای حقوقی در جهان می باشند. در نظام حقوقی سیویل لا منشاء قواعد حقوقی، مقررات تصویب شده توسط مراجعی است که قانون اساسی یا سایر قوانین به آنها صلاحیت وضع مقررات الزام آور را داده اند؛ این در حالیست که در نظام حقوقی کامن لا نوعی نظام حقوقی است که از سال ۱۰۶۶ میلادی به بعد توسط دادگاههای شاهی انگلستان ایجاد شد و اساساً حقوق، ساختهٔ دست قضات و دادگاهها است تا قوانین مصوب قوه مقننه و اقدامات اجرایی قوه مجریه. در ادامه این زیر عنوان به جزییات برخی از کشورهای برتر دنیا جهت تحصیل در رشته حقوق و اپلای رشته حقوق خواهیم پرداخت.
-
کشور آمریکا
کشور آمریکا جزو کشورهایی می باشد که از نظام حقوقی کامن لا (Common law) پیروی می نماید و در قانون اساسی این کشور هر ایالت می تواند قوه قانون گذاری خود را داشته باشد. کانون های وکلا در ایالات متحده آمریکا از دادگاه های فدرال و دولت این کشور استقلال کامل دارند. کانون های وکلا در کشور آمریکا در انتخاب وکلای جوان و اعطا پروانه وکالت به وکلای جدید آزمونی را برگزار می نمایند که متقاضیان را هم از نظر علمی و اطلاعات حقوقی و هم از لحاظ شخصیتی مورد سنجش قرار می دهند. در اکثر ایالت های آمریکا این آزمون برای انتخاب وکلای جدید وجود دارد اما در برخی از ایالت ها طریقه انتخاب به شکل دیگری است و نیاز به دادن آزمون نبوده و کانون وکلای این ایالت ها مانند ایالت ویسکانزین وکلای مورد نظر خود را از افرادی انتخاب می نماید که فارغ التحصیل حقوق از دانشگاه های همان ایالت هستند و نمرات بالایی را در حین تحصیل در دانشگاه کسب نموده اند. رشته حقوق یکی از برترین و پر درآمد ترین رشته ها در کشور آمریکا می باشد و فارغ التحصیلان آن از منزلت اجتماعی بالایی برخوردار هستند لذا تقاضا برای تحصیل در این رشته بسیار زیاد بوده و بسیار رقابتی می باشد. برای اپلای رشته حقوق در آمریکا فرد متقاضی باید در ازمون LSAT (Law school admission test) شرکت نماید. در این ازمون قوه ادراک و قوه استدلال منطقی و کلامی و همچنین درک مطلب فرد را مورد ارزیابی قرار می دهد. این آزمون 7 بار در سال در زمان های مختلف و در بسیاری از کشورهای جهان برگزار می گردد و با قبولی در این آزمون می توان یکی از ملزومات ورود به دانشگاه های حقوق آمریکا را به دست می آورند.
-
کشور انگلستان
انگلستان یکی از محبوب ترین کشورها و مقاصد تحصیلی برای رشته حقوق می باشد. در کشور انگلستان رشته حقوق از برترین و پر رقابت ترین رشته های تحصیلی می باشد و برای ورود به دانشگاه های این کشور که دارای رنک جهانی بسیار فوق العاده ای می باشند مانند دانشگاه کمبریج، آکسفورد، دانشگاه اقتصاد لندن و غیره نیاز به نمرات بالا در دوره A-level و سطح زبان بسیار مناسب است. از دیگر کشور هایی که از نظر قضایی دارای سیستم قضایی قوی می باشد انگلستان است. درست است که قوانین کشور فرانسه به ایران نزدیک می باشد و تحصیل در این کشور به زبان فرانسوی رایگان است اما از بدیهیات است که تحصیل به زبان انگلیسی از تحصیل به زبان فرانسوی بسیار ساده تر می باشد.
-
کشور فرانسه
کشور فرانسه به دلیل شباهت بسیار حقوق ایران و حقوق در این کشور یکی از برترین و مورد علاقه ترین مقاصد برای حقوق دان ها و فارغ التحصیلان حقوق در ایران می باشد. بسیاری از قوانین مدنی در ایران برگرفته از پایه های حقوق کشور فرانسه می باشد. برای اخذ پذیرش تحصیلی در رشته حقوق در فرانسه باید مدرک C1 زبان فرانسوی مورد نیاز است. اخذ پذیرش مستقیم از دانشگاه های فرانسه از خارج از این کشور شرایط بسیار دشواری دارد. یکی از برترین مسیر های مهاجرت تحصیلی برای تحصیل در رشته حقوق برای مهاجرت در این کشور ثبت نام در دوره های فاندیشن در این کشور می باشد که علاوه بر تقویت زبان به شما کمک می نماید تا از داخل خاک این کشور و مانند دانشجویان فرانسوی برای اخذ پذیرش از دانشگاه های دولتی و رایگان این کشور اقدام نمایید. همان طور که میدانید با فراگیری زبان فرانسوی تحصیل در رشته حقوق در دانشگاه های این کشور برای شما رایگان خواهد بود.
-
کشور نروژ
تحصیل در نروژ به زبان انگلیسی رایگان می باشد. شما در کشور نروژ می توانید در رشته هایی مانند حقوق نفت، حقوق مالکیت فکری، حقوق IT و فناوری اطلاعات که از برترین رشته های مرتبط با حقوق برای ورود به بازار کار می باشد، اقدام به تحصیل نمایید و به صورت رایگان در مقاطع فوق لیسانس و دکتری به رایگان تحصیل نمایید و پس از اتمام تحصیل در کمپانی های مختلف به عنوان مشاور حقوقی و کارشناس حقوقی مشغول به کار شوید و اقامت کاری دریافت نمایید.
-
کشور کانادا
کانادا یکی مورد علاقه ترین مقاصد مهاجرت و یکی از مهاجرپذیر ترین کشورهای جهان می باشد و به تبع، مهاجرت به کانادا از طریق رشته حقوق نیز دارای تقاضای بسیاریست. نظام حقوقی دولت فدرال کانادا، نظام حقوقی کامن لا (common law) می باشد. کانادا دارای 13 ایالت است که 12 عدد از این ایالت ها دارای نظام حقوقی کامن لا هستند و تنها ایالت کبک دارای نظام قانونی سیویل لا (Civil law) می باشد. پس بسیار پر اهمیت خواهد بود که برای مهاجرت به کانادا از طریق رشته حقوق، در کدامیک از ایالت ها می خواهید درس بخوانید و در کدام ایالت ها می خواهید وارد بازار کار شوید. افرادی که تمایل دارند مثلاً در ایالت کبک وکیل شوند باید تحصیلات آنها در دانشکده های حقوقی در کانادا باشد که بر اساس نظام حقوقی سیویل لا تدریس می نمایند. در کانادا برخی از دانشگاه ها و دانشکده های حقوق بر اساس نظام قانونی سیویل لا و برخی بر اساس نظام قانونی کامن لا هستند.
-
کشور استرالیا
برای مهاجرت حقوقی ها به کشور استرالیا روش های مختلفی وجود دارد. یکی از اصلی ترین و محبوب ترین روش ها استفاده از برنامه اسکیل سلکت یا همان اسکیل ورکر می باشد. در این برنامه که به افراد با سطح زبان بالا، تحصیلات آکادمیک و سابقه کار مرتبط با رشته تحصیلیشان هستند اجازه می دهد که با اخذ امتیازات لازم بتوانند با اخذ اقامت دائم استرالیا وارد این کشور شوند. افراد پس از ورود توسط این روش و اخذ اقامت دائم می توانند کار حقوقی انجام دهند. انجام کار حقوقی و کار به عنوان وکیل متفاوت است. برای ورود به کانون وکلای کشور استرالیا هر ایالت قوانین و ملزومات و امتحان مخصوص به خود را دارد. به عنوان مثال در ایالت محبوب ویکتوریا فرد باید اجازه کار به عنوان وکیل را در کشور خود داشته باشد و سپس مدارک خود را برای سازمان خاصی در این ایالت ارسال نماید و سپس خود کانون وکلای این ایالت با توجه به شرایط فرد و دوره ها و مدارکی که دارد برای فرد دوره هایی را تعیین می نماید. این دوره ها ممکن است 6 ماهه یا یکساله باشد و پس از گذراندن این دوره ها و قبولی در آزمون نهایی می توانند به عنوان وکیل در آن استان شروع به فعالیت نماید.
-
کشور ایرلند
کشور ایرلند تنها کشور انگلیسی زبان در اتحادیه اروپا می باشد. دانشگاه های حقوق ایرلند بسیار معتبر و برجسته هستند و رنک بسیار مناسبی در میان دانشگاه های جهان دارند و قبولی مستقیم در آنها بسیار سخت خواهد بود. علاقه مندان به تحصیل در کشور ایرلند در رشته های مختلف از جمله حقوق می توانند در دوره های فاندیشن خاصی که توسط برترین دانشگاه های انگلستان و ایرلند طراحی شده شرکت نمایند و پس از گذراندن دوره فاندیشن تخصصی در رشته حقوق برای مهاجرت و مدیریت برای برترین دانشگاه های ایرلند، انگلستان و دیگر کشورهای اروپایی و کانادا و استرالیا جهت اخذ پذیرش در دانشگاه ها و دانشکده های حقوق اقدام نمایند. جذابیت این دوره های فاندیشن این است که با اینکه به صورت نه ماها و یا به صورت فشرده شش ماهه برگزار می شوند ولی مدارک آنها با دوره های A-level دو ساله انگلستان برابری می کنند و در اکثر دانشگاه های برتر جهان مورد قبول می باشد. هزینه های این دوره های فاندیشن بسیار مناسب تر از دوره های موجود در انگلستان می باشد و سالانه در حدود 16 هزار یورو هزینه دارد.
-
کشور نیوزلند
در کشور نیوزلند برای علاقه مندان به رشته حقوق که سن پایین دارند و به تازگی از دبیرستان فارغ التحصیل شده اند ورود به دوره های لیسانس حقوق یا LLB (Bachelor of law) می تواند بهترین گزینه ممکن باشد. افرادی که سن بالا تری دارند و مدرک لیسانس خود را از دانشگاه اخذ نموده اند بهترین مسیر ورودشان ورود از طریق تحصیل در دوره های فوق لیسانس حقوق LLM (Master of law) می باشد که در حین تحصیل در این مقطع می توانند معادل سازی مدرک لیسانس خود را نیز انجام دهند.
-
کشور بلژیک
بسیاری از افراد تصور میکنند که اگر رشته حقوق را در ایران تحصیل کرده باشند، چون قوانین کشور ها با هم متفات است، نمی توانند برای ادامه تحصیل به کشورهای دیگر مهاجرت کنند. این تصور غلط است و شما می توانید با داشتن لیسانس حقوق و شرکت در آزمون، به یک وکیل توانمند تبدیل شوید و در کشورهای دیگر مشغول به کار شوید. اکثر فارغ التحصیلان حقوق فکر میکنند که بهترین کشور برای کار و تحصیل رشته حقوق فرانسه می باشد. از آنجایی که تحصیل در رشته حقوق به زبان فرانسوی رایگان است. این کشور مقصد مهاجرت تحصیلی بسیاری از حقوقدان ها می باشد، اما لازم است بدانید که تحصیل در در کشور بلژیک نیز به زبان فرانسوی می باشد و از آنجایی که سیستم قضایی بسیار قانونمندی دارد برای برای تحصیل و کار مانند فرانسه مقصد بسیار مناسبی می باشد. یکی از بزرگترین کاخ های دادگستری در شهر بروکسل بلژیک واقع می باشد که این موضوع نیز خود گواه این است که از دید این کشور موضوع حقوق و وکالت مساله مهم و در اولویت است. شما میتوانید با تسلط داشتن به زبان فرانسوی، در فرانسه یا بلژیک مشغول به تحصیل شوید. و حتی اگر تسلط کافی به زبان فرانسوی هم نداشته باشید، میتوانید با تحصیل در دوره های زبان فرانسوی و بعد از فراگیری زبان فرانسوی، در دانشگاه های این کشور ها به ادامه تحصیل بپردازید.
مهاجرت برای رشته حقوق از طریق کار و بازار کار رشته حقوق در خارج از کشور
یکی از انواع روش های ممکن مهاجرت برای فارغ التحصیلان حقوق، روش کاری است و برای این منظور لازم است که بازار کار رشته حقوق بین الملل در خارج از کشور مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد. در این زیر عنوان به اصلی ترین نکات و مراحل ورود به بازار کار رشته حقوق بین الملل در خارج از کشور پرداخته شده و شرایط وکالت و ورود به بازار کار در برخی از برترین کشورهای جهان با یکدیگر مقایسه شده و شرایط آنها بررسی شده است. بدون شک، بازار کار رشته حقوق بین الملل در خارج از کشور و در کشورهای مختلف، متفاوت از یکدیگر است؛ اما به طور کلی، وکالت در زمره رشته های کاری تاپ و با درآمد بالا قرار دارد و همچنین از شأن اجتماعی بالایی برخودار است.
-
کشور آمریکا
برای کار در فیلد حقوقی در کشور آمریکا نیاز نیست که الزاماً فرد آزمون وکلات را قبول شده باشد. مهاجرت برای فارغ التحصیلان حقوق و حقوقدان ها با اشتغال در شرکت های حقوقی(Law firm) امکان پذیر می گردد و این افراد به نمایندگی از آن کمپانی حقوقی، از موکلشان دفاع می نمایند. در این کشور هر ایالت دارای کانون وکلای مستقل می باشد که برای جذب وکلای جدید مراحل و ملزومات خاص خود را دارند. به عنوان مثال در ایالت نیو یورک (New York) به وکلا و حقوق دان ها از سر تا سر جهان اجازه می دهد که وارد این ایالت شوند و دروس و مطالب حقوقی که طی تحصیلات خود در خارج از آمریکا فرا گرفته اند را در این کشور تطبیق دهند و پس از آن برای آزمون وکلای این ایالت اقدام نمایند و در صورت قبولی بتوانند ابتدا به عنوان کار آموز در شرکت های مختلف حقوقی شروع به فعالیت نموده و سپس به عنوان وکیل در این کشور فعالیت نمایند.
-
کشور فرانسه
کانون های وکلا در فرانسه از دولت و دادگاه های این کشور کاملاً مستقل هستند و فارغ التحصیلان دوره کارشناسی ارشد از دانشگاه های فرانسه و حقوق فرانسه می توانند در آزمون کانون وکلای این کشور شرکت نمایند و در صورت قبولی در دوره های 18 ماهه کار آموزی را پشت سر گذاشته و سپس برای آزمون دوم و نهایی کانون وکلا شرکت کرده و پس از قبولی می توانند به عنوان وکیل مستقل در این کشور فعالیت نمایند. در کشور فرانسه برای ورود به بازار کار وکالت نیاز دارد که فرد حتما مقطع فوق لیسانس حقوق را پشت سر گذاشته باشد. موسسه MIE این فرصت را برای علاقه مندان به وکالت و تحصیل لیسانس و فوق لیسانس حقوق فراهم نموده است که وارد خاک کشور فرانسه شوند و در خود کشور فرانسه با کمترین هزینه ها به تحصیل دوره زبان پرداخته و پس از اخذ نمره C1 وارد دانشگاه های رایگان این کشور شوند و سپس بتوانند در امتحانات کانون وکلا شرکت نمایند. این دوره های زبان که از سطح آموزشی بالایی برخوردار هستند به متقاضیان این رشته بسیار کمک می نماید که بسیار ساده تر بتوانند در دانشگاه پذیرش گرفته و با سطح زبان مناسب بسیار راحت تر به تحصیل رشته حقوق بپردازند.
-
کشور انگلستان
به صورت کلی در کشور انگلستان 2 نوع وکیل وجود دارد نوع اول باریستر ها (Barrister) می باشند. سالیسیتر (Solicitor) باریستر ها به صورت کلی وظیفه دفاع از مردم و پرونده ها را در دادگاه بر عهده دارند و کاملاً درگیر پرونده های حقوقی می گردند اما سالیسیتر ها معمولاً کار های حقوقی خارج از دادگاه ها را انجام می دهند و در پرونده های حقوقی بیشتر نقش مشاور را ایفا می نماید. برای کار در کشور انگلستان معمولاً وکلای فارغ التحصیل از خارج از این کشور معمولاً به عنوان سالیسیتر مشغول به فعالیت می گردند و کمتر به سمت باریستر شدن می روند. در کشور انگلستان نیز مانند بسیاری از کشورهای دیگر پروسه وکیل شدن نیاز به گذراندن دوره کار آموزی دارد و برای اینکه بتوانید زیر نظر دادگاه های این کشور وارد کارآموزی شوید نیاز است که فرد مدرک لیسانس حقوق داشته باشد و علاوه بر آن یک دوره یکساله را در دانشگاه های حقوق این کشور بگذرانید. از اصلی ترین مزایای کار وکالت در کشور انگلستان این است که حتماً نیاز به داشتن مدرک لیسانس از خود کشور انگلستان ندارد و با داشتن مدرک لیسانس حقوق از دیگر کشورها نیز می توانند در دوره های یکساله شرکت نموده و واجد شرایط کارآموزی شوند. نام دوره یکساله ای که فرد باید برای تبدیل شدن به باریستر باید در این دوره ها اقدام نماید (BPC) می باشد که مخفف Bar practice course می باشد. دوره یکساله برای تبدیل شدن به سالیستر در کشور انگلستان LPC می باشد که مخفف (Legal practice course) است. به صورت میانگین هزینه های شرکت در این دو دوره در حدود 12 – 14 هزار پوند می باشد. شایان ذکر است که موسسه MIE برای شما شرایطی را فراهم نموده است که پس از فارغ التحصیلی از دوره لیسانس یا فوق لیسانس در رشته حقوق بتوانید دوره LPC را در یکی از برترین دانشکده های حقوق در کشور انگلستان ثبت نام و شرکت نمایید و بتوانید تبدیل به سالیسیتر در کشور انگلستان شوید. این دانشکده حقوق شرایطی را فراهم نموده است که اگر فرد پس از قبولی و گذراندن دوره یکساله طی 9 ماه نتواند کار پیدا نماید می تواند برای بازگشت پول خود از دانشکده اقدام نموده و یا به صورت رایگان در یک دوره حقوقی دیگر در همان دانشکده اقدام نماید.
-
کشور نروژ
به صورت کلی و با شرایط فعلی دو مسیر اصلی برای مهاجرت به نروژ برای حقوقی ها و فارغ التحصیلان حقوق وجود دارد. مسیر اول برای اقدام برای ویزای کار مستقیم می باشد. در قانون مهاجرت کشور نروژ ویزایی وجود دارد که به افرادی که رشته آنها نیاز به معادل سازی دارد و فرد باید زبان نروژی یاد بگیرد و یا کار آموزی های مرتبط به معدل سازیش را انجام دهد، ویزایی اعطا می شود که فرد وارد این کشور شود و بتواند اقدامات مورد نیاز را انجام دهد. البته این پروسه معادل سازی در رشته حقوق بسیار مشکل است انجام پروسه معادل سازی با مدرک لیسانس حقوق خارج از نروژ ممکن است چندین سال زمان ببرد. مسیر دوم از اقدام از طریق تحصیل در این کشور می باشد که در بخش تحصیل مورد بررسی قرار گرفت. شایان ذکر است که برای اقدام برای وکالت در کشور نروژ سطح زبان بسیار بالا در زبان نروژی و چند سال سابقه کار حقوقی نیاز دارد لذا توصیه می شود که پس از فارغ التحصیلی از دانشکده های حقوقی نروژ ابتدا به عنوان مشاور حقوقی و یا کارشناس حقوقی مشغول به کار شوید و پس از کسب تجربه و داشتن سابقه کار و تسلط به زبان نروژی جهت ورود به بازار وکالت اقدام نمایید.
-
کشور کانادا
پس از فارغ التحصیلی از رشته های حقوق در کشور کانادا گزینه های مختلف کاری پیش روی شما خواهد بود. فارغ التحصیلان می توانند وارد شغل قضاوت، دفتر اسناد رسمی، در کمپانی های حقوقی (Law firm) و به عنوان وکیل فعالیت نمایید. دو روش از بهترین مسیر هایی که علاقه مندان به حقوق می توانند در نظام حقوقی کانادا طی نمایند به شرح زیر می باشد:
- وکیل در کانادا:
به صورت کلی کانون های وکلا در کانادا دارای آزمون می باشند و فرد برای وکیل شدن در هر ایالت باید آزمون وکلای مرتبط با آن ایالت را شرکت نموده و در آن قبول شوند تا بتوانند وارد دوره کار آموزی شوند. دوره های کار آموزی بسته به هر ایالت متفاوت است و می تواند 2-4 سال به طول بیانجامد. پس از گذراندن این دوره کارآموزی فرد میتواند به عنوان یک وکیل مستقل وارد بازار کار گردد.
- مشاورین رسمی مهاجرتی کانادا:
برای ورود به سازمان ICCRC (Immigration consultant of Canada regulatory council) فرد متقاضی باید اقامت دائم کانادا یا پاسپورت کانادایی داشته باشد و سطح زبان بسیار مناسبی داشته باشد همچنین فرد متقاضی باید در دوره های این سازمان شرکت نماید و بتوانند نمره قبولی از آزمون را بدست بیاورند. پس از قبولی در این آزمون فرد کد اقتصادی بدست می آورد و می تواند به عنوان مشاور رسمی مهاجرتی کانادا در این کشور فعالیت نماید.
فارغ التحصیلان ایرانی که بر اساس قانون سیویل لا و قوانین فقهی تحصیل نموده اند برای معادل سازی مدرک خود و ورود به بازار کار وکالت در کشور کانادا باید در دوره هایی به نام JD (juris doctor) که مخصوص دکترا رشته حقوق می باشد، شرکت نمایند. فارغ التحصیلان حقوق با فوق لیسانس و حتی با داشتن لیسانس می توانند وارد این دوره ها شوند و مستقیماً دکتری بخوانند. این دوره ها حداقل سه ساله هستند و به سطح بالایی از زبان نیاز دارند. بعد از گذراندن این دوره ها شما این اجازه را دارید که حتی وارد کانون وکلای ایالتی کشور کانادا شوید. برای بررسی دقیق تر دیگر انواع روش های مهاجرت به کانادا و مشاهده مدارک و شرایط مورد نیاز تمامی روش های مهاجرت به این کشور می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید.
-
کشور نیوزلند
کشور نیوزلند از لحاظ قوانین شباهت بسیار زیادی به کشور استرالیا دارد. به عنوان مثال بر اساس معاهده ای بین این دو کشور افرادی که اجازه وکالت در کشور استرالیا را دارند می توانند در کشور نیوزلند فعالیت حقوقی انجام دهند. در کشور نیوزلند هم مانند کشورهای استرالیا و کانادا برای ورود و اخذ اقامت دائم می توان از برنامه های اسکیل ورکر استفاده نمود. شرایط وکالت در کشور نیوزلند بسیار مشابه به کشور انگلستان می باشد. در این کشور فارغ التحصیلان حقوق به دو صورت باریستر و سالیسیتر که در بخش انگلستان بیشتر توضیح داده شد، مشغول به کار شوند. در کشور نیوزلند نمی توان از ابتدا برای باریستر شدن اقدام نمود و فرد متقاضی باید ابتدا سالیسیتر شود و پس از چند سال فعالیت در این شغل به عنوان باریستر مشغول به کار شوند. برای وکیل شدن در کشور نیوزلند فرد باید حتماً لیسانس خود را از کشور نیوزلند دریافت نموده باشد و لیسانس حقوق از دیگر کشورها مورد قبول نمی باشد. اگر متقاضیان وکالت در کشور نیوزلند مدرک خود را از دانشگاه های خارج از نیوزلند دریافت کرده باشند باید مدارک تحصیلی خود را برای سازمان خاصی در این کشور ارسال نمایند و بعد از بررسی این سازمان به افراد اعلام می نماید که چند واحدشان معادل سازی می شود و چه مدت نیاز است که مجدداً تحصیل (معمولاً به صورت حدودی یک سال از تحصیلشان مورد قبول قرار می گیرد) نمایند. معمولاً برای مورد تایید قرار گرفتن متقاضیان باید دو تا سه سال درس حقوق را زیر نظرکالج یا دانشگاه خاصی تحصیل نمایند تا بتوانند مجوز کار آموزی را دریافت نمایند.
-
کشور ایرلند
کشور ایرلند نظام حقوقی خود را با اقتباس از نظام حقوقی کشور انگلستان کامن لا اتخاذ نموده است اما در نظام حقوقی این کشور کامن لا صرف نمی باشد و در برخی از مسائل از قوانین مدون استفاده می نماید. کانون وکلای این کشور به فارغ التحصیلان حقوق در کشور ایرلند اجازه می دهد که در آزمونی به نام FE1 شرکت نمایند و در صورت قبولی دو سال کارآموزی نمایند و پس از گذراندن دوره کار آموزی بتوانند وارد ازمون نهایی شده و در نهایت بتوانند یک وکیل مستقل باشند. یکی از جذاب ترین نکات در خصوص نظام حقوقی کشور ایرلند این است که به وکلای خارج از این کشور و حتی خارج از اتحادیه اروپا اجازه می دهد که وارد این کشور شوند و در آزمون منطبق سازی حقوق را در این کشور انجام دهند. این آزمون به نام QLTT شناخته می شود و افراد پس از قبولی در این آزمون می توانند بدون گذراندن دوره تحصیلی به عنوان وکیل فعالیت نمایید. شایان ذکر است شرکت در این آزمون نیاز به داشتن اقامت دارد.
-
کشور استرالیا
به صورت کلی گذراندن دوره های معادل سازی در هریک از ایالت های استرالیا نیاز به اقامت استرالیا و حضور در خاک این کشور دارد متقاضیان مهاجرت دو مسیر پیش رویشان دارند. یکی از روش های ورود به این کشور تحصیل می باشد که می تواند دوره های یکساله، دوساله و یا حتی دوره های مستقیم دکتری JD (Juris doctor) باشد. متقاضیان می توانند به این بهانه وارد این کشور شوند و دوره تحصیلی خود را بگذرانند و سپس کار های معادل سازی مدرکشان را انجام دهند. برای علاقه مندان به تحصیل در رشته حقوق در کشور استرالیا در برترین دانشگاه های این کشور مثل ملبورن و سیدنی که رنک بالایی دارند ممکن است پذیرش مستقیم به دلیل سطح زبان و معدل عالی و قبولی در امتحان ورودی مشکل باشد لذا برای این کار در دوره های فاندیشن زیر نظر خود دانشگاه شرکت نمایید و سپس پذیرش برترین دانشگاه های استرالیا را از درون خاک استرالیا با کمک کالج های برگزار کننده دوره های فاندیشن اقدام نمایید.
مزایا و معایب مهاجرت با رشته حقوق
مزایا و معایب مهاجرت برای فارغالتحصیلان رشته حقوق ممکن است به شرایط مختلفی بستگی داشته باشد. برخی از مزایا و معایب مهاجرت به خارج از کشور با رشته حقوق عبارتند از:
مزایای مهاجرت به خارج از کشور با رشته حقوق
- فرصتهای شغلی: مهاجرت به یک کشور دیگر ممکن است فرصتهای شغلی جدیدی را برای فارغ التحصیلان رشته حقوق ایجاد کند. برخی کشورها نیاز به نیروهای حقوقی دارند و این فرصت را برای افراد با تخصص در این حوزه فراهم میکنند.
- توسعه حرفه ای: محیطهای حقوقی مختلف، فرصت برای توسعه حرفه ای فراوانی ارائه میدهند. ممکن است با استفاده از تجربیات و چالشهای متنوع، توانایی حل مسائل و افزایش دانش و تخصص شما افزایش یابد.
- زندگی در محیط های متنوع: مهاجرت به کشورهای مختلف به شما امکان زندگی در محیطهای متنوع فراهم میکند. این موضوع میتواند به توسعه تجربیات شخصی و حرفه ای شما کمک کند.
- امکانات و کیفیت زندگی: برخی از کشورها امکانات زندگی و کیفیت زندگی بالا دارند. مهاجرت به این کشورها میتواند به شما فرصت بهبود شرایط زندگی و بهرهوری بیشتری بخشد.
معایب مهاجرت به خارج از کشور برای فارغ التحصیلان رشته حقوق
- مشکلات فرهنگی و زبانی: مهاجرت ممکن است با چالشهای فرهنگی و زبانی همراه باشد. تطبیق با محیط جدید و یادگیری زبان جدید ممکن است مدتی طول بکشد..
- تغییرات حقوقی: حقوق و ضوابط حقوقی در کشورهای مختلف متفاوت هستند. برخی افراد ممکن است با تغییرات در سیستم حقوقی جدید مواجه شوند که نیاز به یادگیری مجدد و تطبیق داشته باشد.
مهاجرت برای رشته حقوق از طریق سرمایه گذاری
در بررسی بهترین روش مهاجرت برای رشته حقوق و مهاجرت رشته حقوق همواره باید به این نکته توجه داشت که بازار کار رشته حقوق بین الملل در خارج از کشور و وکلا در کشورهای مختلف معمولاً از درآمد بالایی برخوردار هستند و شرایط مالی نسبتاً مناسبی دارند. در بسیاری از کشورهای جهان برنامه های مهاجرتی مختلفی برای افراد دارای تمکن مالی وجود دارد که توسط این روش ها متقاضیان می توانند اقامت کشور مقصد را اخذ نموده و در داخل خاک آن کشور در صورت تمایل برای انجام پروسه معادل سازی مدرک خود اقدام نمایند. از اصلی ترین برنامه های تمکن مالی و سرمایه گذاری می توان به پروسه های سرمایه گذاری در املاک، روش های اهداء پول به دولت کشورها برای اخذ پاسپورت و اقامت دائم، برنامه های کارآفرینی و روش های خودحمایتی اشاره نمود برنامه های خودحمایتی در بسیاری از کشورهای اروپایی وجود دارد و این شرایط را به متقاضیان می دهد که تنها با نشان دادن شرایط مالی مناسب اقامت کشورهای را بدون سرمایه گذاری دریافت نمایند. از برترین مقاصد خودحمایتی می توان به خودحمایتی سوئیس، اتریش، فرانسه و پرتغال اشاره نمود.
وکلای رسمی در ایران و دیگر نقاط جهان با توجه به شرایط مالی مناسبی که دارند می توانند از برنامه های سرمایه گذاری وارد این کشور شوند و سپس خود را برای آزمون OLTT اماده نمایند و با قبولی در این آزمون به عنوان وکیل در این کشور اقدام به فعالیت نمایند. موسسه کانادا ام ای ای این شرایط را برای شما فراهم نموده است که بتوانید از طریق برنامه سرمایه گذاری در کشور ایرلند اقدام نموده و بدون از دست دادن سرمایه خود و تنها با قرض دادن آن به دولت ایرلند اقامت این کشور را اخذ نمایید و سپس پروسه انطباق سازی مدرک حقوق خود را انجام داده و به عنوان وکیل اقدام به فعالیت نماید. برای کسب اطلاعات تکمیلی در این روش و دیگر روش های مهاجرت به این کشور می توانید به مقاله زیر مراجعه نمایید.
از دیگر مسیر های مناسب برای وکلا روش هایی می باشد که از برنامه های کارآفرینی برای اخذ اقامت اقدام نمایند. این روش زمانی بهترین شرایط را دارد که فرد حداقل چند سال سابقه کار مدیریتی و یا مدیریت در سطوح بالا داشته باشند. یکی روش بسیار مناسب دیگر هم استفاده از روش های کار شرکت می باشد. در روش کار شرکت شرایط تحصیلی و کاری همسر فرد می تواند بسیار تاثیر گذار باشد. اقامت کار شرکت در اتریش سوئیس و کانادا امکان پذیر است فرد اقدام به ثبت شرکت می نماید و با توجه به نیروی کار مورد نیاز کشور مقصد برای استخدام خود فرد و یا همسرش اقدام می نماید. نوع اقامت در روش کار شرکت از نوع اقامت کاری می باشد و بهترین نوع اقامت است. مزایا و شرایط این روش به تمامی روش های مهاجرتی برتری دارد و در روش های اقامت کاری فرد و همراه وی اجازه کار تمام وقت دارند و فرزندان از تحصیل رایگان برخوردار خواهند شد و حتی در کشورهای اروپایی در حین تحصیل حقوق دریافت می نمایند. برای بررسی جزییات دقیق تر و مزایای این برنامه اقامتی می توانید به مقالات زیر مراجعه نمایید. پروسه مهاجرتی بر اساس خرید ملک و سرمایه گذاری در املاک کشورهای اروپایی نیز در برخی از کشورها مانند پرتغال، اسپانیا، قبرس و یونان می تواند هم از جهت اخذ درآمد یورویی و همچنین اخذ اقامت و پاسپورت اروپا مسیر های بسیار مناسبی باشد.
بهترین گرایش رشته حقوق برای مهاجرت با مدرک وکالت
در بررسی مقاصد مختلف و شرایط مهاجرت فارغ التحصیلان رشته حقوق، شرایط ورود و شرایط کاری و همچنین شرایط ویزا و پروسه معادل سازی بسیار پراهمیت است. به صورت کلی می توان گفت بهترین گرایش حقوق برای مهاجرت رشته حقوق با مدرک وکالت، رشته حقوق بین الملل می باشد. تحصیل در این گرایش می تواند در برخی از مسیرهای تحصیلی، مسیر فرد را هموار تر نماید. به صورت کلی تمامی کشورهای نام برده شده در بخش های قبل همچون آمریکا، انگلستان، فرانسه، نروژ، اتریش و دیگر کشورها، دارای معایب و مزایای خاصی برای متقاضیان مهاجرت رشته حقوق برای مهاجرت با مدرک وکالت هستند. اما به صورت کلی کشورهای آمریکا و انگلستان در زمینه حقوق و علوم مرتبط با حقوق، کشورهای برجسته و بسیار معتبر می باشند، مدارک تحصیلی آنها اعتبار بسیار بالایی دارند و در اکثر کشورهای جهان مورد قبول می باشند. از سوی دیگر کشورهایی چون نروژ و فرانسه، دارای تحصیل رایگان می باشند و برای ورود به بازار کار در این کشورها به خصوص برای دارندگان مدرک وکالت باید به سطح بالایی از زبان رسمی این کشورها تسلط داشته باشید. به صورت کلی شرایط فرد، تحصیلات، سوابق، وضعیت تاهل، میزان دارایی همه در تصمیم گیری در خصوص مقصد مهاجرت رشته حقوق و انتخاب بهترین روش مهاجرت برای رشته حقوق و دیگر رشته ها بسیار حائز اهمیت است و یک پاسخ کلی برای تمامی افراد وجود نخواهد داشت. تمامی کشورهای مقایسه شده در بالا دارای بالاترین کیفیت های زندگی و نظام های آموزشی هستند و هریک می توانند برای افراد خاصی مناسب باشند. لذا برای تصمیم گیری بهتر در خصوص انتخاب بهترین روش مهاجرت رشته حقوق و دیگر رشته ها حتماً با متخصصان و کارشناسان مهاجرتی مشورت نمایید و قبل از تصمیم گیری نهایی شرایط مهاجرت برای فارغ التحصیلان رشته حقوق برای مهاجرت و دیگر رشته ها را برای رزومه خود در تمامی کشورها مورد بررسی قرار دهید.برای بررسی کامل و علمی و مقایسه انواع مسیرهای مرتبط به تمکن مالی و سرمایه گذاری و تحصیل و تمامی 7 دسته بندی روش های مهاجرت می توانید سری ویدئویی مسیر سبز مهاجرت را تهیه نموده و شرایط خود و خانواده تان را برای انواع روش های مهاجرت بررسی نموده و خود وکیل خود باشید.
افزودن دیدگاه